Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νεμέα, η “Τοσκάνη” της Πελοποννήσου (φωτο)

- Advertisement -

Και όμως! Η Ελλάδα έχει τη δική της Τοσκάνη! Ένα ευλογημένο τόπο,με πολλούς αμπελώνες…αφιερωμένο στο κρασί!

Μάλιστα μια σημαντική πληροφορία είναι ότι η Νεμέα παράγει το μοναδικό σε όλο τον κόσμο Αγιωργίτικο κρασί!

H εικόνα του τοπίου δίνει την εντύπωση ενός περίπλοκου μωσαϊκού, αρχιτεκτονικά αρκετά άναρχου, και όχι μονότονου και αρχιτεκτονικά ομοιόμορφου όπως συμβαίνει σε αμπελώνες της βορείου Ευρώπης.

 

Ένα από τα χαρακτηριστικά του αμπελώνα της Νεμέας είναι ότι ως προς τον προσανατολισμό των γραμμών επικρατεί μια αναρχία, με βασικότερα αιτία τον πολυτεμαχισμένο κλήρο και τη μορφολογία των εδαφών.

 

Το ταξίδι στη Νεμέα είναι ένα ταξίδι στο μύθο, με τον Ηρακλή να φέρνει σε πέρας τον πρώτο άθλο του νικώντας το λιοντάρι της Νεμέας και τη νύμφη να του προσφέρει ένα ποτήρι κρασί με το «μαύρο της Νεμέας». Η Νεμέα προφανώς δεν έχει ανάγκη να δημιουργήσει νέους μύθους γύρω από το κρασί της, γιατί είναι όλη ένας μύθος που οι ρίζες του υπάρχουν βαθιά στα εδάφη της περιοχής.

Η Νεμέα (η Φλιασία χώρα κατά την κλασική αρχαιότητα) τον 5ο αιώνα π.Χ. ήταν πλούσια χάριν του κρασιού, δώρο του Διονύσου. Ο Φλιάσιος οίνος μοιράζονταν στους αγώνες της Νεμέας, τα Νέμεα, που γίνονταν κάθε 2 χρόνια, δεύτερο και τέταρτο εκάστης Ολυμπιάδος. Στον Αντιφάνη ο Φλιάσιος οίνος αναφέρεται σε μια κωμωδία, ενώ βρέθηκαν και γύρω από το ναό της Νεμέας τάφροι που μόνον αμπέλια μπορούσαν να καλλιεργηθούν.

 

Τουλάχιστον από τον 16° αιώνα στη Νεμέα καλλιεργείται το Αγιωργίτικο σχεδόν σε αποκλειστική βάση, όπως προκύπτει από τα οθωμανικά αρχεία. Οπότε η υπόθεση ότι από αρχαιοτάτων χρόνων καλλιεργείται στην περιοχή της Νεμέας, η ποικιλία Αγιωργίτικο, μπορεί να αποτελεί ένα πολύ ορθολογικό συμπέρασμα.

 

Το 1834 όταν δημιουργήθηκαν οι πρώτες μονάδες τοπικής αυτοδιοίκησης, ο δήμος της Φλιούντος και ο δήμος της Νεμέας με έδρα τον Άγιο Γεώργιο συγχωνεύτηκαν στον δήμο της Νεμέας.

Το 1869 πρωτοεμφανίστηκε στην περιοχή Κάτω Εξαμίλια από τους αδελφούς Τρίπου ένας οίνος που εξαγόταν στην Αμερική, στη Γερμανία και στην Αγγλία με το όνομα Ακροκόρινθος και με σύσταση ότι ήταν ελληνικός. Το 1938 λειτούργησε το οινοποιείο του Συνεταιρισμού και το 1965 πρωτοεμφιαλώθηκε κρασί του. Το 1971 αναγνωρίστηκε ο ΟΠΑΠ Νεμέα.

 

Τα τελευταία 30 χρόνια στη Νεμέα επικρατεί ένας οργασμός. Παλιά οινοποιεία ανακαινίζονται και νέα δημιουργούνται. Σε όλες τις μαγευτικές διαδρομές ανάμεσα στα αμπελοχώραφα υπάρχουν σημάνσεις στους δρόμους με τις επιγραφές των διασκορπισμένων παντού οινοποιείων. Από τις μεγάλες και εντυπωσιακές οινοποιητικές μονάδες, μέχρι τα μικρά οικογενειακά και παραδοσιακά οινοποιεία, 42 οινοποιεία βάζουν την υπογραφή τους.

 

Εντός της ζώνης ΠΟΠ Νεμέας υπάρχουν 16 χωριά: Αηδόνια, Αρχαία Νεμέα, Αρχαίες Κλεωνές, Ασπρόκαμπος, Γαλατάς, Γυμνό, Δάφνη, Καστράκι, Κεφαλάρι, Κούτσι, Λεόντιο, Μποζικάς, Μαλανδρένι, Πετρί, Τιτάνη και Ψάρι.

 

Το Αγιωργίτικο είναι μια «πολυδυναμική» ποικιλία που μπορεί να δώσει από κρασιά καθημερινά, ευκολόπιοτα, φρέσκα, φρουτώδη, μέχρι κρασιά γεμάτα, μακράς παλαίωσης. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ιδιομορφία της περιοχής, σε ό,τι αφορά τα υψόμετρα και την ποικιλόμορφη σύσταση του εδάφους. Γι’ αυτό, η αμπελουργική ζώνη είναι χωρισμένη σε τρεις διαφορετικές υψομετρικές περιοχές, που δίνουν ξεχωριστό τύπο Αγιωργίτικου οίνου Ονομασίας Προέλευσης.

 

Αρχίζοντας από ψηλά, στα 550-850μ., όπου η ωρίμανση είναι πιο αργή, τα σταφύλια έχουν υψηλή οξύτητα και λιγότερο αλκοόλ, χαρακτηριστικά που είναι ιδανικά για φρέσκα ερυθρά ή ροζέ κρασιά. Κατεβαίνοντας στο αμέσως επόμενο επίπεδο, στα 320-550μ., το σταφύλι έχει πιο αρμονικά χαρακτηριστικά. Η οξύτητα, η αλκοόλη και οι ταννίνες ισορροπούν μεταξύ τους, δίνοντας μερικά από τα πιο αξιόλογα και εμβληματικά κρασιά της Νεμέας.

 

Σε αυτές τις περιοχές θα πιούμε κρασιά με βαθύ χρώμα, σύνθετη μύτη ώριμων κόκκινων φρούτων, μπαχαρικών και ξηρών καρπών, με πλούσιο στόμα, πληθώρα ευγενικών ταννινών και μεγάλη επίγευση. Πρόκειται για τη ζώνη που βγάζει τα Αγιωργίτικα παλαίωσης. Στην τελευταία ομάδα, στα 200-320μ., τα σταφύλια ωριμάζουν πιο γρήγορα και έχουν υψηλότερη αλκοόλη, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για την παραγωγή γλυκών αρωματικών κρασιών.

 

Σημαντικός είναι ο ρόλος στην ανάδειξη και την προβολή του κρασιού ΠΟΠ Νεμέα του Συνδέσμου Οινοποιών ΠΟΠ Νεμέας (ΣΟΝ), που ιδρύθηκε το 2011, με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας από το σύνολο σχεδόν των οινοποιείων που δραστηριοποιούνται και είναι εγκαταστημένα στην αμπελουργική ζώνη Νεμέας. Ένα σημαντικό κομμάτι στους σκοπούς του Συνδέσμου είναι η ενίσχυση του Οινικού Τουρισμού στην περιοχή της Νεμέας μέσα από την ανάπτυξη σχετικών δράσεων και πρωτοβουλιών.

 

Μέχρι σήμερα, συνδιοργανώνει με τον Δήμο Νεμέας, τις Μεγάλες Μέρες Νεμέας, που γίνονται κάθε καλοκαίρι στην πόλη της Νεμέας και στα χωριά της ζώνης, καθώς επίσης και μια σειρά εκδηλώσεων – εκθέσεων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

 

Πολλές σπουδαίες οινικές προσωπικότητες, καθώς και νέοι παραγωγοί με διάθεση και ιδέες συνθέτουν τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το Αγιωργίτικο. Τα ονόματά τους: Aϊβαλής, Αθανασίου, Κτήμα Aναγέννηση, Γαία Οινοποιητική, Κτήμα Γκόφα, Δρυόπη Οινοποιητική Ζαφείρης, Ζαχαριάς, Κορωνιώτης, Κουτσοδήμος, Λαντίδης, Λαυκιώτης, Λαφαζάνης, Λιάκος, Μητραβέλας, Μπαϊρακτάρης, Μπαραφάκας, Μπίζιος, Νέμειον, Νικολάου, Παλυβός, Παπαντώνης, Παπαϊωάννου, Πέππας, Πυργάκης, Ρεπάνης, Ράπτης, Σεμέλη, Σκούρας, Σοφία της Φύσης, Σπυρόπουλος, Συν+, Χαρλαύτης.

 

Τα κρασιά της Νεμέας, τα επισκέψιμα οινοποιεία, τα πανέμορφα αμπελοτόπια, σε συνδυασμό με τα ιστορικά μνημεία της περιοχής και τους μικρούς διάσπαρτους οικισμούς, αποτελούν μια πολύ καλή αφορμή για μια κοντινή απόδραση, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν τις καταλληλότερες προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί η περιοχή σ’ έναν συναρπαστικό οινοτουριστικό προορισμό.

 

 

 

travelstyle.gr

- Advertisement -

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θερμη παρακλιση, αγαπητοι μου διαχειριστες του LB, εαν και εφοσον σας ειναι ευκολο, οπως μας προβαλετε και μας δειξετε μεσα απο κανονικες εικονες και φωτογραφιες( και οχι φωτορεαλιστικες) το πολυτελεστατο, οσο και νεοτευκτο αυτο ξενοδοχειακο συγκροτημα – στολιδι, το “Brown Beach Corinthia”, που εβρισκετο στην ομορφη αυτη κωμοπολη των Αγιων Θεοδωρων, σε αυτην οπου και παραθερισα επι σειρα πολλων ετων στα παιδικα μου χρονια! Εχω, δε, την εντυπωση πως ο,τι εχει ολοκληρωθει η ανακατασκευη του. Σας ευχαριστω πολυ, Τ.Ζ.

  2. Θερμη παρακλιση, αγαπητοι μου διαχειριστες του LB, εαν και εφοσον σας ειναι ευκολο αυτο, οπως απαθανατισετε, και εν συνεχεια μας προβαλετε και μας δειξετε μεσα απο κανονικες εικονες και φωτογραφιες (και οχι φωτορεαλιστικες απεικονισεις) το πολυτελεστατο, οσο και νεοτευκτο αυτο ξενοδοχειακο συγκροτημα – στολιδι, το “Brown Beach Corinthia”, που εβρισκετο στην ομορφη αυτη κωμοπολη των Αγιων Θεοδωρων, εκει οπου και παραθερισα επι σειρα πολλων ετων στα παιδικα μου χρονια! Εχω, δε, την εντυπωση πως ο,τι εχει ολοκληρωθει η ανακατασκευη του. Σας ευχαριστω πολυ, Τ.Ζ.

  3. Αν δεν μάθεις να γράφεις σωστά το “παράκλιση”, δεν θα ικανοποιήσουν τα παιδιά το επίμονο όσο και ανούσιο αίτημά σου. Το LB δεν είναι για να εξυπηρετεί τους άγαρμπους όσο και γαμπρίζοντες αναγνώστες. Αν δεν σου αρέσει, μπορείς να αποταθείς σε άλλο σχετικό όσο και πρόχειρο blog γνωριμιών.

  4. Αγαπητε μου κυριε, εν προκειμενω, εν μερει ειμεθα συμφωνοι, δηλαδη ως προς αυτο “το παρακλ(ι)ση”, την παρατηρηση σας πολυ, πολυ ευχαριστως και να την δεχτω, ομως απ’ την αλλη διολου δεν το αντιλαμβανομαι και δεν το καταλαβαινω, πως ο,τι για το ανωθεν αυτο αιτημα μου, ενεφανιζομαι αφενος οτι ταχατες παριστανω τον… γαμπρο, η και, αφετερου, θα πρεπει να καταφυγω – εαν ειναι δυνατον – σε ενα blog γνωριμιων(!), προκειμενου να εκπληρωθει το εν λογω αιτημα μου, αυτο!! Με εκτιμηση, Τ.Ζ.

  5. Aυτό το γνωρίζετε όσο και το κατανοείτε καλύτερα μόνος σας, αλλά και εμείς επίσης οι τακτικοί όσο και προσεκτικοί αναγνώστες το βλέπουμε, διότι η δίκαια όσο και αξιόλογη συντάκτρια έχει ενοχληθεί από την επίμονη όσο και πειναλέα στάση σας και έχει κοινοποιήσει την έντονη όσο και βαθειά δυσφορία της από την άκομψη όσο και απολίτιστη στάση σας.

  6. Kατω τα χερια σας απο τον τ..ζ. τον τσιφ. Εσενα τ.ζ πρεπει να σου αρεσει το καλαμπουρι, οπως και του φιλου σου του γκαγκα, αλλα σας μαραγκιασανε. Ψηλα το κεφαλι ρε. Μη κολωνεις.

  7. Θερμή παράκλιση, μάθε ελληνικούλια να μην ταλαιπωρούμαστε από την φρικώδη ανορθογραφία σου κύριε Ρον Χουάν εκ Καλαμών.

  8. Αξιοτιμε και αγαπητε μου κυριε, τωρα που το σκεφτομαι( μιας και συνεχως μου “την λετε” πως ο,τι εγω γαμπριζω) σε περιπτωση κατα την οποια θελησω να ξαναπαντρευτω, επιθυμω εσας κουμπαρο μου – και γιατι οχι – να ορισω!!! Διχως καμια παρεξηγηση θα μου επιτρεψετε εντελως καλοπροαιρετα να σα πω, πως μου κανετε “κλικ”, αλλα και οτι και σας “παω” πολυ, μιας και εσεις εκπεμπετε καθε φορα ενα ξεχωριστο, αξιολογο, ευστοχο, γλαφυρο οσο και εξαιρετο, θα ‘λεγα, χιουμορ και χαλαλι πραγματικα, αν αυτο το στρεφετε σε καποιες των περιπτωσεων με εναν ετσι ιδιαιτερως καυστικο, οσο και δεικτικο τροπο, εναντιον μου και εις βαρος μου!!! Ξαναλεω, χαλαλι!! Τ.Ζ.

  9. Μα δεν έχω πρόθεση να σας θίξω αγαπητέ. Αναμφιβόλως είσαστε ένα συμπαθέστατο, καλοκάγαθο, ταλαίπωρο, όσο και στρόπιο ανθρωπάκι που προσπαθεί να ανορθώσει παράστημα καταρρακωμμένο από μια απαιτητική πεθερά. Αν ποτέ ξαναπαντρευτείτε, θα σας συνεβούλευα για κουμπάρο να επιλέγατε κάποιον με όμοια ορθογραφία, γραμματική, μυαλά, ώστε να δένει γάντι και η ρήσις: αν δεν ταιριάζανε, δε θα συμπεθεριάζανε. Τώρα βέβαια από δώρο, μην περιμένετε κάτι εξέχον στην κατάντια του. Ίσως μια πλαστική φόρμα ψωμιού του τοστ. Αλλά η καρδιά μετράει, όχι η αξία του δώρου.

  10. Δηλαδή βρε τζζζ είσαι ο παλαιός γνώριμος ΄΄Τασος΄΄ από Καλαμάτα δημ. υπάλληλος …??Για απαντήστε μου σε παρακαλώ…??Εάν ναι γιατί άλλαξες όνομα…?

  11. (22:39) Ποτε μου δεν εκρυψα οτι εργαζομαι ως δημ. υπαλληλος στην Καλαματα και μαλιστα οι αγαπητοι συντελεστες του LB εχουν στη διαθεση τους και τα ΠΛΗΡΗ στοιχεια μου. Ουτε βεβαιως εχω αλλαξει και το ονομα μου, οπως λες, απλως τυγχανει οπως και παρα πολλοι συνανθρωποι μας να εχω 2 ονοματα και οταν βαρεθω να χρησιμοποιω το ενα, χρησιμοποιω το αλλο… Αγαπητε μου, αν επιτρεπεται, μπορεις σε παρακαλω να μου πεις και εσυ ποιος εισαι και με τι ασχολησαι?? Ευχαριστω, Τ.Ζ.

  12. (22:39) Συμπληρωθηκε ηδη απο εχθες το μεσημερι ενα ολοκληρο εικοσιτετραωρο και ακομη περιμενω εσυ να μου απαντησεις κατα πρωτον, ποιος εισαι και κατα δευτερον, με τι ακριβως ασχολεισαι…?? Τ.Ζ.

  13. (22:39) Εχαι υποψη σου, – μιας και εκατσες και μου εβγαλες σε δημοσιοτητα (ως μη οφειλες) προσωπιικα μου στοιχεια και δεδομενα – οτι εαν τελικα δεν μου απαντησεις σε ο,τι σε ρωτησα, δηλαδη ποιος εισαι και με τι ασχολεισαι, ειλικρινα σου λεω πως ειμαι αποφασισμενος να ερθω να σε βρω στο Λουτρακι, εγω… Τ.Ζ.

    • ΤΖ εσύ ο ίδιος παλαιότερα έγραψες σε σχόλιο για ξενοδοχειακές μονάδες στην Ελλάδα λέγοντας που εργάζεσαι. Σε πολλά σχόλια έχεις αναφέρει ότι είσαι από την Καλαμάτα και καταγωγή από την Κεφαλλονιά, αν θυμάμαι και καλά. Γιατί ενοχλήθηκες τόσο πολύ?

  14. Αντε να μπει και ο Αντρέας στον χορό και να σχολιάσω επί του θέματος του άρθρου. Βλέπω γίνονται λίγο παρατράγουδα στο άρθρο αυτό. Θα το συνδιασω λίγο και με τα αθλητικά αλλά θα είμαι ποιο κοντά στο θέμα του άρθρου. Πάμε λοιπόν. Οι παλιοί θα θυμούνται κάποιον Μαλεζανι τον τρελοιταλιανο κουτς της παναθας. Ο Μαλεζανι λοιπόν δεν ξέρω αν έχει στην Τοσκάνη την Νεμέα η κάπου αλλού, αλλά έχει γίνει παραγωγός σε σταφύλια και κρασί. Βρήκε την ησυχία του και έκοψε την μπάλα και προπονητική και έγινε σταφυλας 🍇🍇🍷Αυτό είχα γράψει και μάλλον δεν θα το έστειλα πατώντας το κουμπί το καλό. Αντρικός αν περάσει έστω και ξαναγραμενο

  15. Αγαπητοι και φιλοι διαχειριστες του LB, φρονω πως ο,τι τα προσωπικα στοιχεια, οσο και δεδομενα του καθενος μας, δινανται να βλεπουν αυτα τα “φωτα τις δημοσιοτητας”, στην περιπτωση κατα την οποια το επιθυμει( οταν και οποτε) κατι τετοιο ο κατοχος τους, και μονον αυτος, και ασφαλως ουδεις αλλος! Με εκτιμηση, Τ.Ζ.

  16. Και επειτα εδω περα προκυπτει μια ευλογη απορια, οπως επισης και ενα μεγαλο ερωτημα: Αληθεια, με ποιο δικαιωμα, καθως και τι δουλεια εχει ενας Χ αναγνωστης του LB, και τον οποιο τον κυριο αυτον ουτε καν που τον γνωριζω, αλλα οπως φαινεται με γνωριζει εκεινος αρκετα καλα, να τον πιασει ετσι στα ξαφνικα τετοια και τοση “πρεμουρα”, ωστε να κατσει να αποκαλυψει στον “αερα” δημοσιως ορισμενα απο τα προσωπικα μου στοιχεια και δεδομενα, και με αποκορυφωμα μαλιστα, να με ρωταει στο τελος, για να επιβεβαιωσει το εαν ισχυουν(!!!) αυτα?!!! Δεν βρισκετε, πως ο,τι ειναι πολυ περιεργα πραγματα αυτα, αγαπητα και καλα μου, παιδια?!! Τ.Ζ.

    • ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ. εύλογη απορία προκύπτει στα εξής. Με ποιο δικαιωμα πήρες στο σπίτι μου τηλέφωνο. Με ποιο δικαίωμα ρωτούσες την κορούλα μου που είμαι και τι κάνω. Με ποιο δικαίωμα ρωτούσες το παιδί μου προσωπικά μου θέματα. Με ποιο δικαίωμα ενοχλείς εμένα και τους συνεργάτες μου στα εταιρικά και προσωπικά μας τηλέφωνα. Με ποιο δικαίωμα απειλείς τους αναγνώστες μου, επειδή τάχα δημοσιοποίησαν προσωπικά σου δεδομένα, τα οποία μόνος του τα εχεις γράψει δημοσια κατ΄επανάληψη. Με ποιο δικαίωμα μας ζαλίζεις, με το σόι σου, την πεθερά σου, τον πεθερό σου, τη γυναίκα σου κλπ. Με ποιο δικαίωμα χρησιμοποιείς τα 6χρονα παιδάκια σου για να επικοινωνήσεις μαζί μου. ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ, ΦΥΓΕ

  17. Αγαπητέ, είσαι σίγουρα καλά; ρωτας τον άνθρωπο, “αν επιτρέπεται” να σου πει ποιος είναι και τι κάνει, δεν σου απήντησε πως επιτρέπεται, και έρχεσαι και λες πως είσαι αποφασισμένος να έρθεις να τον βρεις. Δεν είναι καλύτερα να ξοδέψεις τον χρόνο σου πιο παραγωγικά, διαβάζοντας λίγους κανόνες ορθογραφίας; Επιτέλους, μάθε ελληνικούλια τασούλη. Δε θα στραβωνόμαστε κάθε φορά με την αμορφοσιά σου. Έλα σε παρακαλώ, κάνε μας τη χάρη.

  18. Και θα αφήσεις τη δουλεία σου αγαπητέ, τον κόσμο που περιμένει στη σειρά για μια σφραγίδα, έναν αριθ. πρωτοκόλλου, να έρθεις στο Λουτράκι για να βρεις ποιος σε είπε δημ. υπάλληλο; Είσαι με τα σωστά σου κύριε του και ζου ή κληρονόμισες τα μυαλά του αγαπητού όσο και φίλτατου θαυμαστού σου;

  19. (18:59). Aγαπητοι μου συντακτες του LB, ετσι ειναι οπως ακριβως το λετε: Σιγουρα εχει και αλλες δουλειες αυτος ο ανθρωπος: Να ασχοληται μαζι μου, να με ρωταει που διαμενω, που εργαζομαι, αλλα και γενικοτερα, το ποιος ειμαι!! Τ.Ζ.

    • Είχε πρεμουρα.χαχαχα. εσύ κάθεσαι όλη μέρα πάνω από τον υπολογιστή και μας ζαλίζεις. Προτείνω λοιπόν να κάτσεις στην Καλαμάτα σου και να μην σχολιάζεις καθόλου εδώ. Ούτε να μας στέλνεις μεηλ, ούτε να μας παίρνεις τηλέφωνο. Θα το πω για τελευταία φορά. Δε σε θέλουμε βρε άνθρωπε. ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ

  20. Ωπα της και οπως παμε, βλεπω παρεμβαση του ψωμα με τετοιες κουβεντες να μην ξαναγραψει ο Δ.Υ. καλαματας, γιατι ειναι ο μοναδικος του φιλος και μετα θα μεινει με ολους εμας που θεωρει παρεα του ολα αυτα τα χρονια. Σιωπηλη παρεα ομως, διοτι κανεις δεν ασχολειται μαζι του να του απανταει.😂😂😂😂😂

  21. Οχι δεν θα του απανταμε. Θα του απανταμε Χαρα. Τον ρωτησες γιατι βαζει τα παιδια να αντλουν πληροφοριες για σενα, το παρεκαμψε ο αρρωστος και συνεχιζει να τα βαζει με τον ανθρωπο που τον ονομασε τασο. Δηλ. μιλαμε ο δημοσιουπαλληλισκος τα’χει παιξει κανονικα. Δεν ειναι αυτος που εβαζε εδω διαλογους αλεξακου-μπαμπακα? Του λασκαρε η φλατζα. Θελει λιγο λαδωμα για τις τριβες με παρθενο ελαιολαδο καλαματας..😂😂😂😂

  22. Ρε τσιφ τασο, ο ουαλος και το ονομα του λεει δημοσια και το μερος που μενει και τη δουλεια του. Φιλοι εισαστε. Εσυ θα μεινεις πισω? Ξεκολλα. Για καλο σου ειπε ο ανθρωπος ποιος εισαι. Τι ζορια τρως δηλαδη? Παρ’ το αλλιως και χαλαρωσε. Ζητα και απο τη πεθερα σου να σου φτιαξει ενα λαδερο με παρθενο καλαματιανο ελαιολαδο να ερθεις στα ισια σου ρε συ.

  23. Ο άνθρωπος δεν σου απήντησε γιατί δεν κατανόησε αυτό το “και με τι ασχολησαι”. Υπάρχει σε κάποιο λεξικό της δημοτικής γλώσσης; Γιαυτό λέμε, μάθε ελληνικούλια να σε καταλαβαίνουμε και να μας καταλαβαίνεις. Άντε μπράβο κύριε οξύνου δημόσιε υπάλληλε.

  24. Λοιπόν κύριοι, αυτό είναι αριστουργηματικό! Ο αγαπητός συμπολίτης μου καταθέτει σαφή ΕΡΩΤΗΣΗ: είσαι ο ταδε με το δείνα επάγγελμα από την σεισμόπολη της Πελοποννήσου; Αν όντως είσαι, γιατί άλλαξες όνομα; Και ο άλλος ΑΠΑΝΤΑΕΙ στην ΕΡΩΤΗΣΗ με “ναι”!!! Τώρα όμως διαμαρτύρεται που απεκαλύφθησαν τα στοιχεία του, τα οποία ο ίδιος επιβεβαίωσε με θετική ανταπόκριση στην ερώτηση του ανθρώπου. Είναι καλά; Βρε τι σαββούρας είναι αυτός; Ή μήπως σαβούρας; Ή μήπως σαυούρας; Τί λες κι εσύ βρε τασούλη, μιας και σε αφορά το ζήτημα;

  25. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να σου πω, αλλά ήμουν εκτός πόλεως για δουλειά. Λέγομαι Γιώργος, είμαι ελεύθερος επαγγελματίας, με καταγωγή και εγώ και η γυναίκα μου από Πελοπόννησο. Τώρα που έμαθες, σε γλύτωσα και από το εισητήριο του κτελ να έρθεις να με βρεις στην Κόρινθο, όχι στο Λουτράκι που έγραψες λάθος. Χαλάρωσε τώρα και πέσε για ύπνο γιατί αύριο πρέπει να είσαι απίκο στη δημόσια υπηρεσία σου.

  26. Άμα έλθεις στο Λουτράκι να με βρεις..
    φέρε μου και μια τσαπέλα σύκα Καλαμών Θανάση παρακαλώ…!?

    Όπως και εσύ αλλάζεις ονόματα, μπορώ
    και εγώ να σου αλλάξω το όνομα έτσι κάνω εγώ – και θα το κάνω με σένα.. το γνωρίζουν
    πολλοί εδώ στο χωριό……!!

  27. Σωστός φίλε 17:49. Τι’χες Τάσο, τι’χα πάντα, μιλάμε. Και ο “επώνυμος” από την άλλη κοιμάται τον ύπνο…της φαβέλας…!?😂😂😂😂😂

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog