Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόρινθος: Ο κόσμος πεθαίνει στη ΜΕΘ και ο πνευμονολόγος ….αναμένεται…

- Advertisement -

Στο έλεος της πανδημίας βρίσκεται το Νοσοκομείο Κορίνθου. Γιατροί και νοσηλευτές, με την επέλαση της μετάλλαξης Ομικρον, υπερβάλλουν εαυτόν, αλλά δε φτάνει..

Το Νοσοκομείο Κορίνθου βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης εν μέσω της υγεινομικής κρίσης, παρότι αναμένεται νέο κύμα χιλιάδων κρουσμάτων, σύμφωνα με τις δηλώσεις των επιστημόνων.

Καθημερινά εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν στο Νοσοκομείο, για rapid test, μοριακά τέστ,στην κλινική κόβιντ νοσηλεύονται συνεχώς ασθενείς, η ΜΕΘ ασφυκτικά γεμάτη από την αρχή της πανδημίας.

Σε όλο αυτό το σκηνικό, έρχονται να προστεθούν οι αναστολές των 61 υγειονομικών του Νοσοκομείου Κορίνθου. Ταυτόχρονα γιατροί και νοσηλευτές, έχουν νοσήσει με αποτέλσμα να δημιουργείται μεγάλο κενό στις βάρδιες και τοις εφημερίες ..

Οι ήρωες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατροί και νοσηλευτές, με 16ωρα και 24ωρα συνεχούς εφημερίας, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν, όμως είναι άνθρωποι, κάποια στιγμή θα λυγίσουν…

Το Νοσοκομείο Κορίνθου, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να είναι Πανεπιστημιακό, πλήρως στελεχωμένο με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ανάλογο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, την εποχή του κορονοϊού έχει έλλειψη γιατρών.

Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις-εκκλήσεις της διοίκησης του νοσοκομείου, το Υπουργείο Υγείας κλείνει επιδεικτικά τα αυτιά και τα μάτια.

Παρά τις εκκλήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας που πριν λίγο καιρό, με ανακοίνωσή του, περιέγραψε τη δεινλη κατάσταση που επικρατεί, παραθέτοντας στοιχεία.

Πρόκειται για ένα περιφερειακό Νοσοκομείο που εξηπηρετεί ασθενείς και από άλλους Νομούς και χιλιάδες τουρίστες.

Δυστυχώς αν και η Κορινθία είχε πάντα δικούς της υπουργούς, υφυπουργούς και βουλευτές στις εκάστοτε κυβερνήσεις, το Νοσοκομείο δεν έγινε ποτέ αυτό που όφειλε να είχε γίνει.

Σήμερα λοιπόν το Νοσοκομείο έχει έλλειψη στη Νο1 ειδικότητα λόγω κοβιντ. Δεν έχει πνευμονολόγο. Αναμένεται να έρθει, λένε οι πληροφορίες μας.

Πριν λίγες μέρες, ερχόταν ο πνευμολόγος από το Νοσοκομείο του Ναυπλίου, αλλά μετά τις καταγγελίες και τα δημοσιεύματα ο Δ/ντής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης αναγκάστηκε να σταματήσει τη μετακίνησή του από νοσκομείο σε νοσοκομείο.

Ενα νοσοκομείο αναφοράς κόβιντ χωρίς τον πλέον αρμόδιο ιατρό, χωρίς πνευμονολόγο , τη στιγμή που ο θανατηφόρος ιός προσβάλει το αναπνευστικό σύστημα.

Το ερώτημα που γεννάται είναι το εξής. Τι να κάνει ένας πνευμονολόγος. Θα αναλάβει τη ΜΕΘ ή την κλινική;; 

 

Κορινθία: Χαμηλό το ποσοστό των εμβολιασμών. Δραματική έκκληση των γιατρών

Λουτράκι: Ποδαρικό…..με τρεις θανάτους 

 

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Εσύ ρε ήθελες κυβέρνηση τσίπρα για να κάνουν την αναισθησία συγγενείς του πολάκη και να σβύνουν μικρά παιδάκια στις απλούστερες επεμβάσεις σε νοσοκομεία διοικούμενα από διευθυντές με προϋπηρεσία βουλκανιζατέρ? Πες μας ρε!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog