Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εννέα γυναικοκτονίες στην Πελοπόννησο. Οι δύο στην Κορινθία. Ανησυχία για την ενδοοικογενειακή βία

- Advertisement -

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία στην στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε κάθε περιφερειακή ενότητα της Πελοποννήσου καταγγέλθηκε σημαντικός αριθμός περιπτώσεων κακοποιημένων γυναικών, αλλά οι αρμόδιοι υποστηρίζουν ότι τα περιστατικά τα οποία δεν καταγγέλθηκαν είναι πενταπλάσια.

 

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου το 2019, το 2020 και το 2021 καταγράφηκαν 9 γυναικοκτονίες και απόπειρες δολοφονίας γυναικών από συζύγους ή συντρόφους.

Ειδικότερα, το 2019 καταγράφηκαν 5 περιπτώσεις, τέσσερις στη Μεσσηνία και η μια στην Κορινθία.

Το 2020 καταγράφηκαν μια περίπτωση στην Κορινθία και μια στη Λακωνία.

Την χρονιά που μόλις εξέπνευσε, το 2021, καταγράφηκε μια στην Αργολίδα, μια στη Μεσσηνία και ακόμα μια στη Λακωνία, στο Βλαχιώτη, αυτή της 36χρονης γυναίκας που της αφαίρεσε τη ζωή ο σύζυγός της.

Σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση του φαινομένου που ταλανίζει την κοινωνία, διαδραματίζουν τα τμήματα Ενδοοικογενειακής Βίας, που έχει ιδρύσει η Ελληνική Αστυνομία και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και λειτουργούν πλέον στις έδρες των Διευθύνσεων στην Αργολίδα, την Αρκαδία, την Κορινθία, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία.

Τα τμήματα είναι στελεχωμένα με ειδικά εκπαιδευμένο και επιμορφωμένο προσωπικό, με αρμοδιότητα να παρακολουθούν τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας, την ορθή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την ποινική εξέλιξη των δικογραφιών (σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές) και να προβαίνουν στον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog