Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βόμβα: Βάζει λουκέτο και η Εurobank στο Λουτράκι

- Advertisement -

Εντονες είναι οι αντιδράσεις των εργαζομένων της Εurobank για το επικείμενο κλείσιμο των καταστημάτων σε Κρανίδι, Μεγαλόπολη και Λουτράκι, τριών από τα 25 νέα καταστήματα που ετοιμάζεται να πάψει η λειτουργία τους.

Παράλληλα οι τοπικές κοινωνίες θα στερηθούν τις υπηρεσίες των καταστημάτων, με όποια προβλήματα μπορεί να επιφέρει μια τέτοια κίνηση.

Οι πρώτες αντιδράσεις έρχονται από το σωματείο Union των εργαζόμενων της Τράπεζας, που εδώ και μέρες έχει πληροφορηθεί από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού ότι η Τράπεζα αποφάσισε το 3ο κατά σειρά κλείσιμο άλλων 25 καταστημάτων της (σύνολο 76 με όσα προηγήθηκαν) πάρα το γεγονός ότι:

1. Παραμένει από τις συστημικές Τράπεζες αυτή με το μικρότερο Δίκτυο καταστημάτων.

2. Πρόσφατα ολοκλήρωσε αντίστοιχο project και έκλεισε το Β’ εξάμηνο του 2020, άλλα 25 καταστήματα (είχε προηγηθεί το κλείσιμο 26 κατ/των).

3. Θα δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή σε πολλές τοπικές κοινωνίες που θα στερηθούν τις υπηρεσίες των καταστημάτων, αλλά θα τεθούν και εκτός Eurobank πολλοί πελάτες και συναλλασσόμενοι.

4. Έρχεται σε αντίθεση με την εκφρασμένη θέση του retail, όπως αποτυπώνεται ανακοίνωσή μας Νο 210/25-05-2021: «Τα υποκαταστήματα παραμένουν, λιγότερο ως κόμβοι συναλλαγών, περισσότερο ως κόμβοι παροχής εξειδικευμένων συμβουλών και ως σημεία επαφής με την τοπική κοινωνία όπου όχι μόνο δεν αποθαρρύνουμε αλλά αντίθετα επιδιώκουμε την προσέλκυση νέων πελάτων».

5. Θα υπάρξει και αναταραχή στην προσωπική, οικονομική, οικογενειακή και κοινωνική ζωή αρκετών συναδέλφων που υπηρετούν σε κάποια από αυτά τα καταστήματα, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν η υπηρεσιακή τους αρτιότητα και αφοσίωση.

6. Εύλογες είναι οι αρνητικές εντυπώσεις και αναμενόμενες οι αντιδράσεις του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος στην Τράπεζα και στον Κλάδο, αλλά και στην Κοινή Γνώμη από μια απόφαση που πάρθηκε πρόχειρα, χωρίς διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή αιφνιδιαστικά!!! Έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν ότι η συνεκτίμηση των θέσεων του Σωματείου έχει οδηγήσει στην ομαλή και επιτυχημένη ολοκλήρωση τέτοιων εγχειρημάτων.

 

Η θέση του Union

Όπως αναφέρει το σωματείο εργαζομένων της Τράπεζας Union «ισχύει η θέση που είχαμε διατυπώσει στα πρακτικά της συνάντησης με την διοίκηση στις 24/08/2020 για το ίδιο θέμα (τότε αφορούσε το κλείσιμο 26 κατ/των, 12 στην Αττική, 5 στην Θες/νικη, και 9 στην υπόλοιπη Ελλάδα). Είχαμε τότε τοποθετηθεί εγγράφως προς τον κ. Φ. Καραβία, την κα Ν. Πασχάλη και τον κ Π. Σωτηρόπουλο.

Α. «… Δεν αιτιολογείται επαρκώς το κλείσιμο των συγκεκριμένων Μονάδων και το όφελος που θα αποκομίσει η Τράπεζα από αυτό….»

Β. «Να μην υπάρξουν Τροποποιητικές Καταγγελίες των συμβάσεων εργασίας για το “πλεονάζον” Προσωπικό και να ληφθούν όλα τα μέτρα, ώστε να δοθούν εναλλακτικές επιλογές στους εργαζόμενους».

Παραμένουμε στις ίδιες θέσεις και καλούμε την Τράπεζα να σεβαστεί το ήρεμο εργασιακό κλίμα που υπάρχει. Αν κάποιοι θέλουν να αναδειχθούν μέσα από εντάσεις και προσωπικές πολιτικές να γνωρίζουν ότι θα διαψευσθούν και θα αποκαλυφθούν.

Εμείς θα αγωνιστούμε να επικρατήσει το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης/ επιλογής των εργαζομένων που τους αφορά το κλείσιμο της μονάδας τους».

 

Tραγωδία στο Λουτράκι: Βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο Κέντρο Υγείας

Τροχαίο ατύχημα στους Αγίους Θεοδώρους – Αυτοκίνητο σφηνώθηκε σε νταλίκα (ΒΙΝΤΕΟ)

 

- Advertisement -

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μετα την ALPHA BANK ,η οποια κλεινει στις 18 Φεβρουαριου,κλεινει και η EUROBANK ! Αλλες δυο επιχειρησεις ,που εξυπηρετουν πολυ κοσμο , θα αναγκασουν τον κοσμο να τρεχει στην Κορινθο. Οπως τρεχει για την ΔΕΗ, το ΙΚΑ, κλπ. Ιδιωτικα μαγαζια ειναι,δεν μπορεις να τους πεις και τιποτα. Να δουμε τι αλλο θα ακολουθησει …!

  2. Δυστυχώς φίλοι και φίλες πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα καινούργια κόλπα και νέες συνθήκες που δημιουργούνται σε καταστήματα υποκαταδτηματα τράπεζες και άλλες κρατικές υπηρεσίες. Ούτε ο Γκιωνης ούτε η ανάπτυξη της πόλης ούτε ο Κουλης και πριν ο Αλέξης. Ο τουριστας δεν θα πάει σε κάποια τράπεζα. Ο Αθηναίος και άλλος Έλληνας να τα κάνει πριν πάει διακοπές. Η κάθε τράπεζα είναι ιδιωτική επιχείρηση μην το ξεχνάμε. Υπάρχει και αυτό το online να ξέρετε. Και εδώ στο εξωτερικό από 3 καταστήματα που είχε κάθε τράπεζα έμεινε μόνο 1. Ταχυδρομείο έκλεισε το κεντρικό και μόνο το warehouse υπάρχει. ΔΕΗ ΟΤΕ δεν υπήρχαν τουλάχιστον 28 χρόνια που είμαι εδώ έτσι είναι αυτά και πρέπει να συνηθησουμε όλοι και να μην ψάχνουμε τα εύκολα θύματα και να κατηγορούμε γενικός Αύτα Αντρικος θα μας βάλει τις φωνές η Χαρά

  3. Καλως ήλθατε στο Λουτράκι της δεκαετίας του 50 . Την φημισμένη λουτρόπολη με υπηρεσίες αντίστοιχες με απομακρυσμένο χωριό της ορεινής Κορινθίας. Αντε κλείστε το Ταχυδρομείο και το ΑΤ Λουτρακίου , τι περιμένετε;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog