Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Συνέντευξη Τύπου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης Βετεράνων που θα διεξαχθεί στο Λουτράκι

- Advertisement -

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Πάλης Βετεράνων που θα διεξαχθεί στο Λουτράκι από 19 έως 24 Οκτωβρίου.

 

Στο πάνελ συμμετείχαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Στέργιος Λεωνάκης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Sportcamp Σπύρος Καραβούλης και ο εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Βαγγέλης Ζαμπράκας.

Η σημαντικότατη αυτή διοργάνωση αποτελεί τιμή για την χώρα μας, καθώς θα συμμετάσχουν περίπου 750 αθλητές από πενήντα χώρες βοηθώντας τα μέγιστα στον αθλοτουρισμό. Η τρίτη μεγάλη διεθνή διοργάνωση που ανέλαβε η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης το 2021, συγκεντρώνει τα βλέμματα όλου του κόσμου και η σημαντική διοργάνωση αποτυπώθηκε τόσο από το ενδιαφέρον του υφυπουργού Αθλητισμού, όσο και των δημοσιογράφων που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

 

Παράλληλα, ο Υφυπουργός εξήρε την προσφορά του κυρίου Σπύρου Καραβούλη στον Αθλητισμό με αφορμή την πρόσφατη διοργάνωση των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται με την ισχυρή υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων, ενώ φορέας υλοποίησης είναι το Sportcamp.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία και με πολλά μετάλλια στους 20 Έλληνες αθλητές που θα αγωνιστούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα δήλωσε:

«Διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς, σε όλα τα αθλήματα, συμβάλλουν στην παγκόσμια προβολή της χώρας μας και ευνοούν την πολυποίκιλα ωφέλιμη σύνδεση του αθλητισμού με τον τουρισμό μας.

Η διεξαγωγή στο Λουτράκι επιβεβαιώνει τον διεθνή χαρακτήρα της πόλης ως προορισμό αθλητικού τουρισμού και δικαιώνει τις συνεχείς προσπάθειές του, αξιοποιώντας τις επαρκέστατες ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής, αλλά και τα κοντινά, πολύ σπουδαία, πολιτιστικά και ιστορικά ορόσημα του τόπου μας»

τόνισε αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού, ενώ στη συνέχεια εξήρε την προσφορά του κυρίου Σπύρου Καραβούλη στον Αθλητισμό με αφορμή την πρόσφατη διοργάνωση των 3ων Παγκόσμιων Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού στην τελετή έναρξης των οποίων, δήλωνε:

«Οι 3οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού αποτελούν μία εξαιρετικά σημαντική διεθνή διοργάνωση που αναδεικνύει τον Εργασιακό Αθλητισμό στη χώρα μας και την επαναφέρει στον χάρτη των ασφαλών διεθνών αθλητικών διοργανώσεων σε καιρό πανδημίας. Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής οικογένειας της χώρας μας και είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι τακτοποιούμε το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του εργασιακού αθλητισμού, περιλαμβάνοντας ρυθμίσεις και για τον εργασιακό αθλητισμό και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πριν το πλαίσιο φιλοξενούμε ένα διεθνές γεγονός . Ο Σπύρος Καραβούλης, ως Πρόεδρος της Οργανωτικής
Επιτροπής των Αγώνων, με την επιμονή του και την πίστη του στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών events στη χώρα μας, μάς στηρίζει στο να συνδέουμε την προβολή με την αθλητική και την τουριστική βιομηχανία για να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Sportcamp, Σπύρος Καραβούλης στην ομιλία του δήλωσε:

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο να φιλοξενήσουμε μία μεγάλη διεθνή διοργάνωση, γιατί στο τιμόνι του αθλητισμού βρίσκεται ένας υπουργός που έχει κατανοήσει απόλυτα την αξία των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων.

Μιλάμε για διοργανώσεις αυτοχρηματοδοτούμενες που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Παράλληλα εισφέρουν πάρα πολλά στην κρατική οικονομία σε περιόδους χαμηλές για τον τουρισμό.

Η διοργάνωση είχε ξαναγίνει το 2015 με πολλή μεγάλη επιτυχία.

Οι αφίξεις ξεκινάνε από τις 16 του μήνα και θα αποχωρούν σταδιακά. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα θα ακολουθηθούν πιστά και από τη μεριά μου θα ήθελα να εγγυηθώ ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βγει ασπροπρόσωπη η Ελληνική Ομοσπονδία, καθώς και η παγκόσμια Ομοσπονδία»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι  η εταιρία Sportcamp διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στην διοργάνωση και υλοποίηση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και βρίσκεται σε μακρά και γόνιμη συνεργασία με τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες, βάζοντας σε προτεραιότητα την προαγωγή του ιδεώδους του αθλητισμού με γνώμονα την ασφάλεια των συμμετεχόντων και την δημιουργία εμπειριών ζωής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην καθιέρωση του Λουτρακίου ως διεθνούς αθλοτουριστικού προορισμού.

 

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης που η συμβολή του στη διοργάνωση είναι μεγάλη τόνισε:

«Οι αθλητικές διοργανώσεις γίνονται μέρος της κανονικότητάς μας, παίρνουν και πάλι πίσω τη θέση στη ζωή μας.

Η ελληνική Πάλη, αλλά και όλοι εμείς, ξεκινάμε να προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα της υγειονομικής κρίσης, να βρίσκουμε τρόπους να ανταπεξέλθουμε για να γράψουμε ξανά όμορφες και μεγάλες στιγμές στην αθλητική ιστορία. Θέλω να εκφράσω τη βεβαιότητά μου πως ο Δήμος μας θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες που έχει η αθλητική κοινότητα και ιδιαίτερα η οικογένεια της Πάλης».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Στέργιος Λεωνάκης μεταξύ άλλων δήλωσε ότι Η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, μέσα στο 2021 έχει πραγματοποιήσει τρεις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις κι έχουν γνωρίσει την χώρα μας περισσότεροι από 2000 άνθρωποι, οι οποίοι όταν έρχονται στην Ελλάδα γνωρίζουν την ομορφιά της και φυσικά γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι μια υπέροχη τελετή έναρξης έχει σχεδιαστεί να σημάνει την έναρξη των αγώνων, ενώ οι συμμετέχοντες θα διαμένουν σε ξενοδοχεία / resorts της υπέροχης πόλης του Λουτρακίου απολαμβάνοντας υπηρεσίες διαμονής, εστίασης και μεταφορών από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του

 

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για να δώσει και ο Αντρικος μια συνεντεύξη η καλύτερα ανακοίνωση στους φίλους, φίλες, σχολιαστας και σχολιαστριες του loutrakiblog! Ο Αντρικος έγινε παππούς! Ο μεγάλος μου γιος έφερε στο κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι!! Δεν σας το αναφέρω αυτό το γεγονός για να δεχτώ τα συχαρικια 🤔απλά τόσα χρόνια εδώ μέσα σας θεωρώ όλους παρέα φίλους με οποία έννοια εσείς θέλετε και ας διαφωνούμε μαλώνουμε! Το έγραψα και χτες αυτό αλλά δεν στάλθηκε σωστά νομίζω Καλή Κυριακή σε όλους ο παππούς Αντρέας

  2. Συγχαρητήρια στη νύφη σου Αντρικιό, να είναι υγιές το παιδί. Ελπίζουμε τώρα να μας πρήζεις τα συκώτια λιγότερο κι αν δεν γράφεις και καθόλου, δεν πειράζει. Θα στεναχωρηθούμε μεν, αλλά θα σε καταλάβουμε. Θα παίζεις με το εγγονάκι. Μόνο ευχόμαστε να ανοίξει λογαριασμό FB ο του ζου μου και να τα λέτε από εκεί, να μας ενωμερώνει αυτός για τα νέα σου. Μακάρι με σωστά ελληνικούλια, αλλά δεν το βλέπουμε, διότι το μυαλό του το’χει αλλού, σε παρενοχλήσεις που επισείουν παρέμβαση εισαγγελέως.

  3. Ε, αυτα ειναι πολυ ωραια και ευχαριστα νεα! Kαι απο εμενα πολλες ευχες για το εγγονακι σου, αγαπητε μου Αντρεα! Αναμφισβητητως εισαι ενας νεοτατος παππους! Να σου ζησει και στη ζωη του να ευτυχησει! Και αν θες, και μια συμβουλη: Οταν σε μερικα χρονακια που θα αρχισει σιγα, σιγα να καταλαβαινει το παιδακι, να το πεισεις εσυ αυτο, ετσι ωστε να διαμεινει μονιμως εκει στην Ουαλια και απλως να ερχεται για τις διακοπες του εδω στην πατριδα, την Ελλαδιτσα! Τ.Ζ.

  4. Μπράβο Αντρέα, να μάθεις και στον έγγονα τον ολυμπιακό και τους παιχταράδες που πέρασαν από την ομάδα, όπως τον Σαργκάνη, τον Καρούλια, τον Κυράστα, τον Αποστολάκη, αλλά και τον Κοσκοτά, τον Σαλιαρέλη, τον Νταϊφά και το Θωμά Μητρόπουλο!

  5. Ωραίος ρε Αντρίκο , να σας ζήσει φίλε μου . Καλά πότε παντρεύτηκε ο γιος σου ; Γιατί δε παντρεύτηκε εδώ να κάνουμε ένα γλέντι να χαλάσει ο κόσμος ; Κρυφό το κρατήσατε ;

  6. Είχα αποφασίσει να μην σχολιάσω στο άρθρο αυτό για ευνόητους λόγους. Αφού ευχαριστήσω αυτούς που μου ευχήθηκαν να απαντήσω στο φίλο ότι ο γάμος του γιου μου έγινε την άνοιξη του 2019 στην Αγγλία και το ίδιο καλοκαίρι κάναμε κσι στο Λουτράκι ένα τραπέζι στο “Πανόραμα” για τους συγγενείς.Αντρικος και στα δικά σας

  7. Ο Νίκος είμαι ρε από το Αχίλλειον . Είπα και στη Ηelen να σου δώσει χαιρετισμούς γιατί δε σε βρήκα στο fb . Δε στους εδωσε ; Α ρε Αντρίκο , τσιφούτικο γλέντι ρίξατε στους γάμους δηλαδή , οι φίλοι σαν να μην υπάρχουν . Έχει Ορθοδοξη εκκλησία εκει ρε φίλε ; Τί κάνεις εσύ, τι λέει ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog