Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιο μήνυμα στέλνουν σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

- Advertisement -

Οι εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής για την ανάδειξη νέου προέδρου καταδεικνύουν πως οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν.

 

Η αθρόα συμμετοχή των πολιτών που αυξήθηκε κατά 35% σε σχέση με τις εκλογές του 2017 υποδηλώνει από τη μία, την ολική επαναφορά του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ στην πολιτική σκηνή και από την άλλη στέλνει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Και θα πρέπει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα εξουσίας και να προβληματιστούν και να αναλύσουν ενδελεχώς τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ. Και αυτό διότι αυτό που κατέδειξαν οι κάλπες είναι πως ένα σημαντικός αριθμός πολιτών που ανήκουν στο μεσαίο χώρο εν δυνάμει είναι πιθανό να επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ, καθώς δεν τους εκφράζει ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Πώς θα μεταφραστεί αυτό στην κάλπη στις εθνικές εκλογές κανείς δεν μπορεί να προβλέψει, ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι πως το ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ δύναται να πάρει μέρος των κεντρώων ψηφοφόρων τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ.

 

Και ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ μετατοπίστηκε στο ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια και ήταν αυτοί που έδωσαν τη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015.

 

Αναφορικά με τη ΝΔ, ο «πονοκέφαλος» που ακούει στο όνομα ΠΑΣΟΚ είναι υπαρκτός, με δεδομένο την διείσδυση που έχει το κόμμα στο μεσαίο χώρο, την οποία θέλει να αυξήσει. Πλέον οι ισορροπίες μεταβάλλονται και στην γαλάζια παράταξη θα πρέπει να δουν πως δεν θα έχουν απώλειες στο συγκεκριμένο χώρο.

 

Φαίνεται λοιπόν πως οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν, η τράπουλα ανακατεύεται και το Κίνημα Αλλαγής διόλου απίθανο να αναδειχθεί ρυθμιστής των εξελίξεων στις εθνικές εκλογές.

 

 

Πηγη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog