Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

6 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου

- Advertisement -

Οι διατροφικές επιλογές που κάνουμε επηρεάζουν πολλές πτυχές της υγείας μας.

Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι o κίνδυνος καρκίνου, διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων αυξάνεται σημαντικά όταν ακολουθούμε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές.

Υπάρχουν αρκετές τροφές οι οποίες ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, περιορίζοντας τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Αναλυτικά

Καρότα: Έρευνες αποδεικνύουν ότι η συχνή κατανάλωση καρότων, που είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, κάλιο και φαλκαρινόλη, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, των πνευμόνων και του στομάχου.

Μούρα: Οι ανθοκυανίνες, οι φυσικές ενώσεις που περιέχονται στα μούρα, περιορίζουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και αποτρέπουν την ανάπτυξη ορισμένων τύπων καρκίνου.

Ξηροί καρποί: Η συχνή κατανάλωση συγκεκριμένων ξηρών καρπών, όπως είναι τα καρύδια Βραζιλίας μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου.

Ελαιόλαδο: Αρκετές μελέτες αναφέρουν ότι η υψηλή πρόσληψη ελαιολάδου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του προστάτη.

Εσπεριδοειδή: Η κατανάλωση εσπεριδοειδών μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνο του στομάχου, του ανώτερου αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος.

Ντομάτες: Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών.

Λιπαρά ψάρια: Είναι πλούσια σε βιταμίνη D και ωμέγα – 3 λιπαρά οξέα, συστατικά που μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου.

 

 

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Τέτοια άρθρα τα διαβάζω ταμαλα που λέει και ο Ρώμας! Αλλά δεν βλέπω να σχολιάζει κάνεις. Έπεσε το μάτι μου το πρωί σε ενα άρθρο (Το φαγητό που αν τρώτε κάθε μέρα θα ζήσετε μέχρι τα 100)!Αμαν λέω εδώ είμαστε. Μπαίνω να δω! Διαβάζω για το “δυτικό” πρότυπο διατροφής και τη “συνετή” δίαιτα! Αυτά είναι είδος διατροφής που έχουν κάνει οι ερευνητές διαιτολογοι κλπ. Και τότε μπαμ μου ήρθε η μπόμπα. Φασόλια να τρως να πας 100 😜😜Σοβαρά τα φασόλια λέει είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης, λίγα λιπαρά και πάει λέγοντας. Εγώ περίμενα τίποτα ποιο εκλεκτικο

  2. Το έστειλα χωρίς να ολοκληρωθεί και έκανα και ορθογραφικό λάθος και θα μας βάλουν τις φωνές. Ήθελα να γράψω “τίποτα ποιο εκλεκτό που λέει και ο Φερμας” και έγραψα εκλεκτικό η κάτι τέτοιο και στάλθηκε ενώ ήθελα να το διορθώσω. Αύτα πρέπει να τα εξηγούμε γιατί έχουμε παρεξηγήσεις και παρατηρήσεις από άλλους σχολιαστας. Εμένα δυστυχώς δεν μου αρέσουν τα φασόλια άρα δεν με βλέπω για 100😜😜Αυτά τα ολίγα 😝Για να δούμε μήπως σκάσει μύτη κάνεις διαιτολόγος του μπλογκ τώρα που σχολίασε ο Αντρικος για τους φίλους και Αντρέας για τους άλλους

  3. Οντως κανουν καλο στο Μεξικο τρωνε με το φαγητο παντα ενα μικρο μπωλ φασολια ειναι πολλη πιο ευκολοχωνευτα απο τα αλλα και δεν εχεις παρα πολλες εκενωσεις επειδη μποςρει να σου αρεσουν η φακες να δοκιμασεις μαυρες μπελουγκα

  4. 😂Δεν τρώω καθόλου όσπρια φίλε – φίλη 😂😂Αυτό έλειπε ο Αντρικος να την βγάζει με μπελουγκα και black eyes peas και τέτοια εδέσματα😂😂. Ρύζι τρώω πάντως😜Ευχαριστώ τον φίλο για τις διατροφικές του συμβουλές 😜και εύχομαι να πας 100 χρονών! Αλίμονο από εμάς που προτιμάμε το ποιο εκλεκτό. Αντρικος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog