Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σχίνος Λουτρακίου: Aνέλαβε δωρεάν ο Ξανθάκης

- Advertisement -

Στις 11 Οκτωβρίου 2021 το Loutrakiblog.gr έγραψε

Σχίνος Λουτρακίου: Στις 10 περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα από πλημμύρες

 

Αγανακτισμένος φάνηκε ο δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γιώργος Γκιώνης, σε δηλώσεις του στα τηλεοπτικά κανάλια.

 

Ο δήμαρχος με αρκετή φόρτιση έκανε λόγο για την ολιγωρία των αρμοδίων ώστε να γίνουν άμεσα τα έργα στην πυρόπληκτη περιοχή. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο ίδιος παρακάλεσε το Διοικητή του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι, να συνδράμει με μηχανήματα για τη διάνοιξη του οδικού δικτύου. Ο Διοικητής αναποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του δημάρχου. Την επόμενη μέρα, με την καταγραφή των ζημιών, το μηχάνημα του Μηχανικού δεν ήταν αρκετό και ο δήμαρχος ξαναπαρακάλεσε το διοικητή  να στείλει επιπλέον μηχάνημα, αίτημα το οποίο έγινε αμέσως δεκτό και πάλι. Η κατάσταση είναι τραγική είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γκιώνης, έχουν αργοπορήσει πολύ οι διαδικασίες παρά τις οχλήσεις μου. Θέλαμε να προλάβουμε το κακό, τώρα έγινε..

 

Οι μεγάλες ζημιές άλλωστε, οι 19 κατολισθήσεις και το άνοιγμα νέων ρεμάτων από τη μεγάλη καταιγίδα που έπληξε την περιοχή αποτέλεσαν αντικείμενο ευρείας σύσκεψης, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, το μεσημέρι σήμερα στα γραφεία της Π.Ε. Κορινθίας, στην Κόρινθο.

 

Οπως γνωστοποιήθηκε στην εν λόγω σύσκεψη, έχουν ήδη γίνει ορισμένες παρεμβάσεις οι οποίες έχουν αποκαταστήσει σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά πρόχειρα, την κυκλοφορία στην πιο πάνω περιοχή, επισημάνθηκε ωστόσο ότι ωστόσο ότι τα μόνιμα έργα θα πρέπει να αναμένουν υλοποίηση μόλις στεγνώσει από το νερό η πληγείσα περιοχή.

 

Αυτό το χρονικό διάστημα, στην πληγείσα από την κακοκαιρία περιοχή επιχειρούν, μεταξύ άλλων, το Δασαρχείο, καθώς και βαρέα μηχανήματα από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) που εδρεύει στο Λουτράκι, ενώ από την Πέμπτη συνδράμει δωρεάν -με το σύνολο των μηχανημάτων της- η εταιρεία Ξανθάκης ΑΤΕ που εργάζεται στην κατασκευή της γραμμής Ισθμός -Λουτράκι, του Προαστιακού Σιδηρόδρομου και ήδη ορίστηκε μηχανικός της Διεύθυνσης Τ.Ε. Κορινθίας ως σύνδεσμος με την εν λόγω εταιρεία.

 

Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης επικοινώνησε με την εν λόγω εταιρεία και εξέφρασε ευχαριστίες για την προσφορά της.

 

Στη σύσκεψη, εξ άλλου, έγινε γνωστό ότι θα διατεθεί άμεσα πίστωση 1.000.000 ευρώ, από την οποία τα 700.000 προορίζονται για αναγκαίες εργασίες στον δρόμο του Σχίνου που έχει σοβαρό πρόβλημα, ενώ τα υπόλοιπα 300.000 ευρώ προορίζονται για την διαμόρφωση των πρανών στην πληγείσα περιοχή.

 

 

- Advertisement -

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΑΥΤΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟ ΓΚΙΚΑ ΤΟ ΜΗΤΣΟ ΚΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΝΕΛΑΟ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙΣ.1 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ

  2. Κοιταξτε τι γράφουν αυτοι που λένε διαφορά για εμένα ότι ρίχνω το επίπεδο στο μπλογκ !ο Αυτιάς ήταν εκεί «τα γράφει και με κεφαλαία ο ΚΕΦΑΛΑΙΑΣ !τετοια βλεπουμε πολλά εδώ μέσα !Αστε εμένα που έχω ακούσει τα χιλια μυρια από τους συμπολιτες μας δεν έχουν αφήσει Δήμαρχο αντιδήμαρχο νομάρχη αντινομάρχη κομματάρχη και όλους γενικά να τους βρίζουν να τους ειρωνεύονται κλπ !!Ρε εσυ ΚΕΦΑΛΑΙΑ και οι άλλοι που μου κάνουν μαγκιές να σας ρωτήσω κάτι !!Ενας επισκέπτης του loutrakiblog μπει να δει τι είναι αυτο το μπλογκ η τα νέα και την ενημερώσει που υποτιθετε θέλει από ένα μπλογκ και διαβάζει για φαβέλες shoebox ότι στο Δρεπανο σκουπίζονται με το δάκτυλο για τον κάθε ένα δημόσιο πρόσωπο να το βρίζουν ο κάθε ανώνυμος εδώ μέσα τι γνώμη θα σχηματίσει ??Σε ρωτάω ,τι θα καταλάβει !Δεν θα πει και με το δίκιο του ότι έχουμε προβλήματα εδώ στα μέρη μας ?Θα δει φυσικα και τα τρέλα που γράφω εγώ για τον θρύλο και τον ΠΑΟΚ αλλά δεν βρίζω και ειρωνεύομαι κάποιο φυσικό πρόσωπο !Μαζευτητε ρε εσεις γινόμαστε ρεζίλι όλοι !ολοι και εσεις και εγώ !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog