Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ποια είναι η Theracell που επενδύει 80 εκατ. στην Κόρινθο

- Advertisement -

Σε μία κίνηση που αφορά στη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου Βιοτεχνολογίας και Καινοτομίας στο Λέχαιο Κορινθίας προχωράει η εταιρεία βιοτεχνολογίας, Theracell, μετά την έγκριση της δυιπουργικής επιτροπής, κάτι που γνωστοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, στο περιθώριο ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Το σύνολο της επένδυσης θα ανέλθει στα 80 εκατ. ευρώ.

Η Theracell Advanced Biotechnology έχει έδρα την Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2013 και ειδικεύεται στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας και συμμετέχει στη διάθεση μιας ποικιλίας προϊόντων Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας (CGT). Το θεραπευτικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας εκτείνεται στους τομείς της ορθοπεδικής, της δερματολογίας, της νεφρολογίας, της ανοσο-ογκολογίας και της επιδιόρθωσης και αναγέννησης ιστών.

Μέσω στρατηγικών συνεργασιών, η Theracell Advanced Biotechnology συμμετέχει στη διαδικασία της υλοποίησης της Εξατομικευμένης Ιατρικής προσαρμοσμένης στις ατομικές ανάγκες του ασθενούς. Μία τέτοια περίπτωση είναι η στρατηγική συνεργασία με την Orgenesis, με στόχο την επέκταση των θεραπευτικών διαδικασιών.

Η εταιρεία θα παρέχει και κυτταρικές θεραπείες σε ασθενείς, μέσα από τη συγκεκριμένη επένδυση, κάτι που επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός. Σημειώνεται ότι οι απαιτούμενες εργασίες για την υλοποίηση της επένδυσης είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στη διάρκεια του 2022.

Οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας

Εξετάζοντας τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας “Theracell Προηγμένες Βιοτεχνολογικές Εφαρμογές Μονοπρόσωπη ΑΕ”, στην Ελλάδα, ο κύκλος εργασιών της ήταν 6,63 εκατ. ευρώ το 2020 από 701.683 ευρώ το 2019. Σε ό,τι αφορά τα καθαρά κέρδη το ίδιο διάστημα ανήλθαν στο 1,8 εκατ. ευρώ έναντι 158,5 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς.

Να σημειωθεί ότι το σχήμα των Theracell – Orgenesis, είχε προβεί το 2019 σε συνεργασία με τον όμιλο Υγεία, με αντικείμενο την παροχή κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών. Ωστόσο η συγκεκριμένη κίνηση αλλάζει τα δεδομένα στον εν λόγω τομέα, όπου πλέον η Theracell θα κινηθεί με ίδιες δυνάμεις για την παροχή συγκεκριμένων θεραπειών και υπηρεσιών στον τομέα που εξυπηρετεί.

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog