Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Το ΥΠΕΘΑ «ντύθηκε» με την ελληνική σημαία

- Advertisement -

Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Το ΥΠΕΘΑ «ντύθηκε» με την ελληνική σημαία για τον διπλό εορτασμό της 21ης Νοεμβρίου

Από τις σημαντικότερες ημέρες του έτους είναι η 21η Νοεμβρίου για τη χώρα μας καθώς, αποτελεί διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Σήμερα, πανηγυρίζουμε με θρησκευτική ευλάβεια, τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου και ταυτόχρονα, γιορτάζουμε και τιμούμε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Με αφορμή τη σημαντική αυτή ημέρα, η ελληνική σημαία προβάλλεται στο κεντρικό κτίριο του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΓΟΥ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 21ης Νοεμβρίου, Ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου. Η προβολή πραγματοποιείται το διήμερο 20-21/11 από το τελευταίο φως (17:30Ω) έως την 24:00Ω.

Το πρόγραμμα των εορτασμών:

Στις 08:00 το πρωί, στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας.
Στις 10:00, θα τελεστή πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου.
Στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Στις 17:09, με τη δύση του ήλιου, θα γίνει η υποστολή της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Η φετινή γιορτή θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι αναβαθμισμένη, με την κυβέρνηση να αποφασίζει γενικό σημαιοστολισμό στην πόλη των Αθηνών, φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των τραπεζών. Ανάλογος σημαιοστολισμός και φωταγώγηση κτηρίων αναμένεται και άλλες πόλεις της χώρας.

Παράλληλα, από τις 18 έως τις 21 Νοεμβρίου θα προβάλλεται στα τηλεοπτικά κανάλια και στα video wall του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ το επίσημο σποτ για τη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, με εικόνες από το ένδοξο παρελθόν αλλά και από τις σημερινές δράσεις των τριών Κλάδων, σε κάθε πεδίο.

Επίσης, στις 20 και 21 Νοεμβρίου, στις ηλεκτρονικές πινακίδες των κεντρικών λεωφόρων της Αθήνας θα προβάλλεται μήνυμα για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων και η αφίσα του εορτασμού σε ψηφιακή μορφή. Τις ίδιες ημέρες θα φωταγωγηθεί το κτήριο του ελληνικού «Πενταγώνου» στη λεωφόρο Μεσογείων, με την ελληνική σημαία.

πηγή: newsbomb.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog