Ποιος ξέρει τι είχαν στο μυαλό τους δυο νεαροί, οι οποίοι σκόπευαν να πλημμυρίσουν την αγορά του Ναυπλίου με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία όμως έφεραν πεντακάθαρα πάνω τους την ένδειξη… sample (δείγμα) και ήταν αδύνατο να «περάσουν»!

Οι δύο 24χρονοι Έλληνες πήγαν σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ναύπλιο, όπου διασκέδασαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και, όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουν, έδωσαν στον υπάλληλο τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ με φαρδιά- πλατιά την ένδειξη ότι δεν είναι γνήσια!

Οι υπεύθυνοι του καταστήματος κάλεσαν αστυνομικούς της Ασφάλειας οι οποίοι πέρασαν χειροπέδες στους δυο νεαρούς και βρήκαν στην κατοχή τους άλλα… 89 χαρτονομίσματα των 50 ευρώ με την ίδια ένδειξη, τα οποία κατασχέθηκαν!

Οι 24χρονοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, που τους άσκησε δίωξη για απόπειρα κυκλοφορίας παραχαραγμένου νομίσματος.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθησαν, χθες (8.10.2021) και πρώτες πρωινές ώρες, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, δύο 24χρονοι ημεδαποί, γιατί σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος εξόφλησαν το λογαριασμό τους, καταβάλλοντας 3, καταφανώς πλαστά, χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία έφεραν την ένδειξη «sample» (δείγμα).

Επιπλέον, στην κατοχή τους, βρέθηκαν ακόμα 89, με την ίδια ένδειξη, χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν.