Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

H νέα συγκλονιστική ταινία για την Σφαγή των Καλαβρύτων

- Advertisement -

Η ταινία του Νικόλα Δημητρόπουλου, Καλάβρυτα 1943 (Echoes of the Past) αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 11 Νοεμβρίου 2021

Ένα κινηματογραφικό αφήγημα για τις γερμανικές θηριωδίες σε ελληνικό έδαφος και συγκεκριμένα για ένα από τα πιο δυνατά ιστορικά γεγονότα που ξετυλίχθηκε στη περιοχή των Καλαβρύτων.

Κάνοντας μία αναδρομή, η «Επιχείρηση Καλάβρυτα» ξεκίνησε στις 4 Δεκεμβρίου 1943, ως αντίποινα στην εκτέλεση 77 Γερμανών στρατιωτών αιχμαλώτων, από τους αντάρτες, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στη Μάχη της Κερπινής, την 20η Οκτωβρίου του 1943.

Η συγκλονιστική ταινία η οποία έχει έντονο ιστορικό ενδιαφέρον αφορμάται από το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων και τις γερμανικές αποζημιώσεις. Το κινηματογραφικό έργο αναφέρεται ενδελεχώς στην εκτέλεση του ανδρικού πληθυσμού και την ολική καταστροφή της κωμόπολης από στρατιώτες της γερμανικής 117ης Μεραρχίας Καταδρομών, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, στις 13 Δεκεμβρίου του 1943.

Ο Νικόλας Δημητρόπουλος σκηνοθετεί ένα μοναδικό και λαμπερό καστ Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών με πρωταγωνιστές τους Μαξ φον Σίντοφ και Άστριντ Ρος

Η υπόθεση της ταινίας

Η υπόθεση της ταινίας αφορά στην Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρο και εκπρόσωπο της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Η γυναίκα επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943.

Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυό τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Η νέα ταινία Καλάβρυτα 1943 είναι σε σκηνοθεσία Νικόλα Δημητρόπουλου και σενάριο Δημήτριου Κατσαντώνη, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Alex Sid. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Max Von Sydow στον τελευταίο ρόλο της λαμπρής και πλούσιας καριέρας του, Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Martin Laer, Alice Krige, Tomas Arana, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής.

Η σφαγή των Καλαβρύτων αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια της ελληνικής κατοχής. Οι υπεύθυνοι για αυτά τα εγκλήματα δεν έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη και μέχρι στιγμής η Γερμανία δεν έχει καταβάλει καμία αποζημίωση.

«Άλλωστε πώς να αγαπήσεις τη ζωή αν δεν είχες παιδική ηλικία»

 

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog