Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

«Δριμύ κατηγορώ» του Μητροπολίτη Κορίνθου για το θάνατο του 49χρονου παπα-Βασίλη

- Advertisement -

“Τραγική απώλεια, τον έλεγαν Βασίλειο και έφυγε το βράδυ της γιορτής του και στην ίδια ηλικία με τον Άγιο Βασίλειο, 49 μόλις ετών, αφήνοντας και 3 παιδιά τα οποία είναι σε μια κρίσιμη ηλικία”

δήλωσε ο Μητροπολίτης Διονύσιος

 

«Κάποιοι θέλουν να παριστάνουν τους μεγάλους γεροντάδες τους μεγάλους φιλοσόφους, παρασύρουν τους ανθρώπους και τους οδηγούν στο θάνατο» τόνισε την Τρίτη ο Μητρόπολης Κορίνθου Διονύσιος εξαπολύοντας «δριμύ κατηγορώ» κατά των αντιεμβολιαστών για το θάνατο 49χρονου ιερέα από κορωνοϊό.

«Τώρα τι απολογία έχουν να δώσουν στο Θεό για το θάνατο αυτό του ανθρώπου και στα παιδιά του που τα άφησαν ορφανά;» διερωτήθηκε.

Εκθειάζοντας το έργο του ιερέα ο Μητροπολίτης διευκρίνισε ότι «δυστυχώς είχε τις αναστολές του στο να εμβολιαστεί ενώ δεν ήταν αντιεμβολιαστής, είχε το φόβο που ενσπείρουν κάποιοι χωρίς να σκέπτονται ότι το εμβόλιο είναι ένα όπλο κατά της ασθενείας αυτής… Δεν εμβολιάστηκε, νόσησε, μπήκε στο νοσοκομείο, ταλαιπωρήθηκε 1 μήνα, και τελικώς κατέληξε».

«Τραγική απώλεια, τον έλεγαν Βασίλειο και έφυγε το  βράδυ της γιορτής του και στην ίδια ηλικία με τον Άγιο Βασίλειο, 49 μόλις ετών, αφήνοντας και 3 παιδιά τα οποία είναι σε μια κρίσιμη ηλικία».

Είναι δυνατόν, πρόσθεσε ο Μητροπολίτης, η ιατρική να δίνει λύσεις και εμείς να τις παραβλέπουμε και να λέμε «μην ακούτε και μας είπε ο διάβολος ότι εγώ τους σφραγίζω»; Και να παρασύρουν τους ανθρώπους; Ο διάβολος δεν λέει ποτέ αλήθεια. Ακούν το διάβολο και όχι την Ιερά Σύνοδο, τους πνευματικούς τους πατέρες και εν τέλει τους ιατρούς;

«Είναι σκοταδιστές και οπισθοδρομικοί  και οι λύσεις που δίνουν οδηγούν στο θάνατο. Πολύ εύστοχο που είπε ένας Μητροπολίτης (σ.σ Ναυπάκτου) για ‘παρανοϊό’» πρόσθεσε ο κ. Διονύσιος.

 

- Advertisement -

23 ΣΧΟΛΙΑ

    • Εσεις ζείτε μέσα στο μοναστήρι και ξέρετε τι λέει η γεροντισσα στης αδελφες;;;; Και τι αφορά εσας το τι κάνει το κάθε μοναστήρι… το μοναστήρι το αφορά τι κανετε εσείς στο σπίτι σας;;;Όταν μιλάτε για την γερόντισσα του αγιου παταπιου καλο είναι βουτάτε την γλώσσα σας στον εγκέφαλο σας πρώτα.

  1. Αντί να επικαλείται τους παλαιοημερολογίτες να μας πει γιατί ανέχεται την κατάσταση στον Όσιο που δεν επιτρέπεται να κάνουν το εμβόλιο οι μοναχές!!!!

  2. Τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ στον Μητροπολίτη για τις γηλώσεις του αυτές. Αυτές οι φωνές προάγουν την θρησκεία και όχι οι δηθεν πνευματικοί που αποτρέπεουν τον κόσμο από το εμβόλιο. Ευχαριστούμε πολύ τον Δεσπότη για την στάση του. Προσωπικά θα περιμένω να πάει να κυρήξει στις εκκλησιές εκείνες που οι παπάδες είναι αντιεμβολιαστές καθώς επίσης να πάρει σοβαρά μέτρα εναντίον τους .

  3. Ξέρετε τι γίνεται; από την ίδια την εκκλησία διχάζουν τον κόσμο για προφητείες χαράματα τσιπ 666 και τόσες δοξασίες λες και περιμένουμε το χάραγμα για να μας εξουσιαζουν τόσα χρόνια ως τώρα δεν εξουσιαζομεθα άνετα από τους κραταιους και ανώμαλους κυβερνήτες; άλλωστε οι πανδημίας υπήρχαν αιώνες πριν τώρα βέβαια έχει προστεθεί το κέρδος και φτιάχνουν πανδημίας εγώ σκέπτομαι πως αν ήμουν ο Θεός θα κατά κεραυνών τους αλχημιστές να προστατέψω τους αθώους αλλά……..

  4. Ας τα ρίχνουμε στους άλλους μόνο έχε ευθύνη και ο μητροπολίτης αν ήθελε θα τον είχε πάει στην Αθήνα θα έχει ενδιαφερθεί πιο μπροστά όχι τώρα κατόπιν εορτής και εσύ Ναι αυτά δεν ξέρετε αν είχε κάποιο πρόβλημα με την υγεία του ο άνθρωπος για αυτό μη λέτε παρλαπίπες ο μητροπολίτης Δεν είναι μόνο για να μαζεύει χρήματα είναι και να βοηθάει το ποιμένα του

  5. Πόσο πτωχό πνεύμα! Ο δήθεν εκπρόσωπος του Θεού μας να υποστηρίζει πως ο ιερέας οδηγήθηκε στο θάνατο! Βλέπει θάνατο δηλαδή τη στιγμή που ο Θεός μας απέδειξε δια της Αναστάσεως του πως δεν υπάρχει θάνατος! Ο Ίδιος τον νίκησε!!!! Πόσο πλανάται Σ. Μητροπολίτη και πλανευριςκαι το λαό!!! Ο π. Βασίλειος θα πάει στους ουρανούς δίπλα απ’ το Θεό! Για εσάς…. Ας προσευχηθούμε…

      • Επειδή δεν έκανε το εμβόλιο απλά αυτοκτόνησε?Εσύ άνθρωποπε μήπως δεν τρεφεσε σωστά?Μήπως καπνίζεις?Μήπως μήπως…….και τόσα αλλά πράγματα που δεν προσέχουμε εμείς σαν άνθρωποι ,καθημερινά αυτοκτόνα με, με κάθε τι.

  6. Ας το γράψω άλλη μια φορά αφού δεν το ανεβάσατε!!!!Γιατί ασχολείται με τους παλαιοημερολογιτες όταν στο μοναστήρι του Οσίου Παταπιο δεν επιτρέπουν στις μοναχές να εμβολιαστούν;

  7. Χωρίς την θέληση του Θεού και την παραχώρηση του τίποτα δεν μπορεί να γίνει, αρα για να συμβεί αυτό το γεγονός ο κύριος το επέτρεψε προς σωτηρία της ψυχής αλλα εμείς που μπορούμε να χωρέσουμε και να καταλάβουμε τον άπειρο θεό μεσα στο μικρό μάς μυαλό.

  8. Μπράβο στον 16:39. Καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει θρησκοληψία . Καταλαβαίνουμε όλοι γιατί ιστορικά η θρησκεία έχει μαζί με το τεράστιο έργο της και ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ (σταυροφορίες/ αφορισμούς/ κάψιμο ζωντανων ) Κα΄τι τέτοιες απόψεις οδηγούν σε εξευτελισμό της θρησκείας.Ας μας απαντήσει λοιπόν ο “θεόπνευστος 16:39 εγχείρηση σκοληκοειδήτη έκανε; Γιατί ;;; Γιατί δεν έφησε να τον σ’ωσει ο Θεός;;; Φάρμακα για την πίεση;; Για την χοληστερίνη;;; Γιατί δεν αφήνει να τον προσέχει ο Θεός ;;; Και αν αποφασίσει να τον πάρει ….. Αφού θα πάει στον Παράδεισο γιατί προσπαθεί να περαπευτεί;;;;;; Να μας λείπουν λοιπόν οι φανατικοί. Η θρησκεία ας ασχοληθεί με το πνεύμα (αυτή είναι η δουλειά της) και ας αφήσει τα του σώματος στους ιατρούς γιατί και αυτοί από το Θεό καθοδηγούνται.

  9. Ξεπέρασες κάθε όριο «δέσποτα». Ως
    πρωταθλητής στην υπηρεσία του τρόμου συνεχίζεις το ιερόσυλο έργο σου. Να θυμίσω
    ότι ήσουν εσύ που στον εσπερινό του Αποστόλου Παύλου (2020) έβλεπες ομαδικούς
    τάφους.

    [https://www.youtube.com/watch?v=H-MuN9tbL3I]
    1.52 λεπτό.

    Κανένας εισαγγελέας δεν σε κάλεσε
    όμως να του δείξεις τους ομαδικούς τάφους και για διασπορά ψευδών ειδήσεων.
    Είσαι από αυτούς με το ακαταδίωκτο.

    Τον Παπα Βασίλη θα τον θυμόμαστε
    πάντα για την πίστη και το έργο του. Εσένα δεν ξέρω πόσοι θα σε θυμούνται και
    γιατί;

  10. Όλα είναι μάταια ότι και να λένε και οι μεν και οι δεν είνα μια κουβέντα που δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ.Ο κάθε άνθρωπος στην ζωή του κάνει τις δικές του επιλογές, επιθυμίες και δεν μπορεί κανείς να τον κρίνει, εάν ο καθένας μας έκανε πρώτα την αυτοκριτική τυ θα είμαστε μια πολύ σοβαρή κοινωνία

  11. Για το μοναστήρι του Οσίου Παταπιουγιατί δεν ανεβάζετε τα σχόλια , ο μητροπολίτης δεν έχει να πει κάτι που δεν επιτρέπουν στις μοναχές να εμβολιαστούν!!!Την έκφραση «ποιώ την νήσσαν» την ξέρετε καλά μου φαίνεται

    • Εσυ που το ξέρεις φίλε μου το τι λέει η γεροντισσα και το τι όχι..Εισαι ο γραμματέας του μοναστηριού και κρατάς τα πρακτικά και ξέρεις τι αποφάσεις παίρνουν και τι οχι;;;Και εσένα τι σε αφορά τι θα κάνουν στο μοναστήρι τους;;; αυτές ασχολούνται με τι κάνει ο κάθε ένας σπίτι του;;; είστε πολύ μικρή για να πιάνετε το στόμα σας την γεροντισσα του οσιου παταπιου..Γίνατε κριτές τον πάντων έλεος..

  12. Ο μητροπολίτης Διονύσιος ποτέ δεν πίεσε κανέναν και πάντα σέβεται τις προσωπικές επιλογές όλων, και των μοναζουσών και των ιερέων και του ποιμνίου του. Από εκεί και πέρα αφήστε την ψυχούλα του παπά Βασίλη να αναπαυτεί. Ο ίδιος δεν ήθελε και δεν εμβολιαστηκε. Και επίσης μην μπερδεύετε τα εγκλήματα του παπισμού , πχ σταυροφορίες με τη. Ορθοδοξία μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog