Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Προς περίφραξη η διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου

- Advertisement -

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δημοπρατεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο που αφορά στην ασφάλεια των επισκεπτών της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου.

Ένα έργο που για διάφορους γραφειοκρατικούς λόγους καθυστέρησε αλλά πλέον δημοπρατείται και αυτό έχει σημασία

 

Ενα σημαντικό έργο που αφορά στην ασφάλεια των πολιτών που επισκέπτονται τον Ισθμό της Κορίνθου και τη διάσημη διώρυγα, φαίνεται πως βρίσκεται στη τελική του ευθεία. Δημοσιοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η προκήρυξη δημοπράτησης του έργου κατασκευής περίφραξης προς ενίσχυση της ασφάλειας και αποτροπή προσέγγισης στην περιοχή της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου.

 

Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι προσφορές για το προϋπολογισμού κατά την μελέτη 800.000 ευρώ έργο θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου.

 

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπενθύμισε ότι απαιτήθηκε επίπονη γραφειοκρατική διαδικασία όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις για το εν λόγω έργο, προσθέτοντας παράλληλα ότι εξελίσσεται με καλούς ρυθμούς και η εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή πεζόδρομου κατά μήκος της δυτικής πλευρά της διώρυγας -δηλαδή στην πλευρά της Πελοποννήσου.

 

Παράλληλα, προγραμματική σύμβαση υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, με τον δήμαρχο Ερμιονίδας Γιάννη Γεωργόπουλο για το έργο προστασίας από την διάβρωση της ακτογραμμής στην Κόστα.

 

Η εν λόγω σύμβαση, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Ερμιονίδας και Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, έχει προϋπολογισμό 120.000 ευρώ και το έργο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί πριν από την επόμενη τουριστική περίοδο -δεδομένου ότι η Κόστα αποτελεί το σημείο ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις Σπέτσες.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog