Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οργή Καπραβέλου για το άνοιγμα των σχολείων. 8.000 παιδιά ήδη νοσούν

- Advertisement -

Εξοργισμένος με την απόφαση της Επιτροπής να προτείνει άμεσα άνοιγμα των σχολείων εμφανίστηκε ο συντονιστής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος.

«Λυπάμαι πολύ. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ανοιχτά νοσοκομεία. Δεν υπάρχει κανείς γονιός που να θέλει ανοιχτά σχολεία και κλειστά νοσοκομεία. Έρχομαι από πολύ δύσκολη εφημερία. Το 70% πρέπει να είναι Όμικρον» ανέφερε ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο MEGA.

O ίδιος συμπλήρωσε σε δραματικούς τόνους:

«Οι μονάδες είναι στο 100%. Έχουμε διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Δεν καταννοώ τη συζήτηση που γίνεται. Δεν ζητήσαμε κλείσιμο των σχολείων, ζητήσαμε να μην κλείσουν τα νοσοκομεία. Δείτε τον αριθμό των νεκρών. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να κλείνουμε τα μάτια στα θύματα που έχουμε κάθε μέρα, στους αρρώστους που είναι εκτός ΜΕΘ και να μην συζητάμε μια μικρή παράταση των σχολικών διακοπών».

Διαφωνώντας κάθετα με την παραδοχή ότι τα πρωτόκολλα στα σχολεία «δούλεψαν» το προηγούμενο διάστημα, ο Νίκος Καπραβέλος ανέφερε:

«Μιλάμε από τον Αύγουστο ότι ένα σημαντικό κομμάτι του τέταρτου κύματος που θρηνήσαμε τόσους νεκρούς ήταν τα σχολεία και ζητήσαμε μέχρι χειμερινές διακοπές στα σχολεία… Ποιοι είναι αυτοί που συμβιβάστηκαν με τον αριθμό των θανάτων; Τα σχολεία δεν έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διασπορά και στο τέταρτο κύμα; Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ευχαριστημένη η Επιτροπη. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με το θάνατο. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την εξέλιξη του τέταρτου κύματος. Χαιρόμαστε με 21.000 νεκρούς;

Ο Καναδάς παρατείνει δύο εβδομάδες τις διακοπές των σχολείων. Έχει βέβαια οικονομία που το αντέχει. Εμείς δεν επεκτείνουμε καν την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς».

 

Περίπου 8000 κρούσματα σε παιδιά πριν το άνοιγμα των σχολείων

 

Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. Την ίδια ώρα, όμως, τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά πλησιάζουν τις 8.000.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, μίλησε στο MEGA για το θέμα των σχολείων και των κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά.

Η κυρία Παπαευαγγέλου τόνισε πως

«Έχει αποδειχθεί από την εμπειρία μας από τον Σεπτέμβριο μέχρι τώρα, πόσο υπέρ των παιδιών είναι να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά και τα παιδιά να πάνε κανονικά στο σχολείο, είναι υπέρ της θωράκισης των παιδιών γιατί είναι σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον που φορούν τη μάσκα τους και τηρούν τα μέτρα, ελέγχονται δύο φορές την εβδομάδα με rapid test και αυτό βοηθά και τα ίδια να διαγνωστούν σε πιο συμπτωματικό επίπεδο και συνεπώς να μην μεταδόσουν στην υπόλοιπη τάξη αλλά και στην οικογένειά τους. Σε αντίθετη περίπτωση με τα σχολεία κλειστά, όπως στις διακοπές για τα Χριστούγεννα, τα παιδιά δεν κάνανε τεστ».

«Οι περισσότεροι γονείς πλέον ακολουθούν σωστά τις οδηγίες. Το 50%+1 είναι ένα όριο που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης. Είναι ένα όριο που έχει τεθεί κυρίως από το υπουργείο Παιδείας. Η εμπειρία μας από την «Δέλτα» μέχρι τώρα, έδειξε ότι η χρήση της μάσκας, που στα σχολεία τηρείται αυτό το μέτρο, προστατεύει σημαντικά», πρόσθεσε.

«Το 50%+1 αφορά στην λειτουργία του τμήματος, και αφορά την συνολική απουσία, όχι μόνο από κορονοϊό. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του Π.Ο.Υ . που θέτει σαν προτεραιότητα την διατήρηση των σχολείων ανοιχτών, και δεύτερον, το γεγονός ότι ακολουθούμε την πρακτική που ακολουθούν οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες έχουν αντικαταστήσει το κλείσιμο των σχολείων και των τάξεων με το εκτεταμένο testing», ανέφερε η κυρία Παπαευαγγέλου.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog