Ποια Παρί και ποια Σίτι; Η Νιούκαστλ μετά την ολοκλήρωση του deal με σαουδαραβικό fund είναι ο πλουσιότερος σύλλογος στον κόσμο!

Νέα εποχή για τη Νιούκαστλ, με την μεταβίβαση των μετοχών σε Σαουδάραβες να είναι επίσημη.

Όπως είχατε διαβάσει ήδη από χθες στο Sportime η συγκεκριμένη εξέλιξη φέρνει «σεισμό» στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, σε μια υπόθεση που μας απασχολούσε εδώ και περίπου 1,5 χρόνο.

Τελικά, τα εμπόδια που αφορούσαν τα τηλεοπτικά ξεπεράστηκαν και έτσι οι «ανθρακωρύχοι» μετά από 14 ολόκληρα χρόνια αλλάζουν ιδιοκτήτη. Το fund απέκτησε το 80% των μετοχών του συλλόγου, με την μεσάζοντα, Αμάντα Στέιβλι και τα αδέρφια Ρούμπεν να μοιράζονται το υπόλοιπο 20%.

Όσον αφορά το συνολικό κόστος, αυτό φτάνει τα 300 εκατομμύρια. Ο νέος πρόεδρος θα είναι ο Πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, μαζί με τον Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν.

Αν αναρωτιέται κανείς την ισχύ τους, η περιουσία των νέων ιδιοκτητών φτάνει στα 320 δισεκατομμύρια λίρες και είναι 10 φορές μεγαλύτερη από τον Σεΐχη Μανσούρ της Σίτι (23,3 δισ.) και 50 φορές μεγαλύτερη από τον Νασέρ Αλ – Κελαΐφι της Παρί Σεν Ζερμέν (6,5 δισ.)!

Όπως είναι λογικό, οι οπαδοί της Νιούκαστλ που περίμεναν πως και πως τη νέα σελίδα της ομάδας ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς στο «St. James’ Park». Μια σκηνή που ίσως αρχίσουμε να βλέπουμε στο μέλλον με τη νέα προοπτική που ανοίγεται πλέον.

 

 

πηγη