Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Σχίνος Λουτρακίου: Στο έλεος της φωτιάς το Μάιο, στο έλεος της πλημμύρας σήμερα (video-φωτο)

- Advertisement -

H εκτέλεση του έργου κατασκευής «Αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων καμένων εκτάσεων δασικού χαρακτήρα στην περιοχή του οικισμού Σχίνου της Τοπικής Κοινότητας Πισίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας από την πυρκαγιά της 19ης Μαΐου 2021», προϋπολογισμού 1.490.926,84 ευρώ άνευ ΦΠΑ και χρόνο παράδοσης τον Ιανουάριο του 2022, έχει ξεχαστεί στα συρτάρια του δημοσίου…

Η οριστική μελέτη εγκρίθηκε νωρίς, από τις 23 Ιουνίου.

Η αποκατάσταση αφορούσε «περιοχές της συνολικής καμένης έκτασης 17.214 στρεμμάτων». Δηλαδή κορμοδέματα στο 20% της καμένης επιφανείας των υδρολογικών λεκανών εκατέρωθεν του επαρχιακού δρόμου Σχίνου – Αλεποχωρίου «για την προστασία του και την αύξηση της προστασίας των διερχόμενων από αυτόν από κατολισθήσεις λίθων, όπου αυτό είναι εφικτό», και ξυλοφράγματα (με κορμούς και κορμίδια) στις κοίτες των ρεμάτων.

Μια κωλυσιεργία άνευ προηγουμένου, σε ένα τόπο που δυστυχώς δεν υπήρξε πρόληψη ποτέ για το παρθένο, πυκνό πευκόφυτο δάσος !

Ανύπαρκτες αντιπυρικές ζώνες, καλώδια της ΔΕΗ μέσα στα πεύκα, με αποτέλεσμα την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Μαΐου, που άφησε στο «διάβα» της μια τεράστια οικολογική καταστροφή. Χιλιάδες καμένα δέντρα, καμένα ζώα, καμένα σπίτια. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Καμία παρέμβαση, καμία υλοτόμηση και απομάκρυνση καμένων δένδρων στην πυρόπληκτη περιοχή του Σχίνου, ούτε η περιβόητη κορμοδέτηση των ρεμάτων.

Σήμερα θα γινόμασταν μάρτυρες μια ασύλληπτης τραγωδίας, όταν ένας οδηγός παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο και σώθηκε από θαύμα.

Πριν λίγη ώρα τα μηχανήματα του δήμου, σταμάτησαν να εκτελούν εργασίες καθαρισμού και διάνοιξης του οδικού δικτύου. Οι όγκοι φερτών υλικών και χωμάτων είναι τεράστιοι, «χρειαζονται βαριά μηχανήματα» λένε οι κάτοικοι

Ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης ζήτησε τη συνδρομή της Σχολής Μηχανικού. Aύριο το πρωί μηχανήματα έργου του Μηχανικού Λουτρακίου θα φθάσουν στην περιοχή να βοηθήσουν στους καθαρισμούς και στη διάνοιξη των δρόμων.

Η πρόσβαση στο Σχίνο, οδικώς γίνεται μόνο από τα Πίσια.

Ακόμα δεν έχουν καταγραφεί οι ζημιές σε κατοικίες στις Βαμβακιές και στη Μαυρολίμνη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του loutrakiblog.gr

Παρ’ ολίγον τραγωδία στο Σχίνο Λουτρακίου. Άγιο είχε ο οδηγός που δεν παρασύρθηκε από το χείμαρρο (φωτο)

- Advertisement -

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ευτυχως που εν μεσω αυτης της καταστροφης, της κρατικης αδιαφοριας και της λαιλαπας, τουλαχιστον σωθηκε αυτος ο ανθρωπος. Πραγματι ειχε Αγιο… Τ.Ζ.

  2. Eυτυχώς που εν μέσω αυτής της μεγάλης, ανύκουστης όσο και ξαφνικής καταστροφής, της κρατικής, δημοσίας, όσο και εξόφθαλμης αδιαφορίας, και της τρομερής, ασυγκράτητης όσο και αναπάντεχης λαίλαπας, σώθηκε τουλάχιστον αυτός ο άτυχος όσο και τυχερός άνθρωπος. Πράγματι, όντως, όσο και αληθώς είχε ελεήμονα όσο, φιλεύσπλαχνο όσο και φιλόστοργο Άγιο. Προφορικός συγγραφεύς όσο και λογοτέχνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog