Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΕΟΔΥ: Ο Θεοκλής Ζαούτης νέος πρόεδρος του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

- Advertisement -

Ο Θεοκλής Ζαούτης αναλαμβάνει πρόεδρος του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες που δημοσίευσε σήμερα η «Κ» στη στήλη «Θεωρείο».

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Ο κ. Ζαούτης αντικαθιστά τον Παναγιώτη Αρκουμανέα, η παραίτηση του οποίου έγινε δεκτή το περασμένο Σάββατο από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Επιπλέον θα ανακοινωθεί και το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του αντιπροέδρου, το οποίο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα έχει πιο επιχειρησιακό ρόλο και θα προέρχεται από τον Οργανισμό.

Ποιος είναι ο Θ. Ζαούτης

O Θεοκλής Ζαούτης είναι Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine και Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος κλινικής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (UPENN).

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 230 άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά διεθνούς εμβέλειας.

Συμμετέχει επίσης, σε πολλές συμβουλευτικές επιτροπές στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη, όπως στα Centers for Disease Control and Prevention (CDC), National Institute of Health (NIH), American Academy of Pediatrics και European Society for Pediatric Infectious Diseases.

Έχει επιλεγεί ως μέλος της «προεδρικής συμβουλευτικής επιτροπής για την αντιμετώπιση των ανθεκτικών στα αντιβιοτικά βακτηρίων» του Λευκού Οίκου (Presidential Advisory Committee for Combating Antibiotic-Resistant Bacteria).

Το 2009 έλαβε το βραβείο «Healthcare Epidemiology Pediatric Investigator Award» και το 2015 τιμήθηκε από την Pediatric Infectious Diseases Society με το βραβείο Distinguished Service Award.

 

Πέντε συλλήψεις στο Λουτράκι – Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας

Το ετήσιο Γαστρονομικό Φεστιβάλ στο Δήμο Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων είναι γεγονός

Παρουσία Υφυπουργών και του Μητροπολίτη Αργολίδας εγκαινιάσθηκε στο Άργος το Δημοτικό Κολυμβητήριο

Το twitter τρολάρει το μπλακ άουτ του Facebook

ΔΕΗ: Σημαντική μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος προανήγγειλε ο Υπουργός

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αναρωτιεμαι εδω, πως επρεπε να πεθανουνε ετσι αδικα των αδικων 15.000 {μεχρις στιγμης}, συνανθρωποι μας, ελεω προφανως και της τραγικης και παταγωδους αποτυχιας ως προς τη διαχειριση ετουτης της πανδημειας, για να γινει με τοσο πολυ μεγαλη χρονικη καθυστερηση, αυτη η αλλαγη?? Αυτες τελικα τις τοσες χιλιαδες συμπατριωτων μας, που εφυγαν, τζαμπα εντελως απο τη ζωη, αραγε ποιος θα τους ξαναφερει πισω? Ο Αρκουμανεας, η μηπως αυτος που μας τον επεβαλε εις αυτον τον ΕΟΔΥ, ο μονιμως ανεμελος, οσο επισης και “καταλληλοτερος” και “αριστος”, ο κυριος Κουλης μας, δηλαδη…? Τ.Ζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog