Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Θλίψη στo Καλαμάκι για τον χαμό του ιερέα που πέθανε από κορονοϊό

- Advertisement -

Το Καλαμάκι Λουτρακίου αλλά και ολόκληρος ο νομός Κορινθίας, πενθεί από χθες το απόγευμα για τον αγαπημένο τους πατέρα Βασίλειο που έχασε την μάχη με τον κορονοιό στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κορίνθου.

Ο πατέρας Βασίλειος, μόλις 49 ετών, φοβόταν να εμβολιαστεί.

Ηταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά. Δυο κορίτσια και ένα αγόρι..

Νόσησε από κορονοϊό στα μέσα Δεκεμβρίου, περνούσε σχετικά ήρεμα τη νόσο στο σπίτι του, όταν μια επιπλοκή τον ανάγκασε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή του και για 5 περίπου ημέρες, έδινε τη δική του προσωπική μάχη. Μέχρι που το χθες το απόγευμα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.

Όλοι έχουν να πουν τα καλύτερα για τον πατέρα Βασίλειο. Ιδιαίτερα αγαπητός στην ενορία του αλλά και για όποιον τον γνώριζε. Με βαθιά αγάπη στον Θεό, κήρυττε το έργο του και μετέδιδε γύρω του μόνο αγάπη και γνώση.

Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων στις 10 το πρωί, στο Καλαμάκι

 

- Advertisement -

33 ΣΧΟΛΙΑ

    • Ο Θεός μας έδωσε την ελεύθερη βούληση να επιλέγουμε.. Ο νόμος του Θεού είναι πάνω από κυβερνήτες κ ανδρείκελα της Νέας Τάξης Πραγματων.. Επέλεξε να μην το κάνει

  1. Θα αγιασει η ψυχουλα του εφυγε γτ ο θεος τον ηθελε διπλα του . Οσο για τα σχολια περι εμβολιου δυστυχως απο προσοπικη εμπειρια οποιος μπει στο νοσοκομειο ανεμβολιαστος παει σαν το σκυλι οτι και αν εχει απο το μπουλινγ.

  2. Ένας Ιερέας από τους λίγους σεβάσμιος και ενωτικός με ήρεμο λόγο, άνθρωπος πάνω από όλα.Ο παπά Βασίλης μας παντρεψε βαφτησε τα παιδιά μας συνόδεψε τους αγαπημένους μας που χάσαμε πρόωρα πάντα θυμόταν τον κάθε ένα από εμάς με το όνομα του. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

  3. Καταρχήν δεν υφίσταται Καλαμάκι Λουτρακίου! Καλαμάκι Ισθμίας ήταν και θα είναι! Και καλό θα ήταν να εξέλιπε το σχόλιο περί φόβου του μακαριστού Ιερέως για τα εμβόλια, από την στιγμή που μόνον εκείνος και ο θεός γνωρίζουν την αλήθεια! Ας είναι αναπαυμένος στην αγκαλιά Του Κυρίου.

    • Αγαπητέ Κυριάκο. Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά να έχετε με υγεία. Δοθούσης της ευκαιρίας θα ήθελα να κάνω μια διευκρίνηση. Γράφουμε «Περαχώρα Λουτρακίου «Καλαμάκι Λουτρακίου» «Κυρά Βρύση Λουτρακίου» για τον εξής απλούστατο λόγο. Επειδή οι αναγνώστες αλλά και τα μεγάλα αθηναικά site που μας ακολουθούν, δε γνωρίζουν τις περιοχές ευρύτερα αλλά το Λουτράκι που είναι η γνωστή κωμόπολη και ναυαρχίδα του δήμου.
      Το ίδιο γίνεται και για περιοχές της Κορίνθου πχ «Αθίκια Κορινθου» «Εξαμίλια Κορίνθου» κλπ

  4. Καλό Παράδεισο στον π.Βασίλη.

    Αλλά όταν στο νοσοκομείο Κορίνθου υπάρχει τραγική έλλειψη γιατρών και
    νοσηλευτών τι περιμένει κανείς? 61 άτομα (γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό
    προσωπικό) είναι σε αναστολή. Οι υπόλοιποι νοσούν σωρηδόν ο ένας μετά τον άλλον
    και αδειάζουν κι αυτών οι θέσεις. Και αντί το κράτος να γυρίσει πίσω όλους
    αυτούς που είναι σε αναστολή (7000 σε όλη την Ελλάδα), εν μέσω τέτοιων συνθηκών
    ώστε να ενισχύσει το σύστημα, κωφεύει για το ….. γινάτι του Κυριάκου. Μπας
    και κάνει ένα βήμα πίσω και του πέσει ο εγωισμός του! Ρε δε πάνε να πεθαίνουν
    γύρω του οι πολίτες, αυτοί εκεί! Στο νοσοκομείο Κορίνθου υπάρχει
    ένας και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πνευμονολόγος. Πόσες ώρες να δουλεύει και πόσες μέρες? Πως
    θα εξυπηρετεί ένας γιατρός ολόκληρη ΜΕΘ κόβιντ? Και στις απλές κλίνες κοβιντ
    δεν υπάρχουν γιατροί ειδικοί γι΄αυτές τις περιπτώσεις. Τι να σου κάνει ο
    δερματολόγος που έχουν επιστρατεύσει, σε τέτοιες καταστάσεις? Για άλλο
    ειδικεύτηκε ο άνθρωπος!!! Και μετά σου λένε, γιατί πεθαίνουν στις ΜΕΘ ο
    κοσμάκης! Και μη βρεθεί κανένας και πει ότι όσοι πεθαίνουν είναι μόνο
    ανεμβολίαστοι, και καλά να πάθουν, γιατί πλέον τα στοιχεία τα επίσημα … άλλα
    λένε!

    Ενας εμβολιασμένος πολίτης!

  5. για αυτον τον ανθρωπο δεν αξιζει λυπη και κλαμα ηδη ειναι στον ουρανο και γιορταζει με τους αγγελους και ψελνει με την εκπλικτικη φωνη του. ο ανθρωπινοσ χαμος του πρεπει οσοι των γνωρισαμε και ζησαμε διπλα του να ακολουθησουμε με μεγαλη ευλαβεια το παραδειγμα του για αγαπη στον συνανθρωπο και οσο μπορουμε μεσα απο την ζουγκλα που εχουμε δημιουργησει στην ζωη μας να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι [γιατι τωρα δεν θα εχουμε την καβατζα της ευλογιας του].

  6. Ο π.Βασιλειος ηταν κατα την προσωπικη μου αποψη,ευλογια για οσους τον γνωριζαν. Ο Θεος να τον αναπαυει.Αιωνια τ η μνημη.

  7. Ο καλύτερος πνευματικός του Νομού Κορινθίας. Θυμόταν όλα τα όνομα από όλους! Είχαμε την τύχη να μας παντρέψει και να μας βαπτίσει 1 παιδί μας. Το κενό του δυστυχώς θα είναι δυσαναπλήρωτο.

  8. Ο καλυτερος πατερ που εχω γνωρίσει θυμαμαι τβη τελευταια φορα που το πήρα τηλεφωνο, και το ακουσα δε μπορώ να το πιστευψω πατερ Βασίλειε οτι δε θα σας ξανα δω.. Αιώνια η μνημη!, του πατερ Βασιλείου. 😢😢

  9. Πατέρα Βασιλη ήσουν και θα είσαι Πάντα στην καρδιαμας ευλογημενοι ειμαστε οσοι σε γνωρισαμε.Καλο Παράδεισο δίπλα στους αγγέλους.

  10. Ίσως ο λόγος που δεν εμβολιάστηκε, δεν ήταν γιατί φοβόταν τις παρενέργειες στο σώμα του, αλλά τις παρενέργειες στην ψυχή του. Επίσημα ο Κικίλιας και ο Τσιόδρας παραδέχτηκαν γραπτώς σε Ανίερο Φυλλάδιο της Ιεράς Συνόδου, που μοιράστηκε σε όλες τις Εκκλησίες της Ελλάδος, ότι για τα εμβόλια covid έχουν χρησιμοποιηθεί κυτταρικές σειρές από εκτρωμένα έμβρυα. Που όπως λέει το φυλλάδιο δεν πειράζει, γιατί ήταν από “θεραπευτική” διακοπή της κύησης, δηλαδή θεραπευτική δολοφονία και μετά αφαιρέθηκαν μέσα από τα εμβόλια αυτές οι κυτταρικές σειρές πριν βγουν στην αγορά. Δηλαδή αν πέσει μέσα στη σούπα μας το κομμένο δάχτυλο ενός σφαγμένου και διαμελισμένου βρέφους το αφαιρούμε και συνεχίζουμε να τρώμε ανενόχλητοι. ΑΞΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΕ! ΑΞΙΟΣ!!! Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ: http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/prostolao/53.pdf

  11. Ακάματος ιερέας και φωτισμένος πνευματικός, ο πάτερ Βασίλειος, έβγαζε ολομόναχος και αγόγγυστος εις πέρας όλες τις μεγάλες ακολουθίες και τον πολυπληθέστατο λαό που συνέρρεε σε αυτές από διάφορες περιοχές, πάντα με το χαμόγελο, πάντα με έναν καλό λόγο για τον καθένα, με χιούμορ και αγάπη, κυρίως προς τα παιδιά, με υπομονή αστείρευτη και αξιοθαύμαστη, με λόγο ενωτικό και βαθιά θεολογικό… Όποιος τον γνώρισε, ξέρει πως γνώρισε έναν Άγιο άνθρωπο. Ας πρεσβεύει για όλους μας από το ουράνιο θυσιαστήριο… Καλό Παράδεισο!

  12. Ο καλυτερος πατεδ στο νομο Κορινθιας. Δε μπιρω να το πιστευψω οτι φυγατσ πάτερ μου παντα στης καρδιες ολον μας που ειχαμε τη εοωια να σασ γνωρίσουμε!!!!

  13. Ο καλυτερος πνευματικος στο νομο Κορινθιας!! Δε πρόκειται να σας ξεχασω ποτε πατερ μου η συβουλες σας μου διδαξαν πολλά στη ζωη. Για μένα δε εχετε φύγει. Σας εχω φυλάξει στη καρδιά μου. Θελω να σταθω διπλα στα παιδια σας Ραφαηιλ Παναγιώτα μου και Βασιληκουλα μου.. Αιώνια η μνημη του πατερ Βασιλείου παντα στης καρδιες μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog