Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ συγκρούστηκε με άγνωστο αντικείμενο σε περιοχή που διεκδικεί Κίνα

- Advertisement -

Σοβαρό ατύχημα στη Νότια Σινική Θάλασσα με πυρηνικό υποβρύχιο. Σε σύγκρουση ΗΠΑ και Κίνα για το περιστατικό.

Ατύχημα στη Νότια Σινική Θάλασσα με πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ να συγκρούεται με άγνωστο αντικείμενο κατά τη διάρκεια της περιπολίας του σε μέρος που διεκδικεί η Κίνα.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών το υποβρύχιο USS Connecticut συγκρούστηκε με αντικείμενο στις 2 Οκτωβρίου την ώρα, που έπλεε, έχοντας καταδυθεί, στα διεθνή ύδατα Ινδικού και Ειρηνικού.

Δεν υπήρξαν νεκροί, ωστόσο οι ΗΠΑ υπονοούν ότι ναύτες τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση ενώ το υποβρύχιο υπέστη ζημιές αλλά συνέχισε να κινείται κανονικά ως επιχειρησιακό.

Όπως τονίζει το Naval Institute, από πηγές του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, εκείνη τη στιγμή το υποβρύχιο λάμβανε μέρος σε διεθνή ναυτική άσκηση.

Πλέον, το Κονέτικατ αναμένεται να υποβληθεί σε έλεγχο και επισκευές. Η Κίνα διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος της Νότιας Σινικής Θάλασσας, που επίσης διεκδικούν κι άλλες χώρες ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι σύμμαχοι έρχονται σε αντιπαράθεση με το Πεκίνο, στέλνοντας συχνά πολεμικά πλοία στο σημείο.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog