Με εντολή του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, αύριο στην Κορινθία, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά παρά τις αντίξοοες συνθήκες και παρά τα μέτρα που λαμβάνονται στις μαθητικές αίθουσες λόγω κορονοϊού. (ανοιχτά παράθυρα, κλπ).

Οι θερμοκρασίες που επικρατούν είναι ήδη πολύ χαμηλές, οι μαθητές από το Σχίνο δεν μπορούν να μετακινηθούν στο Λύκειο του Λουτρακίου λόγω του πάγου στο οδόστρωμα, κινδυνεύοντας να χρεωθούν τις απουσίες..

Οι προαύλιοι χώροι των σχολείων είναι καλυμμένοι ακόμα από πυκνό χιόνι και ως εκ τούτου ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος ατυχημάτων τόσο για τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων, όσο και για τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό των σχολείων.

Παρά τις οχλήσεις Συλλόγων Γονέων, Δ/ντών Σχολικών Μονάδων και αυτοδιοικητικών η Περιφέρεια εμμένει στην απόφασή της να λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία σε όλο το Νομό, (εκτός των ορεινών χωριών) αν και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση μέχρι και την Παρασκευή.

Ο Δήμαρχος Νεμέας  λόγω της επικινδυνότητας δεν επιτρέπει το άνοιγμα των σχολείων, αναφέροντας χαρακτηριστικά

«Κλειστά θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων στο Δήμο Νεμέας την Πέμπτη 27/1/2022 καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και ο έντονος παγετός έχουν κάνει τη μετακίνηση εξαιρετικά δύσκολη κυρίως κατά τις πρωινές ώρες.»

Ευχόμαστε πραγματικά, ο κ. Περιφερειάρχης να ανακαλέσει την απόφασή του σήμερα!

Δείτε ενδεικτικά εικόνες από κάποια σχολεία στο Λουτράκι..

3ο Δημοτικό σχολείο Λουτρακίου

2ο Δημοτικό

Γυμνάσιο Λουτρακίου