Στα 200 χρόνια από την επέτειο της μάχης, τον Σεπτέμβριο του 2022 θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης υπέγραψε την υπουργική απόφαση ικανοποιώντας με αυτόν τον τρόπο το ομόφωνο αίτημα που είχε καταθέσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και είχε ξεκινήσει ως πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας, της Διευθύντριας κας Αγγελικής Βουδούρη και του Συλλόγου Διδασκόντων.

Για την υποστήριξη του αιτήματος είχε εκπονηθεί ιστορική έρευνα-μελέτη από τον εκπαιδευτικό του σχολείου Νίκο Γεωργίου, για την μάχη της Περαχώρας, με σκοπό την ανάδειξη των ιστορικών και παιδαγωγικών στόχων.

Είναι μία μικρή αλλά σημαντική συμβολική αναγνώριση στους ήρωες προγόνους μας που απελευθέρωσαν το έθνος.

Σήμερα με τον Δήμαρχο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιωργος Γκιωνης πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και συζητήσαμε αυτό το ζήτημα και άλλα θέματα ενδιαφέροντος του Δήμου,

ανέφερε ο Υφυπουργός Χρίστος Δήμας.

 

 

 

Σχόλιο LB

Αξίζει να αναφέρουμε βεβαίως το όνομα του Γιάννη Αικατερίνη, (blogger/σκηνοθέτη/συγγραφέα), ο οποίος έκανε αίτημα στο Τοπικό Συμβούλιο, το οποίο εγκρίθηκε και κατόπιν ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο ώστε να καθιερωθεί η Μάχη της Περαχώρας ως εθνική τοπική εορτή. (Για να μην ξεχνάμε κανέναν)

Επίσης δεν ξεχνάμε τον αγώνα του αείμνηστου δασκάλου μας Τάσου Παπαδημητρίου αλλά και του συγγραφέα Αντώνη Κουκουλά!