Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μπαλάκι από το Ναύπλιο στην Κόρινθο ένας πνευμονολόγος

- Advertisement -

Όπως καταγγέλλεται, ο γιατρός, που είναι επικεφαλής της κλινικής Covid στο Ναύπλιο, μετακινείται για να κάνει εφημερίες στο νοσοκομείο της Κορίνθου

Εντονη φημολογία υπάρχει τον τελευταίο καιρό αναφορικά με τον νέο πνευμονολόγο που προσελήφθη πριν από λίγους μήνες στο νοσοκομείο Ναυπλίου. Όπως επιβεβαιώθηκε και επίσημα γιατρός, που είναι επικεφαλής της κλινικής Covid στο Ναύπλιο, μετακινείται για να κάνει εφημερίες στο νοσοκομείο της Κορίνθου, με αποτέλεσμα η Αργολίδα να μένει χωρίς πνευμονολόγο, αφού δεν υπάρχει άλλος στο νομό!

Η μετακίνηση γίνεται με εντολή της 6ης ΥΠΕ και προσωπικά του Γιάννη Καρβέλη προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες στην Κόρινθο, που διαθέτει και ΜΕΘ, η οποία είναι συνήθως γεμάτη από διασωληνωμένους ασθενείς που έρχονται ακόμα και από περιοχές εκτός Πελοποννήσου. Και όλα αυτά εν μέσω πανδημίας και υγειονομικής κρίσης.

Ο νομός Αργολίδας ξεγυμνώνεται με κίνδυνο για απώλεια ανθρώπινων ζωών προκειμένου να καλυφθούν κενά, τα οποία θα έπρεπε να έχουν καλυφθεί με προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και όχι με μετακινήσεις από άλλους νομούς.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση λαμβάνει και άλλα μέτρα για την επερχόμενη μετάλλαξη Όμικρον, αλλά ανερυθρίαστα αφήνει έναν ολόκληρο νομό, με πληθυσμό κοντά στους 100.000 κατοίκους, χωρίς την ειδικότητα του πνευμονολόγου, έστω και για κάποιες μόνο μέρες.

 

Η 6η ΥΠΕ οφείλει να δώσει πειστικές απαντήσεις για τις μετακινήσεις του πνευμονολόγου οι οποίες επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία της κλινικής Covid στη Νοσηλευτική Μονάδα Ναυπλίου, καθώς ο συγκεκριμένος γιατρός είναι αυτός που διασωληνώνει ασθενείς, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Για το θέμα έχουν ήδη παρέμβει το σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Ναυπλίου και ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, που προανήγγειλε δημοτικό συμβούλιο, όπου θα τεθεί το εν λόγω θέμα.

 

πηγη

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog