Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στη Διαύγεια οι πράξεις ορισμού αναδόχου για την αποκατάσταση των καμένων σε Σχίνο και Τατόι

- Advertisement -

Στη Διαύγεια οι δύο πράξεις ορισμού αναδόχου με προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών τον Ιανουάριο

Η έκταση των καμένων δασικών και αγροτικών εκτάσεων φτάνει τα 1.302.720 στρέμματα, σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του ΕFFIS (ευρωπαϊκό πληροφοριακό σύστημα καταγραφής των δασικών πυρκαγιών).

Δύο πράξεις ορισμού ιδιώτη αναδόχου αναρτήθηκαν χθες στη Διαύγεια από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Τατόι και τον Σχίνο Κορινθίας (από την «πρώιμη» πυρκαγιά στα Γεράνεια), με προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών το καταχείμωνο 20 και 21 Ιανουαρίου 2022 αντίστοιχα.

Με ημερομηνία έγκρισης της σχετικής μελέτης στις 29 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία Coca Cola 3E Ελλάδος ΑΒΕΕ ορίζεται Ανάδοχος Αποκατάστασης για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων καμένων εκτάσεων 2021 στις περιοχές Βαρυμπόμπης – Τατοΐου – Αφιδνών Αττικής» – Τμήμα Τατοΐου Α, προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ, σε τμήμα συνολικής έκτασης 3.962 στρεμμάτων, «η οποία θα προσδιοριστεί λεπτομερώς στο έδαφος κατά την εγκατάσταση του εργοταξίου». Θα κατασκευαστούν κορμοφράγματα, κορμοδέματα – κλαδοδέματα.

Με τη δεύτερη απόφαση τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. αναλαμβάνουν την εκτέλεση του έργου κατασκευής «Αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων καμένων εκτάσεων δασικού χαρακτήρα στην περιοχή του οικισμού Σχίνου της Τοπικής Κοινότητας Πισίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας από την πυρκαγιά της 19ης Μαΐου 2021», προϋπολογισμού 1.490.926,84 ευρώ άνευ ΦΠΑ.

Εδώ, η οριστική μελέτη έχει εγκριθεί νωρίς, από τις 23 Ιουνίου.

Η αποκατάσταση θα αφορά «περιοχές της συνολικής καμένης έκτασης 17.214 στρεμμάτων». Δηλαδή κορμοδέματα στο 20% της καμένης επιφανείας των υδρολογικών λεκανών εκατέρωθεν του επαρχιακού δρόμου Σχίνου – Αλεποχωρίου «για την προστασία του και την αύξηση της προστασίας των διερχόμενων από αυτόν από κατολισθήσεις λίθων, όπου αυτό είναι εφικτό», και ξυλοφράγματα (με κορμούς και κορμίδια) στις κοίτες των ρεμάτων.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog