Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απλήρωτες και πάλι οι σχολικές καθαρίστριες του νομού Κορινθίας

- Advertisement -

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ !

 

Οι σχολικές καθαρίστριες του ν. Κορινθίας από τη μια έχουν ν’ αντιμετωπίσουν την επιδείνωση και την ελαστικοποίηση των εργασιακών τους σχέσεων , αφού αυξήθηκε το ποσοστό της μερικής απασχόλησης, με αποτέλεσμα τη μείωση του μισθού τους και από την άλλη ενώ έχουν ξεκινήσει την εργασία τους την 1η Σεπτέμβρη, είναι απλήρωτες στο σύνολό τους και κοντεύει να βγει και ο Οκτώβρης. Η δικαιολογία των δήμων για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση είναι η αναμόρφωση των προϋπολογισμών!

Οι σχολικές καθαρίστριες επί σειρά ετών έχουμε μάθει με πολύ σκληρό τρόπο πως είναι να παλεύεις για την υγιεινή των μαθητών , ειδικά τώρα σε περίοδο πανδημίας, και από την  άλλη να μένεις απλήρωτος για τρεις και παραπάνω μήνες, στα πλαίσια των απαράδεκτων συμβάσεων έργου.

Και με τις “προοδευτικές” συμβάσεις ορισμένου χρόνου όμως η κυβέρνηση φτώχεια και ανεργία μοίρασε στους εργαζόμενους στη καθαριότητα των σχολείων. Αυτή τη φορά πέταξε το μπαλάκι των ευθυνών στους δήμους που προφασίστηκαν έλλειψη ιδίων πόρων ώστε να μην ικανοποιήσουν το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη και πλήρη εργασία.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ποια είναι τα σχέδια των κυβερνήσεων σχετικά με την εργασία μας. Αυτό προκύπτει από το αντεργατικό νομοσχέδιο έκτρωμα του υπουργείου εργασίας. Το λένε καθαρά πλέον οι δήμοι όταν διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. “Συμβιβαστείτε γιατί υπάρχουν και οι εργολάβοι”. Το εργατικό κίνημα δηλώνουμε ευθαρσώς ότι δεν υποχωρούμε μπροστά στους εκβιασμούς.

Ό,τι κερδίσαμε τα προηγούμενα χρόνια το κερδίσαμε με τους μαζικούς αγώνες μέσα από τα σωματεία μας κόντρα στους εργατοπατέρες που μοίρασαν ψεύτικες ελπίδες. Αδιαφορούμε για τις νομικές διαδικασίες των δήμων και απαιτούμε άμεσα να πληρωθούμε για την εργασία μας.

Οργανωμένα μαζί με εκπαιδευτικούς γονείς και μαθητές θα παλέψουμε:

 

  • Για μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρη εργασία χωρίς τα τρίωρα και τα δίωρα της μερικής απασχόλησης.
  • Πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην καθαριότητα των σχολείων με πλήρη εργασία.
  • Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε μόνιμη απασχόληση χωρίς όρους προϋποθέσεις και αποκλεισμούς εργαζομένων.
  • Μετατροπή των ενσήμων σε βαρέα ανθυγιεινό για την περίοδο 2013-2019.
  • Έξω οι εργολάβοι από τα σχολεία.

 

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος                                       Η γραμματέας

Αντωνέλου Ρεγγίνα                           Τσαρμπού Φρόσω

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog