Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γ. Ψυχογιός: Η κυβέρνηση ξεπουλάει τις ιαματικές πηγές και το SPA Λουτρακίου! Καθήκον όλων να αντισταθούμε

- Advertisement -

Ο κος Ψυχογιός άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής στη διαχείρισης του τουρισμού καθώς με τα συνεχή πισωγυρίσματα είναι ξεκάθαρο ότι άγεται και φέρεται από συμφέροντα, όπως κάνει σε όλα όσα νομοθετεί.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στην Αναφορά που κατέθεσε πρόσφατα εκ μέρους της ένωσης ξενοδόχων καταλυμάτων της Κορινθίας για το χειμερινό, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την οποία οι επαγγελματίες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, και συνακόλουθα όλη η αλυσίδα γύρω από αυτούς, καταθέτουν τρία βασικά αιτήματα. Τη μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα, την αντιμετώπιση του υψηλού ενεργειακού κόστους, τη θέσπιση κανονιστικού πλαισίου για τις επιχειρήσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης, ως προς την τήρηση των υγειονομικών μέτρων. «Τίποτε απολύτως δεν έχετε κάνει γι’ αυτά» σημείωσε»

Αναφερόμενος σε μια ακόμα παλινωδία της Κυβέρνησης έκανε λόγο για το σοβαρό ζήτημα της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης, όπου παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα δυναμικό και πολύ σημαντικό κομμάτι σπουδαστών για τη χώρα, που οι οικογένειές τους και οι ίδιοι έχουν δαπανήσει κόπο και χρήμα, η κυβέρνηση απαξιώνει εντελώς τα επαγγελματικά τους δικαιώματα και τα πτυχία τους με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα και μάλιστα τη στιγμή που αρκετοί από αυτούς δούλεψαν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες το καλοκαίρι σε ξενοδοχεία όλη τη σεζόν. Η όλη κατάσταση τελικά αποβαίνει προς όφελος των ιδιωτικών κολεγίων και των ΙΕΚ, που πιστά υπηρετεί η Κυβέρνηση.

Ο κος Ψυχογιός σε σχέση με τα θέματα του νομοσχεδίου που συνδέονται με την Κορινθίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της Διώρυγας που είναι εδώ και περίπου δύο χρόνια κλειστή, με δεκάδες εκατομμύρια χαμένα για το Δημόσιο, με τους εργαζόμενους σε πλήρη ανασφάλεια να πληρώνονται από τραπεζικό δάνειο που έχει πάρει η εταιρεία, με μεγάλα προβλήματα για τη ναυσιπλοΐα και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να αγνοεί ότι είναι κλειστή όταν την επισκέφθηκε.

Σε σχέση με την σύσταση εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος Α.Ε.», κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι  προσπαθεί να ελέγχει χρηματοδοτήσεις, παρακάμπτοντας το δημοσιονομικό έλεγχο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ παραχωρώντας εθνικούς πόρους σε μια Α.Ε., εγείρονται ζητήματα αντισυνταγματικότητας. Είχαμε αντιδράσει έντονα στις διατάξεις και στις αρχικές προβλέψεις του νομοσχεδίου, με το οποίο επιχειρείται βίαια υφαρπαγή της περιουσίας των Δήμων και της τοπικής κοινωνίας. Για τις ιαματικές πηγές και το υδροθεραπευτήριο (spa) Λουτρακίου, με άμεση εμπλοκή του Δήμου και με μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως και για τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, που είναι κρίσιμοι πόροι για την περιοχή, οι όποιες βελτιώσεις στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, δεν αλλάζουν στην ουσία και στην πράξη αυτό που γίνεται. Χωρίς να παρέχονται τα κατάλληλα νομοθετικά και χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και με τον πλήρη έλεγχο των οικονομοτεχνικών μελετών των Δήμων από την Α.Ε. αυτοί οι εθνικοί πόροι οδηγούνται νομοτελειακά στο ξεπούλημα και την αγκαλιά μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Η ίδια η νομική μορφή της εταιρείας δίνει την απόλυτη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού, των ιαματικών πόρων, με απολύτως αδιαφανή ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια παρακάμπτοντας κανόνες της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης προς ικανοποίηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Τέλος ο βουλευτής, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του είπε πως εκεί έρχεται η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία να κρατήσει και πάλι τη χώρα και την κοινωνία όρθια και να αντισταθεί μαζί με τις τοπικές κοινωνίες, αποτρέποντας τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, λαθροχειρίες και εκποιήσεις, οι οποίες υπονομεύουν τη χώρα και να «σώσει οτιδήποτε, αν σώζεται».

 

Δείτε την τοποθέτηση του Γιώργου Ψυχογιού

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί όχι; Ανοίξατε εσείς την κερκόπορτα με την πώληση του λιμένος Πειραιώς στους κινέζους αμέσως μόλις γίνατε κυβέρνηση Κάτι πήγε αρχικά να ψελλίσει ο Δρίτσας, αλλά τον αποστομώσατε και τελειώσατε τη δουλεία σβέλτα. Μου κάνει εντύπωση πως το ξέχασες εσύ, σύντροφε Ψυχογιέ, αλλά δεν το ξέχασε ο λαός. Και οφείλεις να απαντήσεις, αν διαθέτεις έστω κάποιο πολιτικό ανάστημα

  2. Άσε Ψυχογιέ τα μεγάλα λόγια . Ακόμα περιμένουμε να καταργήσετε το μνημόνιο ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ !!!!!Ακόμα περιμένουμε το “περήφανο δημοψήφισμα” . Ρίξε μια ματιά τι λένε για εσάς οι παλιοί σας “σύντροφοι” πρώην βουλευτές !!! Είσαστε πολύ ικανοί στην παρλαπίπα αλλά πλέον δεν μας πείθετε. Την πατήσαμε μιά φορά ,αλλά τέρμα τα κοροιδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog