Η πρωτοφανέστατη πολιτική απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Γιώργου Γκιώνη να επιβάλλει στους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων να πληρώσουν αυτή τη στιγμή, μια αδιανόητη αύξηση στα δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, αγγίζει το 160% !!!

 

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις στους δημότες και τους κατοίκους των Αγίων Θεοδώρων να καταβάλουν χρήματα στον Δήμο κυριολεκτικά από το υστέρημά τους σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία εν μέσω πανδημίας.

 

Φαίνεται πως η δυσχερέστατη οικονομική και υγειονομική κρίση που διανύει η χώρα εδώ και ένα χρόνο δεν υπήρξε αρκετή να αποτρέψει την Δημοτική Αρχή από τις αυξήσεις, παρόλο που η πρόταση αυτή βρήκε πλήρως αντίθετες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με πρωτοστατούσα την μείζονα αντιπολίτευση και τους Αγιοθοδωρίτες δημοτικούς Συμβούλους Πέτρου Παναγιώτη και Σωτήρη Νικολάου.

 

Ωστόσο, η πρόταση των αυξήσεων επικροτήθηκε από την παράταξη του κ. Γιώργου Γκιώνη, απέχοντος του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων Σπύρου Ράτη.

 

 Αναλυτικά

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία, στο όνομα του εξορθολογισμού,  αύξηση από 0.57€/τ.μ. σε 1.47€/τ.μ. για οικιακή χρήση και χρήση για οικονομική δραστηριότητα από 1.50€/τ.μ. σε 3.40€/τ.μ..

 

“Κάναμε μια προσπάθεια εξορθολογισμού των τελών ώστε να είναι πραγματικά ανταποδοτικά και να λειτουργήσουν επ’ ωφελεία των δημοτών”,

ανέφερε κατά την εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τάσος Σακελλαρίου.

 

Ετσι λοιπόν παρατηρείται μείωση περίπου 5% των τελών σε Λουτράκι και Περαχώρα, μείωση περίπου 10% στα Πίσια, τεράστια αύξηση της τάξεως του 160% στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ στα Ίσθμια, τα δημοτικά τέλη παρέμειναν ακριβώς τα ίδια με τις προηγούμενες χρονιές.

 

Υπενθυμίζεται ότι στα οικονομικά θέματα οι δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν είτε υπέρ είτε απέχουν.

 

Ετσι επί της ψηφοφορίας

Υπερψήφισαν οι Φίλιππας Θυμής, Σωτήρης Πέρρας, Κώστας Δήμου, Τάσος Σακελλαρίου, Σάκης Παπαθανασίου, Κώστας Παντελέου.

Από την ψηφοφορία, απείχε ο αντιδήμαρχος Αγίων Θεοδώρων, Σπύρος Ράτης

Απείχαν επίσης οι Μαρία Πρωτοπαππά, Παναγιώτης Πέτρου, Σωτήρης Νικολάου, Κώστας Λογοθέτης, Θανάσης Μουζάκης, Γιάννης Καραπανάγος, Κώστας Σταυρόπουλος, Γιάννης Γλυκοφρύδης, Βασιλείου Δημήτριος, Βασιλείου Βασίλειος και ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Γιώργος Κοντός

 

Σχόλιο LB

Επειδή δεν υπάρχουν δημοτικά διαμερίσματα δύο κατηγοριών, ούτε και δημότες βεβαίως, στον ίδιο δήμο κάποια στιγμή θα πρέπει να εξομοιωθούν τα τέλη ώστε να αποτελούν το δίκαιο για όλους. Εν καιρώ πανδημίας όμως και οικονομικών δυσπραγιών, καλό θα ήταν να μην υπάρχουν αυτές οι υπερβολικές αυξήσεις.