Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Άγνωστα γεγονότα στην Κορινθία και η συμβολή των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση

- Advertisement -

Στο Βραχάτι διοργανώνεται μια ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η συμβολή των γυναικών στην Επανάσταση και η αποκάλυψη άγνωστων γεγονότων που έλαβαν χώρα στην Κορινθία, αναμένεται να προσελκύσουν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του κοινού

 

 

Το ΝΠΔΔ “Aνέλιξη” του Δήµου Βέλου-Βόχας, µε αφορµή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει την Κυριακή 12 Δεκεµβρίου 2021, ώρα 17:00, επετειακή εκδήλωση με ομιλίες και παρουσίαση βιβλίου, στο Βραχάτι.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Η κοινωνική επιστήμων ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΤΟΥΦΑ, µε θέµα: “Η συµβολή των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση” και ο συνταξ. εκπαιδευτικός -συγγραφέας Κωνσταντίνος Γ. Κελλάρης µε θέµα: «Άγνωστα γεγονότα στην Κορινθία κατά την Επανάσταση».

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γ. Κελλάρη: “Το Κληµέντι και η ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας στην Επανάσταση του 1821”, το οποίο παρουσιάζει μια σειρά άγνωστων εγγράφων που φυλάσσονται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και στα αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας στη Βουλή και αφορούν στην περιοχή της Κορινθίας, ενώ πολλά από αυτά αναφέρονται σε περιοχές, ανθρώπους και γεγονότα της Βόχας.

Για το βιβλίο θα µιλήσει ο Νίκος Πουλόπουλος, Καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας και Ελληνικού Πολιτισµού Πανεπιστηµίου St. Louis Missouri ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Γιάννης Σώκος, συγγραφέας.

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog