Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μνημόνιο συνεργασίας Ελλάδας -Σλοβακίας στον τομέα του τουρισμού

- Advertisement -

Μνημόνιο συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού υπογράφηκε σήμερα από την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και την υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών της Σλοβακίας Katarína Bruncková.

Το εν λόγω Μνημόνιο, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, αποτελεί επισφράγιση της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών την τελευταία περίοδο. Αφορά, μεταξύ άλλων, στη θεσμική συνεργασία ανάμεσα στα δύο κράτη, στην ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας στους τομείς του στρατηγικού σχεδιασμού, των ειδικών μορφών τουρισμού και της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, των τουριστικών επενδύσεων, της τουριστικής καινοτομίας και ψηφιοποίησης, καθώς και στη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών.

Οι διμερείς συνομιλίες επικεντρώθηκαν στις προσπάθειες για την ανάκαμψη, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, που για τη χώρα μας συνδέεται με την στήριξη και προώθηση του χειμερινού τουρισμού αλλά και των ειδικών μορφών τουρισμού συνολικά και την συνεχή ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων στον τουρισμό. Η κ. Ζαχαράκη επισήμανε τη σημασία της αναβάθμισης του προφίλ της εργασίας στον τουρισμό, με στόχο τον υψηλό επαγγελματισμό και τη σταθερότητα, άρα και τη δέσμευση στην παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην κατάρτιση σχεδίου δράσης για την προτεραιοποίηση των τομέων συνεργασίας αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με την ελληνική πλευρά να προτάσσει τον χειμερινό τουρισμό, τον ποδηλατικό τουρισμό και τον οικοτουρισμό και τη σλοβακική πλευρά, επίσης τις ειδικές μορφές τουρισμού, με έμφαση στον πράσινο τουρισμό και εν γένει τις αρχές της βιωσιμότητας για την τουριστική ανάπτυξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων. Επ’ αυτού η κ. Ζαχαράκη ενημέρωσε την κ. Bruncková για τη στήριξη με σκοπό τη δομική επανένταξη απασχολούμενων του τουρισμού στην αγορά εργασίας, που επιχειρείται από το υπουργείο Τουρισμού μέσω του προγράμματος αναβάθμισης των δεξιοτήτων 20.000 εργαζομένων στον τουρισμό και ανέργων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η Σλοβάκα υφυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα ήταν η κυρίαρχη αγορά φέτος για τον εξερχόμενο τουρισμό της χώρας της, εξήρε τις προσπάθειες των ελληνικών αρχών για το άνοιγμα του τουρισμού και τη διαχείριση της πανδημίας και εξέφρασε την επιθυμία αύξησης των τουριστικών ροών από τη χώρα μας προς την Σλοβακία. Προς αυτή την κατεύθυνση, επιβεβαιώθηκε η σημασία των απευθείας πτήσεων και της στοχευμένης ανάπτυξης προϊόντος, προβολής και προώθησής του, με επικέντρωση στα city breaks και τον φυσιολατρικό τουρισμό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τώρα τι συνεργασία να κάνουμε με την Σλοβακία ρε παιδιά?? Αυτοι είναι χειρότερα από εμάς που λέει ο λόγος. Αλλού είναι τα λεφτά και θα σας τα εξηγήσει ο Αντρικος. Εδώ θα χρειαστεί και η βοήθεια του φίλου του ΤΖ που τα ξέρει αύτα. Εκεί κοντά στο Costa Navarino υπάρχει μια περιοχή Rolling Greens που ο Ανυετοκουμπο ο Ιωάννης πήρε 2 βίλες🏘️Εναμισο εκατομμύριο πάει το μαλλί εκεί έχουν πουληθεί λέει 43 και φτιάχνουν και άλλες. Ξένοι κυρίως τις έχουν αγοράσει και δεν πιστεύω να είναι από την Σλοβακία. Αντε και real estate ο Αντρικος

  2. Σχετικά με το σχόλιο του Αντρέα Λεκκα στην Ουαλία που υποβαθμιζει τη σημασία της Σλοβακιας και της πρώην Τσεκοσλοβακιας στον τομέα του τουρισμού μας, θα ήθελε να επισημάνω ότι αυτές οι χωρες της κεντρικής Ευρώπης έχουν κάνει μεγάλη οικονομική πρόοδο από το 1989 και την πτώση του Κομμουνισμού. Ο μέσος μισθός στην Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακιας, τώρα φθάνει τα 2,000 ευρώ το μήνα. Η μεσαία τάξη αυτής της χώρας αγαπάει κι εκτιμά την Ελλάδα. Η χώρα αυτή δεν έχει καμμία σχέση με τα Σκοπιά. Εγώ πήγα στην Μπρατισλάβα και μου έκανε ντυπωση το επίπεδο που έχουν φτάσει. Η χώρα μας υποδέχεται όλους τους επισκέπτες της με αγάπη — και οι Σλοβάκοι, σε αντίθεση με ορισμένες άλλες χώρες, είναι συνήθως άριστοι τουρίστες και οικογενειάρχες.

  3. Aντρικο μου, ποιες βιλες των εναμιση εκατομμυριων και ποιος Αντετεκουμπος!! Εδω μιλαμε, καλε μου φιλε, πως απεκτησα ηδη την εκθαμβωτικη αυτη “Τhe residences villa” αξιας ανω των 10.000.000 ευρω και εμβαδου γυρω στις 6.500 τετραγωνικων μετρων!!! Θα μου πεις, “καλα και εσυ βρε Τ.Ζ. μου, που τα βρηκες”?! Που τα βρηκα?! Ειτε το πιστευεις αγαπητε μου Aντρεα, ειτε οχι, με μια απλη συμετοχη των 2 μολις ευρω κερδισα στo “τζοκερ” περιπου 20.000.000 ευρω, και επ ευκαιρια θελω να ανακοινωσω πως οσες… “πιστες” προσελθετε, εγω απλως εβρισκομαι εδω και σας περιμενω, απλως για να σας ξετρελανω, να σας… ξεπλανεψω και να σας μαγεψω!!!! Τ.Ζ.

  4. Έγινε τώρα το blog και site γνωριμιών για ερωτική συνεύρεση; Ποιές πιστές να προσέλθουν σε σένα τον ακαμάτη για να τις μαγέψεις; Πολύ πεινάλας είσαι τελικά. Χαρά πρόσεχε, γιατί αυτός με τα ερωτικά του και ο άλλος ο παρλαπίπας με τα προγνωστικά ποδοσφαίρου νομίζουν πως το blog είναι τσιφλίκι τους.

  5. Ευχαριστούμε τον φίλο 1146 που μας δίνει τις ωραίες πληροφορίες για την Σλοβακία. Καλά να είναι αγαπητέ οι Άνθρωποι εκεί και να μπορούν να κάνουν και διακοπές και στην ωραία μας Ελλάδα και στις Σειχελες και όπου αλλού τους φτάνουν τα μισθα Εγώ άλλο σκοπό είχα που σχολίασα και έφερα τους Σλοβακους για παράδειγμα. Δεν νομίζω να μπορούν να αγοράσουν τις βίλες του 1,5Εκατομυριου. Από πληροφορίες που έχω είναι και ουαλλοι που έχουν αγοράσει εκεί τις βίλες. Την καλημέρα μου αγαπητέ και ευχαριστώ που με θυμήθηκες σε σχόλιο σου Αντρικος

  6. Για αυτο σε πάω βρε ΤΖ μου !Αν δεν τρολαρεις με το τζόκερ 😂😂😂τότε να σε ρωτήσω με 20 μιλιονια τι καθεσε και κανείς εδώ στο μπλογκ 😂😂Εγώ θα ειχα πάει σε κανα τροπικό νησί !!Σου είπα στο πρώτο σχόλιο μου να μας βοηθήσεις με της γνώσης σου για την περιοχή εκεί στο Ναβαρινο για να κάνω και εγώ καμία διαφημηση εδώ στην Ουαλλια μηπως θέλουν να αγοράσουν τίποτα εκεί στα μέρη σου !!Λεφτα υπάρχουν που έλεγε και ο Τζωρτζ !!Γεια σου ΤΖ 😜

  7. (00:46). Ειναι προφανεστα “ηλιου φαινοτερον”, σαφεστατον, οσο και κατι παραπανω απο βεβαιον πως “εξ ιδιω ν κρινεις τα αλλοτρια”. Αφου, οπως διαφαινεται, τοσο πολυ το θες, θα φροντισω ετσι ωστε να σου βρεθει και εσενα καμια. Τι λες? Ετσι και αλλιως, κανεις δεν παει χαμενος… Τ.Ζ.

  8. (00:46) Μεγαλε Δημοκρατη μου εσυ, μην ανησυχεις και μην φοβασαι, το LB δεν αποτελει τσιφλικι ουτε δικο μου, αλλα ουτε και του Αντρεα, οπως υπονοεις. Εδω περα τοσο εγω, οσο και εσυ, καθως επισης και ολοι οι υπολοιποι φιλοι/συναναγνωστες, ειμεθα αφενος μεν “ισοι μεταξυ ισων” και αφετερου δε, φιλοξενουμενοι και “μουσαφιραιοι”, με φιλοξενους οικοδεσποτες την Χαρουλα και τον Μιχαλη! Αυτες λοιπον οι επανειλημμενες και συνεχεις οχλησεις σου, παροτρυνσεις σου και προτροπες σου προς την Χαρα, προκειμενου εκεινη να σου κανει το χατηρι, και να με λογοκρινει και να με φιμωσει, σου λεω πως δεν θα εχουνε κανενα απολυτως αποτελεσμα, καμια τυχη, αλλα και εκ προοιμιου ειναι καταδικασμενες να πεσουν στο κενο! Και αυτο, διοτι η Χαρουλα, οντας μια ευφυεστατη, πανεξυπνη και οξυνους γυναικα, ειναι εις θεσην να διαισθανθει, να ψυχανεμισθει, να αντιληφθει, οσο και να καταλαβει πολυ καλα, ως προς τον τι ακριβως “ρολο βαραει” εδω μεσα η καθε μια και ο καθενας μας, και ας μην γνωριζει ορισμενους (καλη ωρα οπως εμενα), προσωπικα… Τ.Ζ.

  9. (09:39) ” Για αυτο σε πάω βρε ΤΖ μου! Αν δεν τρολαρεις με το τζόκερ τότε να σε ρωτήσω με 20 μιλιονια τι καθεσε και κανείς εδώ στο μπλογκ”? Ε, λοιπον Αντρεα μου, με αυτην σου εδω την πιο πανω κουβεντα, μου δινεις τωρα και εμενα μια καλην ευκαιρια να σου πω ενα πραγματακι με την μεγιστη δυνατη ειλικρινια: Ακομη και εαν συνεβαινε να εκερδιζα στο “τζοκερ” αυτο το τεραστιο ποσο των 20.000.000ευρω, εντουτοις τοσο στην εκτιμηση μου, οσο και στην συνειδηση μου, θα ειχε ΑΠΕΙΡΩΣ πολυ, πολυ μεγαλυτερη ΣΗΜΑΣΙΑ και ΑΞΙΑ, αυτο το site, το επονομαζομενο “Loutrakiblog”!! Τ.Ζ.

  10. Αφού είσαι μουσαφίρης, τότε οφείλεις να ακολουθήσεις τους κανόνες του blog: μικρά σχόλια και σχετικά με το θέμα, όχι σεξουαλικές οχλήσεις και σεβασμό προς τα πρόσωπα που εργάζονται για τις οικογένειές τους. Η Χαρά είναι οξύνουσα γυναίκα. Μάθε ελληνικά και ορθογραφία, πεινάλα και άσε ήσυχη τη Χαρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog