Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νίκας για Ισθμό: «Εφικτός ο στόχος να επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι η διώρυγα»

- Advertisement -

Σειρά σημαντικών ζητημάτων που αφορούν σε έργα στο σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτέλεσαν το αντικείμενο συναντήσεων που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, με τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, καθώς και με τον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη.

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του με τα πιο πάνω κυβερνητικά στελέχη -παρουσία και του θεματικού αντιπεριφερειάρχη για την Δίκαιη Μετάβαση Χρήστου Λαμπρόπουλου– εξέφρασε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, στην Τρίπολη.

ΝΙΚΑΣ ΓΙΑ ΙΣΘΜΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: “ΕΦΙΚΤΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΔΙΩΡΥΓΑ”

“Είναι εφικτός ο στόχος να επαναλειτουργήσει το καλοκαίρι η διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου, έργο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών το οποίο έχει προϋπολογισμό 33.000.000 ευρώ και στο οποίο έχει ήδη αναδειχθεί ο ανάδοχος” σημείωσε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

 

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΔΙΩΡΥΓΑΣ

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, η Περιφέρεια από την πλευρά της προχωρεί με το έργο της περίφραξης εκατέρωθεν της διώρυγας καθώς και στην δημιουργία πεζόδρομου κατά μήκος της δυτικής της πλευράς, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Κορινθίας.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΔΕΡΒΕΝΙ

Τέλος, όσον αφορά στον περιβαλλοντικό – πολιτιστικό χώρο που σχεδιάζει η Περιφέρεια στην Κορινθία, εκατέρωθεν της παλαιάς μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι ήδη έχει παραληφθεί το μάστερ πλαν και προχωρεί πλέον η διαδικασία για την εκπόνηση των μελετών με πιστώσεις που θα διατεθούν από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ όσον αφορά στην υλοποίηση -τουλάχιστον στο τμήμα μέχρι το Λέχαιο- ο περιφερειάρχης το επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, αρμόδιο για θέματα δημοσιονομικής πολιτικής, προκειμένου να συζητήσει την χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πάντως θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι από τότε που έκλεισε ο ισθμός και σταμάτησε η διέλευση πλοίων, η θάλασσα είναι πιο καθαρή από ποτέ. Δεν έχουμε δει αφρούς, σακούλες κλπ σχεδόν ποτέ. Δεν ξέρω (ή μάλλον ξέρουμε) που οφείλεται αλλά θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη παρακολούθηση των πλοίων στο μέλλον.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog