Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανδρόπαυση ή ανδρική κλιμακτήριος: Με ποια συμπτώματα εκδηλώνεται (εικόνες)

- Advertisement -

Ως ανδρόπαυση ορίζεται το βιοχημικό σύνδρομο, το οποίο συνδέεται με την αύξηση της ηλικίας στον άνδρα και χαρακτηρίζεται από μείωση των επιπέδων των ανδρογόνων στο αίμα.

Η ορμόνη τεστοστερόνη είναι γνωστή και ως η «ορμόνη του σεξ» και είναι εκείνη που ευθύνεται για κάποια ανδρικά χαρακτηριστικά, όπως είναι, για παράδειγμα, η τριχοφυΐα, η «βαριά» φωνή, η παραγωγή σπερματοζωαρίων κ.ά.

Η ανδρόπαυση ή ανδρική «εμμηνόπαυση» ή ανδρική «κλιμακτήριος» σχετίζεται με ορμονικές αλλαγές/μεταβολές, ειδικά με τη μείωση της τεστοστερόνης.

Σε αντίθεση με τη γυναίκα, στην οποία η εμμηνόπαυση αποτελεί μια διαδικασία, η οποία εξελίσσεται αρκετά γρήγορα, στον άνδρα η μείωση των ανδρογόνων στο αίμα αποτελεί μια αργά εξελισσόμενη διαδικασία, στο πλαίσιο της φυσιολογικής γήρανσης».

Μελέτες έχουν δείξει ότι ανάμεσα στις ηλικίες των 25 και των 75 ετών, η μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης φθάνει το 50%.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί τα παρακάτω συμπτώματα:

Μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας, της ποιότητας της στύσης και των νυκτερινών στύσεων.

 

Αλλαγές στη διάθεση με σύγχρονη μείωση της πνευματικής ικανότητας και του προσανατολισμού στον χώρο, εύκολη κόπωση, κατάθλιψη και εύκολο εκνευρισμό.

Μείωση της μυϊκής μάζας και της μυϊκής δύναμης.

Μείωση των τριχών και αλλοιώσεις του δέρματος.

Μείωση της οστικής πυκνότητας, με αποτέλεσμα την πρόκληση οστεοπενίας και οστεοπόρωσης.

Αλλαγές στις συνήθειες του ύπνου.

Αύξηση του λιπώδους ιστού.

 

https://www.onmed.gr/

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ωχ ωχ ωχ ,τα έχω όλα αυτά τα συμπτώματα !!Να πάω σε κανένα γιατρό να με κοιτάξει ??Αυτο το «λιπώδους ιστού»που λέει εννοεί το στομάχι ??Γερναμε σιγά σιγά κύριες και κύριες !!Αυτα είναι στο πρόγραμμα τι να μας πουν οι γιατροί και ερευνητές και οι ειδικοι γενικά !!Το σώμα η διαθεση και το μυαλό οσο γερνάς επηρεάζετε !!Δεν χρειαζετε να σας το πει ο Αντρικος αυτο !!Αυτα που δεν αρέσουν στον Αντρικό είναι να προσπαθούν οι μεσήλικες και plus ,και πάνω ,να το παίζουν νέοι και ωραίοι !!Να προσεχείς την υγεία σου και να μην κανείς πράγματα για την εξωτερική σου εμφάνιση που μπορεί να επηρεάσουν την εσωτερική !!Αυτα τα ολιγα Αντρικος ο λιπώδους 😜

  2. Φίλε μου Αντρεα, εδώ είσαι λάθος! Τι σχέση μπορεί να έχει η ηλικία με την εξωτερική εμφάνιση της καθεμιάς και του καθενος? Προσωπικά πιστευω καμία! Για παράδειγμα, γνωρίζω μια κυρία 64 ετών η οποία είναι αληθινή κούκλα (και μάλιστα με “ίδια μέσα”, χωρίς πλαστικές, λιφτινγκ και τέτοια…) και έχω επίσης υπόψη μου και μια άλλη κυρια, ηλικίας μόλις 28 χρόνων, η οποία, δυστυχώς γι’ αυτην, είναι στην εξωτερική της εμφανιση, η κοπελα, σκέτη “πανούκλα”!! Γι’ αυτό σου λέω, τίποτα μα τιποτα δεν είναι απόλυτο και ότι τα πάντα είναι σχετικά σε αυτή τη ζωη, αγαπητέ μου Αντρεα… Τ.Ζ.

  3. Τώρα το πας άλλου φίλε ΤΖ !Καταρχας μιλαμε για άνδρες στην περίπτωση μας !Για της κύριες είναι άλλο η εξωτερική εμφάνιση και δεν είναι του παρόντος !!Το άρθρο αναφέρετε για εμάς τους 50 και πάνω !!Απολυτο σίγουρα δεν είναι τίποτα θα συμφωνήσω !!Καλησπερα η Καλημερα από την βροχερή τις τελευταίες μέρες Ουαλλια 😜Αντρικος

  4. Σου εφερα απλως ενα παραδειγμα, βρε Αντρεα μου! Οπως και να το κανουμε, σιγουρα υπαρχουνε πολλοι ανθρωποι οι οποιοι μεγαλωνοντας γινονται ακομη ωραιοτεροι, απο ο,τι οταν ητανε αυτοι οι ιδιοι νεωτεροι! Και κατι τετοιο το συνανταμε να συμβαινει σημερα σε αρκετες των περιπτωσεων. Φανταζομαι οτι σε αυτο θα συμφωνεις! Τ.Ζ.

  5. Καλά του είπες Αντρέα. Δεν γράφει τίποτα για γυναίκες το άρθρο. Είναι αποτέλεσμα της ταραχής και δυσφορίας που νοιώθει μόλις άκουσε για διαγραφή, δικηγόρους και τέτοια. Μην τον παρεξηγείς. Δεν είναι καθόλου καλά αυτές τις ημέρες.

  6. (22:21). Καλε σοβαρα τωρα, και εσυ βρε μεγαλε μου τι περιμενες να γραψω? Μηπως, για τιποτα αντρες?!! Μα και φυσικα μοναχα για γυναικες θα γραφω!! Επαναλαμβανω, μοναχα για γυναικες!! Ρε, κοιτα να δεις που αυτος εδω μας τρελανει!!! Τ.Ζ.

  7. Ενώ εσύ είσε καλά όλες τις ημέρες.🤔Δεν τον μαλωσα η του έβαλα χέρι του ανθρώπου!! Όταν γίνετε ένας διάλογος μεταξύ σχολιαστών κάνεις την παρατήρηση ή απάντηση στο σχόλιο του άλλου χωρίς να τον προσβάλεις ειρωνευτει η βρίσεις,!Κατι που εσύ που μου είπες “καλά του είπες” δεν ξέρεις,και οι υπόλοιποι εδώ μέσα. Και είδες πως μου απάντησε και ο ΤΖ!!Ετσι όπως μιλάω εγώ με τον ΤΖ όλοι σας δεν μπορείτε να το κάνετε γιατί έχετε( δεν θέλω να το γράψω) προβληματάκι γενικός να σας φταίνε όλα και όλοι. Έτσι είναι φίλε καιεγω ότι σχολιάζω δεν το σχολιάζω για να μου πεις εσύ ή άλλος καλά έκανες καλά του είπες. Αυτά μας έχουν φάει. Να πεταγομαστε να λέμε μπράβο η ανάθεμα. Αντρέας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog