Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν μεταβιβάζει προσωρινά την εξουσία στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις

- Advertisement -

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα υποβληθεί σήμερα σε κολονοσκόπηση, μια εξέταση ρουτίνας με γενική αναισθησία.

Για αυτό τον λόγο ο Τζο Μπάιντεν θα μεταβιβάσει προσωρινά τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρό του, Κάμαλα Χάρις, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Οι λεπτομέρειες της κατάστασης της υγείας του προέδρου, που κλείνει τα 79 το Σάββατο, θα δημοσιοποιηθούν το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ), διευκρίνισε η αμερικανική κυβέρνηση.

“Ο πρόεδρος θα υποβληθεί σε κολονοσκόπηση ρουτίνας” στο ιατρικό κέντρο Γουόλτερ Ριντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ο Λευκός Οίκος.

“Όπως είχε γίνει και όταν ο πρόεδρος Τζορτζ Γ. Μπους υποβλήθηκε στην ίδια επέμβαση το 2002 και το 2007, και σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα μεταβιβάσει τις εξουσίες του στην αντιπρόεδρο για μια σύντομη περίοδο, ενώ θα βρίσκεται υπό αναισθησία”, προσέθεσε.

Ο Μπάιντεν, που δεν καπνίζει ούτε πίνει, έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, και έλαβε την τρίτη δόση στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Είναι ο πιο γηραιός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και γνωστοποίησε δημόσια ότι σκοπεύει να διεκδικήσει μια νέα θητεία το 2024, αλλά η ηλικία του τροφοδοτεί υποθέσεις ότι θα μπορούσε να εγκαταλείψει τα σχέδια αυτά.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

- Advertisement -

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτός εκτός τα αλλά κοιματε και όρθιος 😂😂Είχαν τον γίγαντα τον Ντόναλντ τον Τραμπ πλανητάρχη και μου βάλαν το πουρογερο 😜😜Ας πρόσεχαν !!Αντρικος

  2. Φιλε Αντρικο, απο το να μας ειχουνε διαχρονικως κυβερνησει, να μας κυβερνανε και δυστυχως να επιμενουν να το συνεχιζουν στο να εξακολουθησουν να μας κυβερνανε κατι απιθανοι τυποι, σαν π.χ. τους εν λογω αυτους Παπανδρεηδες Γιωργακηδες, τους Κουληδες Μητσοτακηδες, και (αυριο, μεθαυριο) τους Ανδρεηδες – Λοβερτηδες – Νοναrtides, ε θαρρω πως θα ητανε κατα πολυ, πολυ καλυτερα, καθως επισης και απειρως προτιμοτερα (κατα τουλαχιστον 1.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 φορες), εαν αυτη την δυσμοιρη και ταλαιπωρη Ελλαδιτσα μας, την ειχανε κυβερνησει και την κυβερναγανε εστω και αυτοι ακομα οι κυριοι, δηλαδη οι διαφοροι Ομπαμηδες, οι Τραμπηδες και οι Μπα’ι’ντενς! Τ.Ζ.

  3. Βρε τον κύριο Τζζζζ πώς τα λέει. Tη δύσμοιρη και ταλαίπωρη, όσο και; Συγγνώμη αλλά σαν κάτι να ξεχάσατε στη σύνταξη της εντυπωσιακής όσο και βαρύγδουπης δηλώσεώς σας. Εις αναμονήν της συμπληρώσεώς σας λοιπόν.

  4. Ρε εσυ ΤΖ μου ξεχνά τον Λοβερδο δεν βγαίνει πρόεδρος ,του ΠΑΣΟΚ πρώτα και κατα συνέπεια ουτε μελλοντικός prime minister!!Ποιο πολλες πιθανότητες έχει ο Μπορις Τσονσον παρά ο συνονόματος ο Λοβερδος !!Τωρα που είπα για τον Μπορις οι Άγγλοι τον αλλάζουν με τον Κυριακο 😂😂😂Τους άρεσε πολύ τις προάλλες που τον είδαν στις ειδήσεις του ΙΤV 😂😂και μαζί με τα αγάλματα να αλλάξουμε και Prime Minister!!Τωρα αστεία το έλεγαν η σοβαρά δεν μπορώ να σου το πω στάνταρ 😂😂Παντως εγώ προχτες ταραχτηκα που τον είδα στην τηλεόραση ετσι ξαφνικά ☠️☠️Έβαλα να δω που λες ειδήσεις και μπαμ βλέπω τον Κουλη φατι μπαστούνι !Μεχρι να καταλάβω τι γινοταν νομιζα ότι κόλλησε κανένα ιο η Τηλεόραση 🤠🤠

  5. Πές μας και τους άλλους όπου εσυ προτείνεις… για να συνεννοηθούμε….Αλλιώς δεν έχουν νόημα να μας λες τέτοια……Δηλ. αερολογίες εξυπναδούλες…?? Δηλ. Κουτσομπέσιον – Κατσιδιαρέσιον….???

  6. Ποιο πολλές πιθανότητες έχει να γίνει πρωθυπουργός ο Μπορις Τζόνσον πάρα ο συνονόματος ο Λοβέρδος βρε φίλε μου ΤΖ 😂😂και το λέω αυτό γιατί οι Βρετανοί μεταξύ σοβαρού και αστείου μαζί με τα αγάλματα ανταλλάσουν και τον Μπορις με τον Κουλή 😅😅Τους άρεσε λέει πως μίλαγε στην συνέντευξη στο ΙΤV o prime minister of Greece 🇬🇷😂Ασε τι έπαθε ο φίλος σου ο Αντρικος αδερφέ ΤΖ. Την περασμένη εβδομάδα και πριν πάω για ύπνο το πρωί ανοίγω την τηλεόραση και φατι μπαστούνι βλέπω το Κουλή. Μέχρι να καταλάβω πως ήταν ο Κουλης στην αγγλική τν νόμισα ότι έχει ιό η τηλεόραση 😅😅ταραχτηκα επίσης. Είχα γράψει και για αυτό αλλά χάθηκε

  7. Βρε φίλε 23:42, δεν τα λέει για κάποιον ουσιώδη λόγο. Σάμπως ξέρει και ο ίδιος? Απλώς, αρέσκεται να γράφει για να τραβήξει την προσοχή του κοινού σαν…τον έτερο Καππαδόκη, τη μεγάλη του συμπάθεια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog