Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα η μέση θερμοκρασία τον Σεπτέμβριο

- Advertisement -

Ο φετινός Σεπτέμβριος χαρακτηρίστηκε από απότομες μεταβολές της θερμοκρασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις η άνοδος ή η πτώση της θερμοκρασίας σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών ξεπέρασε τους 13 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, η ημερήσια μέγιστη θερμοκρασία σε 53 μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κυμάνθηκε πολύ κοντά στον μέσο όρο της δεκαετίας 2010-2019, αν και η τελευταία δεκαετία αναφοράς ήταν αρκετά θερμότερη από τις προηγούμενες δεκαετίες.

Στη Βόρεια Ελλάδα, στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα νησιά του Αιγαίου εκτός της Κρήτης ο μέσος όρος των μεγίστων θερμοκρασιών κυμάνθηκε σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα (έως 0,5 ° C χαμηλότερα). Μόνο στη Θράκη η θερμοκρασία ήταν αρκετά χαμηλότερη (π.χ. έως και 1,7 ° C κάτω από τις κανονικές για την εποχή τιμές στην Αλεξανδρούπολη), κυρίως λόγω του ιδιαίτερα ψυχρού διαστήματος το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.

Αντίθετα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και στην Κρήτη, η υψηλή θερμοκρασία μεταξύ 15 και 21 Σεπτεμβρίου αντιστάθμισε το σχετικά ψυχρό πρώτο μισό του μήνα, καθώς οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας ξεπέρασαν τους 35 ° C, ήσαν δηλαδή έως και 8 ° C υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog