Μήνυμα του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ‘’αλλάzουμε ΜΑΖΙ’’, Ιωάννη Β. Καραπανάγου για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Αγαπητές Συνδημότισσες,
Αγαπητοί Συνδημότες,

Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, είναι ημέρα ιστορικής μνήμης και υπερηφάνειας γιατί γράφτηκε ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Την ημέρα αυτή τιμούμε την επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ», που αντέτεινε η Πατρίδα μας στις δυνάμεις του Άξονα, την εποποιία της Πίνδου και την ηρωική αντίσταση των Ελλήνων και των Ελληνίδων απέναντι στον κατακτητή, που ανάγκασαν ακόμα και τους άσπονδους φίλους της πατρίδας μας να δηλώσουν ότι, «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Η Ελλάδα στάθηκε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας τον Οκτώβρη του 1940. Αντί να επιλέξει την υποταγή και τον εξευτελισμό, ακολούθησε το δρόμο του αγώνα, της αυτοθυσίας και της αντίστασης. Το όραμα, η πίστη και η αγωνιστικότητα των Ελλήνων, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και ενδυνάμωσης για όλο τον ελεύθερο κόσμο, οδηγώντας τον προς την οριστική νίκη κατά της τυραννίας του ναζισμού και του φασισμού.

Η επέτειος του «ΟΧΙ» είναι το μέγιστο κατόρθωμα της ενότητας και αποφασιστικότητας των Ελλήνων, που μας υπενθυμίζει το μεγαλείο της ψυχής τους και το πάθος τους για αξιοπρέπεια, εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα, καθώς και την αστείρευτη θέληση του λαού μας για ελευθερία.

Στις μέρες μας, η πατρίδα μας καλείται και πάλι να αντιμετωπίσει ποικίλες κοινωνικοοικονομικές, εθνικές και άλλες διεθνείς προκλήσεις. Προκλήσεις των καιρών, σύνθετες και διαρκώς μεταβαλλόμενες, η διαχείριση των οποίων απαιτεί σύνεση, υψηλό φρόνημα και ομοψυχία.

Με την ευκαιρία της 28ης Οκτωβρίου, ας αναλογιστούμε σε βάθος, ώριμα και υπεύθυνα, την αξία της ελεύθερης Πατρίδας. Ας οραματιστούμε με ελπίδα και αισιοδοξία το μέλλον και ας αντλήσουμε θάρρος, από τον ηρωισμό των ένδοξων προγόνων μας για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις οποιεσδήποτε απειλές ή ενέργειες, σε βάρος μας, τώρα που γνωρίζουμε τι μπορεί να επιτύχει ο Ελληνισμός, όταν είναι ενωμένος.

Αγαπητές Συνδημότισσες,
Αγαπητοί Συνδημότες,

Αναγνωρίζοντας τη μέγιστη θυσία των πολεμιστών για τα ιερά και τα όσια του Έθνους μας, ας αποτίσουμε ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους νεκρούς ήρωες του ’40 με τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη:

«Τώρα χτυπάει πιο γρήγορα
τ’ όνειρο μεσ’ το αίμα
του κόσμου η πιο σωστή στιγμή σημαίνει
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Έλληνες μεσ’ τα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο :
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος»

 

Ιωάννης Β. Καραπανάγος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
“αλλάzουμε ΜΑΖΙ” και Δημοτικός Σύμβουλος