Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Θα γίνει θεσμός το Γαστρονομικό Φεστιβάλ στο Λουτράκι (φωτο-video)

- Advertisement -

Με επιτυχία διοργανώθηκε ο προπομπός του ετήσιου ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ του ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ, ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ, ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ που η πρώτη επίσημη διοργάνωσή του θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2022.

Το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδήλωση με υλοποίηση γαστρονομικών δράσεων από τοπικές επιχειρήσεις εστίασης και συγκεκριμένα από τις εξής:

Κανάκης – Κολωνάκι – Λιμανάκι – Paladar – Παπαδάκης – Pepe Rosso – Πιπέρι – Ριγάνι – Φραγκιάς – Umami – Woodys – Ypanema

Οι συμμετέχουσες στη δράση επιχειρήσεις πρόσφεραν ένα τοπικό έδεσμα ή μία τοπική συνταγή με έκπτωση στο κοινό. Όλα τα εδέσματα και οι συνταγές δημιουργήθηκαν προς τιμήν της συγκεκριμένης ημέρας με σκοπό να μυήσουν το κοινό στην τοπική γαστρονομία και παράδοση, ενώ με την έκπτωση τα συγκεκριμένα πιάτα ήταν προσιτά για όλους.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ημέρας, είχαν προσκληθεί στο Λουτράκι Έλληνες δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων, στους οποίους παρουσιάστηκε το project, έτσι ώστε το 2022 να είναι έτοιμο προς πώληση και προβολή του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Στην παρουσίαση, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν μία γεύση από το Λουτράκι με κεντρικό θέμα τρεις βασικούς πυλώνες της γαστρονομίας του Λουτρακίου: το ελαιόλαδο, το κρασί και τα τοπικά γλυκά.

Οι βιωματικές δράσεις Ελαιογνωσίας, Οινογνωσίας και Γευστικής Δοκιμής Τοπικού Γλυκού παρουσιάστηκαν από εξειδικευμένους άριστους συνεργάτες μας. Συγκεκριμένα την Ελαιογνωσία παρουσίασε η κ. Μαριάννα Δεβετζόγλου, Σομελιέ Ελαιολάδου και Ελαιοπαραγωγός, την Οινογνωσία ο κ. Νίκος Μπουζινέλος, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας και το Τοπικό Γλυκό παρουσιάστηκε από το Experience Perachora, μία γυναικεία ομάδα από την Περαχώρα Κορινθίας που ασχολείται με την ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού-Τουρισμού κ. Αθανάσιος Παπαθανασίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτης Πιτσάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ Κορινθίας, κ. Γιώργος Χ. Οικονόμου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Κορινθίων, κ. Δημήτρης Μπίτζιος.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από την εταιρεία τουριστικού marketing Respond On Demand, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Λουτρακίου, υπό την αιγίδα και την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και με την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων εστίασης-μελών του Συλλόγου Επισιτιστών «Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ».

Είμαστε σίγουροι ότι στο 1ο Taste of Loutraki, τον Ιούνιο του 2022 οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα πολλαπλασιαστούν.

Τον Ιούνιο του 2022 το Φεστιβάλ θα εμπλουτιστεί με ανοιχτές βιωματικές εκδηλώσεις εκδηλώσεις για το κοινό όπως ελαιογνωσία, οινογνωσία, παρουσιάσεις τοπικών προϊόντων, γαστρονομικές εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες κ.α. ενώ τουριστικά γραφεία θα δημιουργήσουν πακέτα διαμονής και συμμετοχής στις δράσεις του Φεστιβάλ για τους πελάτες τους.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης:

ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ για την παραχώρηση του χώρου, τους προμηθευτές των τοπικών προϊόντων MARKELLOS OLIVE, KALIELAION, OLEOSOPHIA, PAPAGIANNAKOPOULOS WINERY, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑΣ, ΛΟΥΚΟΥΜΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΝΕΙΑ, ΚΟΧΥΛΙ, την POWER EVENTS, τα εστιατόρια ΦΡΑΓΚΙΑΣ, ΡΙΓΑΝΙ, ΛΙΜΑΝΑΚΙ καθώς και τα ξενοδοχεία ΘΕΟΞΕΝΙΑ και ΜΑΝΤΑΣ.

Το τελικό πρόγραμμα του TASTE OF LOUTRAKI 2022 θα ανακοινωθεί στις αρχές του έτους.

Μείνετε συντονισμένοι !

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του κ.Γιώργου Γκιώνη

 

 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του κ.Παναγιώτη Πιτσάκη

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις του κ. Κόντη

 

 

 

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

    • Φιλοξενήθηκε στο εστιατόριο Αχίλλειο, διοργανώθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου, το Σύλλογο επισιτιστών και το δήμο. Μας αφορά όλους αφού σκοπός του φεστιβάλ που θα γίνει για πρώτη φορά τον Ιουνιο του 2022, ειναι η προσέλκυση τουριστών στο δήμο!

      • Δυστυχώς εστιατόριο της πόλης μας που επισκέφτηκα ενώ συμμετείχε όπως είχα διαβάσει μου το παρουσίασαν σαν πιάτο ημέρας! Ο δε σερβιτόρος μου είπε επί λέξη : αφού φτάσατε στο γουρούνι έχουμε πιάτο ημέρας αγριόχοιρο κλπ δεν ανέφερε καν το σημαντικό γεγονός! Έτσι δυστυχώς το υποβαθμιζουν

  1. Αντί να κράζεις αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια τα σπασμένα έπιπλα και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους, τα βάζεις με αυτούς που με πενιχρό προσωπικό προσπαθούν να διατηρήσουν την πόλη καθαρή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog