Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Αλέξανδρος Πνευματικός: “Πανηγυρίζουν που θα ληστέψουν τους Κορίνθιους”

- Advertisement -

Το σχόλιό του για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσει στην αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων στον δήμο Κορινθίων δημοσιοποίησε ο τέως δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός με ανάρτησή του στο Facebook. Ο κ. Πνευματικός καταγγέλλει πως ο διαγωνισμός είναι υπερκοστολογημένος και θα αυξήσει το κόστος για τους δημότες από 1,2 εκατ. ευρώ που είναι σήμερα σε 1,6 εκατ. το χρόνο.

 

Μόνο στην Κόρινθο θα αλλάξουμε τους λαμπτήρες φωτισμού με λαμπτήρες τύπου «LED» και ενώ θα πετύχουμε μείωση 60% με 70 % στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, θα έχουμε αυξήσεις που θα ξεπεράσουν το 35% στα ανταποδοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού! Αυτό αναγκάστηκε να ομολογήσει στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Νανόπουλος -εμμέσως, αλλά σαφέστατα!“, αναφέρει ο κ. Πνευματικός

 

Αλλαγή των λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού όχι για να κερδίσουν τα λαϊκά νοικοκυριά στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας, αλλά ο προμηθευτής ιδιώτης και όχι μόνο. Μεθοδεύουν ένα διαγωνισμό παρωδία, που έχει συνταχθεί από καλοπληρωμένη ιδιωτική εταιρεία, που είναι υπερκοστολογημένος προκλητικά, όπως σαφέστατα αναφέρει η εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας με πέντε υπογράφοντες! Είναι δυνατό αντί να μειωθεί το ετήσιο συνολικό κόστος του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας που είναι σήμερα περίπου 1.200.000 ευρώ, να έχουν στόχο το ετήσιο κόστος για κάθε ένα από τα επόμενα 12 έτη να είναι στο ποσό των 1.600.000 ευρώ;

 

Και όμως αυτό ψήφισαν 17 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας. Ψηφίζουν σε βάρος των Κορινθίων, αλλά έτσι όμως διατηρούν τις έμμισθες θέσεις που κατέχουν σήμερα, ή κάποιοι άλλοι που ελπίζουν να έχουν στο άμεσο μέλλον.

 

Η πρόταση μας είναι ότι ο Δήμος είναι οικονομικά ισχυρός και έχει την δυνατότητα με ένα διάφανο διεθνή διαγωνισμό προμήθειας και ταυτόχρονα αντικατάστασης – τοποθέτησης των νέων λαμπτήρων να αποκτήσει γρήγορα ένα εκσυχρονισμένο δίκτυο φωτισμού .

 

Κυρίως, όμως, από τη πρώτη μέρα η εξοικονόμηση που θα προκύψει από την μείωση της κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, που μπορεί να ξεπεράσει και τις 600.000 ευρώ ετησίως, να αποδοθεί άμεσα στους δημότες με μειώσεις των τελών ηλεκτροφωτισμού που θα ξεπεράσουν το 40%.

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog