Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έκτακτο μήνυμα Μητσοτάκη την Πέμπτη για τον κορονοϊό

- Advertisement -

Ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό του μήνυμα προς τους πολίτες αναμένεται να αναφερθεί στα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία που δείχνουν έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων και αύξηση στους διασωληνωμένους.

Στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊου αναμένεται να αναφερθεί αύριο Πέμπτη με έκτακτο διάγγελμα – δήλωση του προς τον ελληνικό λαό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει νέα μέτρα. Αντίθετα, θα επαναλάβει ότι δεν θα παρθούν πρόσθετα σκληρά περιοριστικά μέτρα τύπου Αυστρίας για τους ανεμβολίαστους, προεξοφλώντας ότι εφέτος θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με την οικονομία και την κοινωνία ανοιχτές, αλλά με τους εν ισχύ περιορισμόυς για τους ανεμβολίαστους.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε χθες από το Λονδίνο ότι δεν θα προχωρήσει σε “lockdown τύπου Αυστρίας” για τους ανεμβολίαστους, βάζοντας τέλος στη σύγχυση που δημιουργήθηκε από αντιφατικές δηλώσεις υπουργών τις προηγούμενες ημέρες. Ταυτόχρονα όμως η κυβέρνηση διαμηνύει ότι δεν υπάρξει ούτε χαλάρωση των μέτρων.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ρεβεγιόν στο σπίτι για τους ανεμβολίαστους, καθώς αναμένεται να παραμείνει η απαγόρευση πρόσβασης τους στους κλειστούς χώρους της εστίασης και της διασκέδασης. Δεν θα υπάρξει όμως “μπλόκο” για τους ανεμβολίαστους και στο λιανεμπόριο, αλλά αναμένεται να εξακολουθήσουν να μπαίνουν στα εμπορικά καταστήματα με rapid test.

Αυτό που εξετάζει πάντως η κυβέρνηση είναι τα δύο rapid test ανά εβδομάδα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους να γίνουν τρία, καθώς και αυτό το μέτρο εκτιμάται ότι αποδίδει.

Το Μαξίμου όμως δεν θέλει ούτε να έρθει σε περαιτέρω σύγκρουση με τους καταστηματάρχες της εστίασης, που χθες κατέβασαν ρολά πανελλαδικά σε ένδειξη διαμαρτυρίας, ούτε με τους εμπόρους, που ήδη πνέουν μένεα κατά της κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός στην αυριανή του δήλωση αναμένεται επίσης να αναφερθεί στα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία που δείχνουν έκρηξη στον αριθμό των κρουσμάτων και αύξηση στους διασωληνωμένους, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για εμβολιασμό και ειδική παραίνεση να κάνουν την τρίτη δόση οι άνω των 65 ετών.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog