Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Κυρανάκης για Εξεταστική και Δημοσκοπήσεις: “Να ελεγχθούν οι εταιρείες- φαντάσματα που στήθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ”

- Advertisement -

Τον έλεγχο των εταιρειών δημοσκοπήσεων που δημιουργήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και «έστηναν» ποσοστά σε πρωτοσέλιδα εφημερίδων πριν από τις εκλογές με σκοπό να επηρεάσουν την κοινή γνώμη ζήτησε με συνέντευξή στην εκπομπή «Μέχρι τέλους» του Γιώργου Κουβαρά και του Γιώργου Πιέρρου στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

 

«Θέλουμε να γίνει αυτή η εξεταστική γιατί υπάρχουν κάποιες κραυγαλέες περιπτώσεις εταιρειών που στήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έβγαζαν δημοσκοπήσεις τα αποτελέσματα των οποίων ήταν ψευδή. Για να μιλήσω συγκεκριμένα οι εταιρείες αυτές είναι η Common View, η οποία δημοσίευσε για λογαριασμό του site News247 μία δημοσκόπηση με διαφορά τρεις μονάδες, την οποία έσπευσε αμέσως να υιοθετήσει το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα»,

 

ανέφερε αρχικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Κυρανάκης στάθηκε ακόμη και στην εταιρεία Vox Pop επικεφαλής της οποίας ήταν ο κ. Σκλιας, μεταπτυχιακός φοιτητής επίσης του κ. Βερναρδάκη, στο τμήμα πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ αλλά και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Όσες δημοσκοπήσεις έβγαλε η Vox Pop δημοσιεύτηκαν σε πρωτοσέλιδα της εφημερίδας Documento. Βλέπαμε πρωτοσέλιδα πως “κλείνει η ψαλίδα” και ότι “οι εκλογές είναι ντέρμπι”.

Η τρίτη εταιρεία είναι η λεγόμενη Bridging Europe, η οποία έκανε δημοσκοπήσεις για την εφημερίδα «Το Χωνί» και την Αυγή. Αυτή η εταιρεία δεν είχε ούτε διεύθυνση ούτε τηλέφωνο, ενώ δεν είχε καν το δικαίωμα να διενεργεί δημοσκοπήσεις επειδή δεν ήταν μέλος του ΕΣΡ», επισήμανε χαρακτηριστικά.

 

Όσον αφορά την αντισυνταγματικότητα που επικαλέστηκε η Κουμουνδούρου σχετικά με την πρόταση της Κυβέρνησης για νέα εξεταστική επιτροπή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι:

 

Σχετικά με την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και την κριτική πως δεν απαντάει σε τίποτα για την «Λίστα Πέτσα» ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης υποστήριξε ότι:

«Ο Πρωθυπουργός απάντησε στη Βουλή για αυτό το θέμα. Να εξετάσουμε το πλαίσιο που δόθηκαν οι διαφημίσεις, ένα πλαίσιο το οποίο είχε οριστεί και ανακοινωθεί εκείνη την περίοδο. Αν θέλει να καταγγείλει κάτι ο ΣΥΡΙΖΑ είμαστε εδώ για να το ακούσουμε και να το τεκμηριώσουμε.»

Σε ερώτηση των δύο δημοσιογράφων για την ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας και για το εάν μπορούν να συνυπάρχουν διαφορετικές «δυνάμεις» και «τάσεις» μέσα στο κόμμα, ο βουλευτής απάντησε ότι:

«Αυτή ήταν η εντολή που πήρε από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν εξελέγη πρόεδρος της. Είχε εκλεγεί με βάση δύο βασικά συνθήματα: την ανανέωση και τη διεύρυνση. Όταν είπε για διεύρυνση, το θυμάμαι πολύ καλά διότι τότε ήμουν στο στενό του επιτελείο, έλεγε ότι πρέπει να συνυπάρχουν και οι δεξιοί και οι κεντρώοι κάτω από την ίδια στέγη».

- Advertisement -

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εδω θελω κατι να διαπιστωσω: Ειλικρινα το ευχομαι και θελω μεσα μου και να το πιστευω, πως ο,τι τα αποτελεσματα αυτων των (κατα πως φαινεται) αμφιλεγομενων εταιρειων δημοσκοπησεων, ειναι οντως αυτα “σικε”, αλλοιωμενα, καθως επισης και εντελως “πειραγμενα”. Σε διαφορετικη περιπτωση – και λυπαμαι ετσι που θα το πω – θα πρεπει, δυστυχως, να συντρεχει πολυ σοβαρο θεματακι με αυτον τον Ελληνικο Λαο… Επαναλαμβανω, πολυ σοβαρο… Τ.Ζ.

  2. Ο κόσμος έχει χορτάσει από εξεταστικές επιτροπές της πλάκας. Δεν ασχολούνται με κανένα πραγματικό πρόβλημα, όπως είναι η δημογραφική κατάρευση της χώρας.

  3. Αν ο λαός που είναι εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δεν ξέρει ορθογραφία, ούτε ελληνικός θεωρείται, ούτε να ψηφίζει θα έπρεπε. Αυτό είναι το κακό: ο κάθε αγράμματος εκφέρει γνώμη.

  4. (14:51). Συμφωνω! Ως προς τα παραπανω που λετε και εις περιπτωσην που απευθυνονται αυτα σε εμενα, αγαπητε, αφενος μεν ειναι απολυτως σεβαστη αυτη η γνωμη σας και αφετερου, δε, δεν υφισταται απο τον υπογραφοντα κανενα, μα κανενα προβλημα! Τ.Ζ.

  5. (14:51).Ο παππους, ο οποιος υπηρξε δικηγορος στο επαγγελμα, ενα απο τα πολλα που μου ελεγε καποτε ετσι σοφα και με νοημα, ειναι πως ο,τι “συνηθως ο Ελληνας δυναται να μαθαινει να γραφει σωστοτερα την οποιαδηποτε ξενη γλωσσα πολυ, πολυ πιο ευκολα, απ’ ο,τι αυτην την Ελληνικην, την ιδια του δηλαδη την γλωσσα”… Τ.Ζ.

  6. Να μια ωραία δικαιολογία για τους ανορθόγραφους και αγραμμάτους: να μάθουν γλώσσες παρενοχλήσεως γυναικών και ματαιόδοξης αυτοπροβολής.

  7. Το σχόλιο 1942 τι σχετικό έχει με το άρθρο αγαπητή μας Χαρά?Μας έκοψες τα σχόλια εμένα και το ΤΖ που προσπαθούμε να τον επαναφέρουμε στην τάξη τον ελληνικουλια! Αυτός όπως βλέπει συνεχίζει το “έργο” του να λέει τον κόσμο αγράμματους. Δεν ξέρω αν το περάσεις τουλάχιστον να το δεις το σχόλιο. Αντρικος αν περάσει

  8. Καθε αλλο παρα ισχυριστηκα εγω πως υπηρξα ποτε μου στο σχολειο δυνατος στην ορθογραφια και στην γραμματικη!! Εκει που πραγματικα ειχα εφεση και ροπη ηταν στα λεγομενα θεωρητικα μαθηματα – αυτα δηλαδη της εκθεσεως, της γεωγραφιας, καθως και της ιστοριας!! Εξαλλου, “εκαστος στο ειδος του”! Μπορει, επι παραδειγματι, ενας πιλοτος να πλοηγησει, καραβακι? Μαλλον οχι, και το πιθανοτερο ειναι να το ριξει σε καμια ξερα, αν εν το μεταξυ αυτο δεν το βουλιαξει!! Κατι αντιστοιχο θα συμβει εαν αποτολμησει καποιος πλοιαρχος να πιλοταρει, αεροπλανακι! Και εις τι αυτην περιπτωσιν, ειναι περιπου βεβαιον, πως ο,τι θα το “φουνταρει” αυτο κατω εκει στην επιφανεια της γης!! Υ.Γ. Αποροια: Ενας τετοιου ειδους, οσο και υφους σχολιαμος γιατι κρινεται αυτος ως ΜΗ “δημοσιευσιμος”, αγαπητη Χαρα?? Τ.Ζ.

    • Εαν ήσουν καλός στα θεωρητικά μαθήματα, και πόσο μάλλον στην έκθεση θα έπρεπε να είσαι οπως λες “δυνατός” και στην ορθογραφία και στην γραμματική τα οποία είναι θεμέλια στοιχεία της.Όπως ένας πιλότος θα ειναι στις βασικές αρχές πτητικής, όχι της ναυσιπλοίας..καθόλου αγαπητέ ΤΖ

  9. Στο κειμενο μου, των (22:04), προφανως και εκ παραδρομης ΜΠΗΚΕ (κακως, κακιστα), το δευτερο γραμμα “ο” στην λεξη “απορ(ο)ια”, οπως επισης και εκ παραδρομης, ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ (ως θα οφειλε), το δευτερο γραμμα “σ” στην λεξη “σχολια(σ)μος”! Τι να κανουμε, εξαλλου πολλες ειναι οι φορες κατα τις οποιες σε ολες και ολους μας, μας συμβαινουν αυτα… Τ.Ζ.

  10. Καθολου δεν θα διαφωνησω, απεναντιας θεωρω μαλιστα πως εχεις επι πλεον και ενα δικιο ως προς αυτην σου την ορθοτατη παρατηρηση – διαπιστωση αγαπητε και φιλε, Max. Επ’ ευκαιρια να σου πω, πως μου αρεσουνε, οπως επισης και συμφωνω σε πολλες εξ αυτων σου των θεσεων και παρεμβασεων, εδω σε αυτο το φιλοξενο site, το LB. Τ.Ζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog