Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Προσέλευση ρεκόρ, ξεπέρασαν τη συμμετοχή του 2017

- Advertisement -

Σπάει κάθε προσδοκία η προσέλευση ψηφοφόρων στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο κόμμα.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 19:00 και μέχρι τις 5:15 το απόγευμα είχαν ψηφίσει σχεδόν 217.000 πολίτες. Ο ρυθμός είναι καταιγιστικός καθώς προσέρχονται περίπου 400 πολίτες το λεπτό ανά τη χώρα, δηλαδή περίπου 24.000 άνθρωποι κάθε ώρα. Ετσι, περίπου 3 ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες (εφόσον δοθεί παράταση μιάς ώρας) έσπασε ήδη ο αριθμός συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές του 2017 (212.000 πολίτες). Μάλιστα τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ανεβασμένη συμμετοχή στην περιφέρεια, σε σχέση με το 2017.

 

Εμπειρα στελέχη του ΚΙΝΑΛ υπολόγιζαν μιλώντας στο iefimerida.gr ότι θα προσέλθουν περίπου 270-300 χιλιάδες πολίτες τελικά. «Αυτό δείχνει την δυναμική και την προοπτική της παράταξης που από το λυκόφως εισέρχεται στο λυκαυγές για να φτάσουμε και στην ανατολή του ήλιου» έλεγε γλαφυρά ιστορικό στέλεχος στο iefimerida.gr για να προσθέσει: «Το ζήτημα είναι ο νέος πρόεδρος να καταφέρει να μετουσιώσει αυτή τη δυναμική σε εκλογική προοπτική».

 

Συνεδριάζει η ΕΔΕΚΑΠ για αναβολή

Η μαζική συμμετοχή οδηγεί όπως δήλωσε νωρίτερα στο iefimerida ο πρόεδρος της (ΕΔΕΚΑΠ) Θεόδωρος Καπετανάκης στο ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στη ψηφοφορία και μετά τις 19:00 οπότε και είχε προγραμματιστεί να κλείσουν οι κάλπες. Ετσι, η ΕΔΕΚΑΠ συνεδριάζει στις 17:00 για να αποφασίσει παράταση της ψηφοφορίας περίπου μία ώρα (ως τις 8 το βράδυ).

 

Ηδη ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου πρότεινε λόγω της αυξημένης συμμετοχής να δοθεί παράταση ώστε να μπορέσουν όλοι να ψηφίσουν.

 

Η πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου δηλώνει θετική ώστε να ψηφίσουν όλοι. Μάλιστα, συνεργάτες του υπενθυμίζουν μιλώντας στο iefimerida ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει να στηθούν περισσότερες κάλπες πανελλαδικά ώστε να διευκολυνθεί η ροή της ψηφοφορίας, αίτημα το οποίο δεν έγινε δεκτό, όπως λένε. Σε κάθε περίπτωση η πλευρά Λοβέρδου ζητά να μείνουν ανοιχτά τα εκλογικά τμήματα ακόμα και μέχρι τις 9 ώστε να ψηφίσουν όλοι όσοι προσέλθουν.

 

Η πλευρά Ανδρουλάκη δηλώνει ότι είναι θετική στην προοπτική παράτασης της ψηφοφορίας εφόσον χρειαστεί, ωστόσο αφήνει αιχμές για την πρωτοβουλία Παπανδρέου να καταθέσει το σχετικό αίτημα το οποίο θεωρούν ότι γίνεται για λόγους εντυπώσεων. «Εμείς είμαστε της διατήρησης της σοβαρότητας της διαδικασίας», σημειώνει με νόημα. Με λίγα λόγια η πλευρά Ανδρουλάκη εκτιμά ότι, αν απαιτηθεί, θα είναι θετική, αλλά αυτό μένει να φανεί από τη ροή της ψηφοφορίας η οποία δεν είναι γνωστό πως θα κινηθεί έως τις 19:00. «Είναι αυτονόητο ότι, εφόσον χρειαστεί, είμαστε θετικοί στην παράταση της διαδικασίας. Όσο μεγαλύτερη η συμμετοχή των προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών της χώρας, τόσο μεγαλύτερη η δυναμική που θα αναπτύξει η παράταξή μας την επόμενη μέρα», αναφέρει το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη.

 

Τέλος, η πλευρά Χρηστίδη δηλώνει και αυτή θετική σε μία ενδεχόμενη παράταση, την οποία θεωρούν αυτονόητη για να διευκολυνθεί ο κόσμος που έχει προσέλθει στις κάλπες.

 

Ουρές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε πολλά εκλογικά κέντρα μάλιστα, όπως για παράδειγμα στον Πειραιά, στο Παγκράτι, στον Κορυδαλλό και αλλού στην Αττική αλλά και στη Θεσσαλονίκη, σχηματίστηκαν ουρές από πολίτες που περίμεναν υπομονετικά να ψηφίσουν. Μεγάλη είναι η συμμετοχή και σε άλλες πόλεις.

 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στην Αυστραλία -Τα αποτελέσματα

Σημειώνεται ότι όπως έγινε γνωστό νωρίτερα η διαδικασία στην Αυστραλία έχει ολοκληρωθεί και σε σύνολο 108 ψήφων τα αποτελέσματα είναι τα εξής:

Ανδρουλάκης (12), 11.1%
Γερουλάνος (2), 1.85%
Καστανίδης (3), 2.78%
Χρηστίδης (3), 2.78%
Λοβέρδος (34), 31.48%
Παπανδρέου(54), 50%

 

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ, τα εκλογικά κέντρα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών άνοιξαν 1 ή 2 ώρες μετά την Ελλάδα. Στην Αμερική η ψηφοφορία δεν έχει αρχίσει ακόμα.

 

Λοβέρδος: Είναι ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά, να πάει η Ελλάδα μας ψηλά

Στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Μεταμόρφωσης ψήφισε λίγο μετά τις 8:30 ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος. Δήλωσε, αμέσως μετά, πώς «ήρθε επιτέλους η ώρα να σηκώσουμε τη δημοκρατικής παράταξη μπροστά. Είναι ώρα να πάει το ΠΑΣΟΚ μπροστά να πάει η Ελλάδα μας ψηλά». Ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε πως στόχος είναι «να ξεπεράσουμε τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το 2017» και τόνισε ότι απαιτείται δύναμη, σεμνότητα και ενότητα.

 

Χρηστίδης: Μια καινούργια ημέρα για το ΠΑΣΟΚ, για το Κίνημα Αλλαγής

Λίγη ώρα αργότερα ψήφισε στο δεύτερο κτήριο του Δημαρχείου της Αθήνας, στην οδό Λιοσίων στο Μεταξουργείο, ο Παύλος Χρηστίδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγο και τη μικρή του κόρη.

«Είναι μια καινούργια ημέρα για το ΠΑΣΟΚ για το Κίνημα Αλλαγής. Είναι μία ημέρα στην οποία ο ήλιος λάμπει. Μια ημέρα που πρέπει να θυμόμαστε τη Φώφη Γεννηματά γιατί χωρίς αυτή δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα», ανέφερε ο κ. Χρηστίδης.

Ανδρουλάκης: Ζητώ καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία

Στο Δημοτικό Αθλητικό και Πνευματικό Ηρακλείου ψήφισε λίγο πριν τις δέκα το πρωί ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, που έστειλε μήνυμα ενότητας. «Καλώ τους δημοκράτες προοδευτικούς πολίτες της πατρίδας μας, να μας τιμήσουν σήμερα στις διαδικασίες μας. Ζήτω να πάρουν την υποψηφιότητα μου στα χέρια τους και να μου δώσουν καθαρή εντολή, για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία. Είναι ο μόνος δρόμος για να έχουμε μια ισχυρή προοπτική για το μέλλον. Πιστεύω ότι είναι καλό για τη Δημοκρατία μας, η δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ ως δύναμη προόδου, ως δύναμη συνέπειας, ως δύναμη ρεαλισμού να ξανά πρωταγωνιστήσουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή του κόσμου στην Κρήτη, τον τόπο καταγωγής του, ενώ αναφέρθηκε και στην Φώφη Γεννηματά.

«Είναι μεγάλη μου τιμή ότι από εδώ, την γενέτειρα μου την Κρήτη υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον, είναι μεγάλη μου τιμή η συμμετοχή των πολιτών και πιστεύω ότι αυτή η μαζική συμμετοχή είναι η μεγάλη πολιτική προίκα για την παράταξη την επόμενη ημέρα και η σφραγίδα της ενότητας, μιας ενότητας που έχουμε μεγάλη ανάγκη, μιας ενότητας που είναι και η σημαντική παρακαταθήκη της αείμνηστης προέδρου μας Φώφης Γεννηματά» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τον Νίκο Ανδρουλακη υποδέχθηκαν θερμά, μέλη του Κινήματος Αλλαγής που βρίσκονταν στο εκλογικό τμήμα την ώρα που έφτασε για να ψηφίσει και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

 

Παπανδρέου: Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος

Ο Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε λίγο μετά τις 11:00 στο εκλογικό τμήμα του Ταύρου. Στη δήλωση του τόνισε μεταξύ άλλων ότι με την ψήφο και τη συμμετοχή μεγαλώνουμε την παράταξη, δίνουμε ελπίδα στους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. «Σήμερα ανατέλλει και πάλι ο πράσινος ήλιος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Καστανίδης: «Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη»

«Εύχομαι ανάταση στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης.

Ο πρώην υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, μίλησε έξω από το εκλογικό κέντρο, στη συμβολή των οδών 25ης Μαρτίου και Βασ. Όλγας, στη Θεσσαλονίκη, όπου γύρω στις 11.30 το πρωί, προσήλθε για να ψηφίσει.

«Σήμερα κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης, όλα τα μέλη, οι φίλοι και γενικότερα οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Και ελπίζω να το κάνουν αισιόδοξο, ελπιδοφόρο. Και γι΄αυτό είμαι βέβαιος, αν κρίνω από την ευρεία σμμετοχή των πολιτών σήμερα στην ψηφοφορία. Τα μηνύματα που έχουμε απ’ όλη την Ελλάδα, είναι ότι είναι πολλαπλάσιος ο αριθμός των πολιτών που συμμετέχει, σε σχέση με τις εκλογές του 2017. Εύχομαι ανάταση πραγματικά στη δημοκρατική παράταξη μετά τις 12 Δεκεμβρίου, γιατί πραγματικά το έχει ανάγκη η χώρα», δήλωσε ο κ. Καστανίδης.

 

Γερουλάνος: «Το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει»

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων προσήλθε να ψηφίσει σήμερα ο υποψήφιος για τον προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος.

 

«Είναι μια όμορφη ημέρα σήμερα. Ο κόσμος είναι στις κάλπες, η προσέλευση είναι μεγάλη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό μαζί με την πολιτισμένη προεκλογική εκστρατεία που προηγήθηκε, δείχνει ότι το ΚΙΝΑΛ έχει κερδίσει από τις εκλογές, ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επιστρέψει και από εδώ και πέρα είναι στο χέρι όλων μας να διαφυλάξουμε αυτό το οποίο φτιάξαμε αυτόν τον καιρό. Θέλω να πω σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που μας ακούν σήμερα «Πηγαίνετε να ψηφίσετε. Η αλλαγή είσαι Εσύ».» δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος ο οποίος ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

 

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ποιοι μπορούν να ψηφίσουν

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη μέλη του ΚΙΝΑΛ καθώς κι όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως μέλη ή φίλοι του κόμματος προσερχόμενοι στα εκλογικά κέντρα. Θα πρέπει να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση και να ψηφίσουν καταβάλλοντας ως εισφορά 3 ευρώ (μόνο στον πρώτο γύρο).

 

Οι ψηφοφόροι μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε από τα 840 εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα. Δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο γύρο, εφόσον χρειαστεί, θα έχουν μόνον όσοι ψήφισαν την πρώτη Κυριακή.

 

Οσοι έχουν γεννηθεί έως 31/12/2004, είναι εγγεγραμμένοι στους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους και ο χειριστής του τάμπλετ, πληκτρολογώντας τα στοιχεία ταυτοποίησης που απαιτεί το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών, αναζητά τον εκλογικό αριθμό με τον οποίο και πιστοποιείται ο ψηφοφόρος. Για την ταυτοποίησή του, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

 

Θα μπορούν να ψηφίσουν και νεώτεροι , π.χ 16άρηδες αφού πέραν των άλλων προσκομίσουν εκτυπωμένο από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ πιστοποιημένο ΑΜΚΑ.

 

Όπως έχει ανακοινώσει η ΕΔΕΚΑΠ «οι πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, εκτός από το έντυπο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο) θα πρέπει απαραίτητα εκτός από τη αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου να καταθέσουν και πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ. Οι αλλοδαποί που μένουν στη χώρα μας υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν διαβατήριο, άδεια παραμονής σε ισχύ στη χώρα μας, πιστοποιητικό ΑΜΚΑ από την εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ και απαραίτητα εάν δεν είναι μέλη του Κινήματος να καταθέσουν αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου του Κινήματος

 

iefimerida.gr

- Advertisement -

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνως προς τας εκτιμησεις η συμετοχη θα φτασει στον τελικο αριθμο των 260.000 – 270.000 το πολυ, ψηφισαντων. Ενταξει δεν το λες αυτο και καμια τεραστια επιτυχια, με δεδομενο, οτι στις παρελθουσες εκλογες του 2019, το “Κινημα Αλλαγης” ειχε λαβει το ισχνο εκεινο ποσοστο του 8,10%, και το οποιο ομως εκεινο ποσοστο μεταφραζοταν σε 457.000 και κατι, ψηφοφορους! Επι πλεον σε αυτες τις (και καλα) εσωκομματικες εκλογες εχουν αποδεδειγμενα υπαρξει πολλοι εκ των Νεοδημοκρατων οπαδων οι οποιοι(προσωπικα εχω υποψη μου τουλαχιστον τεσσερις (4) τετοιες περιπτωσεις) προσηλθαν σημερα σε με ιδιαιτερη θερμη σε αυτες τις εκλογες του… αντιπαλου κομματος, προκειμενου να ριξουν “δαγκωτο” Λοβερδο, ικανοποιοντας ετσι και κατ’ αυτον τον τροπο, τον αργηγο τους, τον Μητσοτακη, μαζι και τους παρατρεχαμενους του… Τ.Ζ.

  2. Όποιος και να νικησει παντως, επειδη εχουν βγει πολλες κοντρες και εχθρες, πολλοι θα φυγουν απο το κινημα την επομενη. Ο μεγαλος μια φορα εκανε πολυ καλα που εφυγε και πηγε στο Reading γιατι 29 νοματαιοι μεσα στο shoebox σαν τα ποντικια ζουσαν. Τωρα τουλαχιστον μπορει να παρει δυο ανασες ο ανθρωπος. Τυχερος σταθηκε, ας ειναι καλά.

  3. Σου έχουν πει να μην γράφεις εκθέσεις, αλλά συνεχίζεις. Σου έχουν πει πως δεν είσαι αρεστός να γράφεις τα προσωπικά σου ή να γράφεις γενικώς, πως κατάντησες βαρετός, αλλά συνεχίζεις. Ένας άνθρωπος με αξιοπρέπεια, με φιλότιμο, θα είχε ντραπεί και θα είχε σταματήσει εντελώς. Επιβεβαιώνεται η συντάκτρια λοιπόν για τις διαρκείς οχλήσεις σου που δεν σε πτοούν οι απαγορεύσεις κανενός. Σίγουρα λοιπόν είσαι άρρωστος, έχεις πρόβλημα, αφού σε χλεμπονιάζουν ευθέως, αλλά δεν σταματάς.

  4. Έχεις πρώτα διαψευστεί ως οντότητα από μία πεθερά!!!👵 Κάτι θα ξέρει, δεν μπορεί…!😏 Οπότε το να διαψευστείς για τον Λομβέρδο ή όχι είναι παντελώς ασήμαντο. Η ζημιά έχει ήδη γίνει…😗

  5. Μας λέει ο άλλος ο γραφικός ότι χαλάω όλες τις αναρτήσεις. Εσύ 2023 συνεχίζεις μετά από πολλές συστάσεις που σου έχω κάνει να λες αυτές τις κουταμαρες για shoebox και τα άλλα που έγραφες τώρα μας βάζεις και το Ρέντινγκ στις βλακειες σου. Εσύ και ο άλλος χαλάτε με άσχετα πράγματα τις αναρτήσεις. Το μπλογκ δεν με αφήνει και ούτε και εγώ θέλω να μαλωνω με τον κάθε κομπλεξικό εδώ μέσα. Τι σχέση έχει ρε εσύ το ΠΑΣΟΚ με το Νιουπορτ και το Ρέντινγκ. Τι να σου πω ρε φουκαρά αξία θα σου δώσω που χαλάω την ώρα μου να σου απαντάω. Παρακαλώ την Χαρά να το περάσει και να προσέχεις και λίγο και άλλων άσχετα σχόλια όχι μόνο ο Αντρέας. Και επαναλαμβάνω ο Αντρέας δεν σχολιάζει προσωπικά άλλων να ξέρουμε τι λέμε

  6. Μπράβο στους λουτρακιωτες Πασοκους που ψήφισαν Τον Νικόλα 👍👍και ο Λοβέρδος ο αγαπητός του φίλου του ΤΖ τον έφαγε τον Γιωργάκη! Αντε γειά μας το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ δυνατό και πιστεύω και ενωμένο 👍

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog