Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ: Αυξήσεις «φωτιά» στα δημοτικά τέλη

- Advertisement -

Η πρωτοφανέστατη πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Γιώργου Γκιώνη να επιβάλλει στους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων να πληρώσουν αυτή τη στιγμή, μια αδιανόητη αύξηση στα δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, αγγίζει το 160% !!!

 

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στους δημότες και τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων να καταβάλουν χρήματα στον Δήμο κυριολεκτικά από το υστέρημά τους σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία εν μέσω πανδημίας.

 

Φαίνεται πως η δυσχερέστατη οικονομική και υγειονομική κρίση που διανύει η χώρα εδώ και ένα χρόνο δεν υπήρξε αρκετή να αποτρέψει την Δημοτική Αρχή από τις αυξήσεις, παρόλο που η πρόταση αυτή βρήκε πλήρως αντίθετες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με πρωτοστατούσα την μείζονα αντιπολίτευση και τους Αγιοθοδωρίτες δημοτικούς Συμβούλους Πέτρου Παναγιώτη και Σωτήρη Νικολάου.

 

Ωστόσο, η πρόταση των αυξήσεων επικροτήθηκε από την παράταξη του κ. Γιώργου Γκιώνη, απέχοντος του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων Σπύρου Ράτη.

 

 Αναλυτικά

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, στο όνομα του εξορθολογισμού,  αύξηση από 0.57€/τ.μ. σε 1.47€/τ.μ. για οικιακή χρήση και χρήση για οικονομική δραστηριότητα από 1.50€/τ.μ. σε 3.40€/τ.μ..

 

“Κάναμε μια προσπάθεια εξορθολογισμού των τελών ώστε να είναι πραγματικά ανταποδοτικά και να λειτουργήσουν επ’ ωφελεία των δημοτών”,

ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Σακελλαρίου.

 

Ετσι λοιπόν παρατηρείται μείωση περίπου 5% των τελών σε Λουτράκι και Περαχώρα, μείωση περίπου 10% στα Πίσια, τεράστια αύξηση της τάξεως του 160% στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στα Ίσθμια, τα δημοτικά τέλη παρέμειναν ακριβώς τα ίδια με τις προηγούμενες χρονιές.

 

Υπενθυμίζεται ότι στα οικονομικά θέματα οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν είτε υπέρ είτε απέχουν.

 

Ετσι επί της ψηφοφορίας

Υπερψήφισαν οι Φίλιππας Θυμής, Σωτήρης Πέρρας, Κώστας Δήμου, Τάσος Σακελλαρίου, Σάκης Παπαθανασίου, Κώστας Παντελέου.

Από την ψηφοφορία, απείχε ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων, Σπύρος Ράτης

Απείχαν επίσης οι Μαρία Πρωτοπαππά, Παναγιώτης Πέτρου, Σωτήρης Νικολάου, Κώστας Λογοθέτης, Θανάσης Μουζάκης, Γιάννης Καραπανάγος, Κώστας Σταυρόπουλος, Γιάννης Γλυκοφρύδης, Βασιλείου Δημήτριος, Βασιλείου Βασίλειος και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Κοντός

 

Σχόλιο LB

Επειδή δεν υπάρχουν δημοτικά διαμερίσματα δύο κατηγοριών, ούτε και δημότες βεβαίως, στον ίδιο δήμο κάποια στιγμή θα πρέπει να εξομοιωθούν τα τέλη ώστε να αποτελούν το δίκαιο για όλους. Εν καιρώ πανδημίας όμως και οικονομικών δυσπραγιών, καλό θα ήταν να μην υπάρχουν αυτές οι υπερβολικές αυξήσεις.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν ήταν σωστό που υπήρχε τόσο μεγάλη διαφορά στα τέλη, με τις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες. Και η αλήθεια είναι ότι πουθενά δεν υπάρχουν τέλη της τάξης των 0.57 ευρώ. Και τώρα που θα είναι 1.47, φαίνεται απολύτως λογικό το ποσό και δεν είναι καθόλου ακριβό. Στο Λουτράκι (που μένω εγώ) τα τέλη ήταν παγωμένα στο 1.64 και η τωρινή μείωση είναι οριακή, αλλά και πάλι δεν είναι καθόλου ακριβά και είχαμε τόσα χρόνια μια χαρά ανταποδοτικές υπηρεσίες, όπως και τώρα. Κομπλέ ο φωτισμός και η καθαριότητα. Αποκομιδές σκουπιδιών – ανακύκλωσης καθημερινές. Σε άλλους δήμους (του νομού Αττικής) με ακριβότερα τέλη, δεν έχουν ούτε τα μισά από αυτά. Η επόμενη μείωση πιστεύω πως θα έρθει μόνο εάν η δημοτική αρχή αποφασίσει να αλλαχτεί ο φωτισμός με νέου τύπου LED, που είναι πιο οικονομικοί.

  2. ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΘΡΑΣΟΣ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΛΗΡΩΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑΤΟΥ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.ΕΣΕΙΣ ΚΟΚΟΛΑΛΑ.ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ Η ΑΥΞΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Η ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ.ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΟΠΟΤΕ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.

  3. 12:51 Ζεις σε αλλο τοπο που την ειδες την καθαριοτητα και το φωτισμο εδω δεν ειχαν να παρουν καλωδια για την κολωνα στην Παπανικολαου και εσυ γραφεις οτι ολα ειναι οκ που ζεις σε ποια πολη

  4. ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΒΡΩΜΟΠΟΛΗ .ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΗΧΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ .ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ FACE BOOK ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog