Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Τεράστια οικολογική καταστροφή στο Λουτράκι. Κόβουν πάνω από 100 πεύκα (φωτο)

- Advertisement -

Ακόμα είναι νωπές οι μνήμες της πυρκαγιάς του Μαΐου που έπληξε το δήμο Λουτρακίου αλλά και των πυρκαγιών των τελευταίων ετών στα Γεράνεια.

Μια τεράστια οικολογική καταστροφή, συντελείται εδώ και λίγες μέρες στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στην περιοχή Κατουνίστρα.

 

η πανέμορφη και καταπράσινη δασική έκταση που κατακρεουργείται

 

 

Μια τεράστια οικολογική καταστροφή με τη σφραγίδα του Νόμου!

Ηδη κόπηκαν δεκάδες ολοζώντανα πεύκα και θα κοπούν και άλλα, περίπου στα 120-150, σύμφωνα με πληροφορίες του loutrakiblog.gr

Το ακίνητο, περίπου 20 στρέμματα, περιήλθε στη νομή και κατοχή ιδιώτη, μετά από πλειστηριασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες του Loutrakiblog.gr ο νέος ιδιοκτήτης έχει νόμιμη άδεια για την μαζική κοπή των δέντρων !!!

Την ώρα που η δασική υπηρεσία δεν δίνει άδειες για αντιπυρικές ζώνες, την ώρα που δεν δίνει άδεια για την κοπή ενός πεύκου σε οικία, δίνει άδεια για μαζική κοπή σε ένα πνεύμονα οξυγόνου και μάλιστα σε κατοικημένη περιοχή και μετατρέπεται σε κρανίου τόπο. 

 

Το κρίμα στο λαιμό, όλων όσων κλείνουν τα μάτια σε αυτό το έγκλημα !

 

- Advertisement -

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το ακινητο το κατεχει πλεον καινουργιος ιδωτης μεσω πληστειριασμου.Αρα καθ`ολα νομιμος. Εχει αδεια απο την δασικη υπηρεσια για την κοπη των δεντρων,αρα κι εδω καθ`ολα νομιμος. Η οικολογικη καταστροφη ,οπως λετε, συντελειτε με την αδεια του κρατους.Το ονομα του ιδιωτη γιατι δεν το γραφετε ? Αφου ειναι ολα νομιμα,δεν θα σας κατηγορησει κανεις για το οτιδηποτε !

  2. Το τι εννοεί ο καθένας οτι είναι νόμιμο είναι σχετικό. Η αγοραπωλησία μέσω πλειστηριασμού είναι νόμιμη για την απόκτηση του ακινήτου και τίποτα άλλο. Δεν αλλάζει η χρήση του ακινήτου.!!!!! Ήταν δασική περιοχή και ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει ως δασική σύμφωνα με τον ΝΟΜΟ. Κάθε άλλη παρέμβαση είναι παράνομη και θα πρέπει να επέμβει Εισαγγελέας και να αποδώσει ευθύνες και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα άλλα περί νομιμότητας είναι παραπλανητικά. Τώρα τα περί μη δημοσίευσης των ονομάτων η πολιτεία έλαβε μέριμνα για την ανωνυμία όσων παρανομούν και για την προστασία όλων των μεγαλοσχημόνων ………..και όχι για εμάς τους απλούς , χωρίς δυναμη , χωρίς χρήματα και χωρίς εξουσία.

  3. Υπαρχει και η περιπτωση να εχει εγκριθει αδεια εκμεταλευσης ,κατι που ειναι στα ορια της νομιμοτητας,αφου δεν γινεται 150 πευκα ταυτοχρονα να ειναι καταλληλα για κοψιμο. Ηταν δασικη περιοχη ? Δεν ηταν ? Οι χαρτες τα λενε αυτα ,αφου βαση αυτων και των αεροφοτωγραφιων βγαζει την αποφαση η δασικη υπηρεσια ,πολλες φορες ” κατα το δοκουν” ! Κανενας νομος δεν απαγορευει την δημοσιοποιηση ονοματος,οταν δεν προκειται για βεβαιωμενο ποινικο αδικημα. Δεν εχουμε κατι τετοιο εδω,αφου κατα τις πληροφοριες του blog ,ολα ειναι νομιμα και καθαρα. Φυσικα,την κποη των πευκων, μαλλον την εχουν αναλαβει οι αρμοδιοι προς εκμεταλευση ,αν ισχυει κατι τετοιο,οποτε η εκταση παραδιδεται καθαρη στον ιδιοκτητη της προς πασα εκμεταλευση,αφου θα εχει αποχαρακτηριστει απο δασος !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog