Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη Βουλή η καθυστέρηση των αντιπλημμυρικών στο Σχίνο Λουτρακίου

- Advertisement -

Ερώτηση κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση με Αριθμό Πρωτοκόλλου 2129/11-1-2022 σχετικά με το θέμα

«Αδιαφορία τοπικών ιθυνόντων περί της κατασκευής αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στην περιοχή του Σχίνου Κορινθίας»

 

Αναλυτικά

ΠΡΟΣ:           Τoν κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

 

ΘΕΜΑ: «Αδιαφορία τοπικών ιθυνόντων περί της κατασκευής αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στην περιοχή του Σχίνου Κορινθίας»

 

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

 

Σύμφωνα με ενημέρωση κατοίκων Κορινθίας, κατόπιν της καταστροφής, η οποία προκλήθηκε λόγω της πυρκαγιάς που κατέκαψε στον Σχίνο Κορινθίας 70.000 στρέμματα δασικής έκτασης, οι κάτοικοι συνεχίζουν να βιώνουν την απόλυτη ανασφάλεια, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ανυπαρξίας αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή. Και η ανασφάλεια μετατρέπεται σε φόβο, δεδομένου ότι στην πρώτη ισχυρή νεροποντή θα πλημμυρίσει η ευρύτερη περιοχή, αφού δε θα υπάρχει τίποτε να εμποδίσει και να συγκρατήσει τους χείμαρρους. Ενδεικτικά, σε πρόσφατη κακοκαιρία τα ορμητικά νερά παρέσυραν στον διάβα τους φερτά υλικά από τις πλαγιές των καμένων εκτάσεων, τα οποία κατέκλυσαν το οδικό δίκτυο από το Αλεποχώρι έως το Σχίνο. Επιπρόσθετα, κατέφαγαν οι ορμητικοί χείμαρροι μέρος του οδικού δικτύου μετατρέποντάς το, επί κάποιων σημείων, σε κοίτες αυτών. Σημείο αναφερόμενο ενδεικτικά είναι και οι Βαμβακές, οικισμός δια του οποίου διήλθαν ορμητικά οι χείμαρροι παρασύροντας και γκρεμίζοντας μάντρες.

 

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

 

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

 

Προτίθεστε να μας ενημερώσετε, γιατί καθυστερείτε την κατασκευή των αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων στην ευρύτερη πληγείσα περιοχή του Σχίνου Κορινθίας και πότε εντέλει αναμένεται να ξεκινήσουν, εφόσον έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη υλοποίησης ανάλογων έργων;

 

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog