Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στα παγωμένα νερά της Σιβηρίας βούτηξε ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης (video)

- Advertisement -

Στην κεντρική Σιβηρία όπου τα Ουράλια όρη μαζί με τον ομώνυμο ποταμό, αποτελούν τα φυσικά σύνορα που χωρίζουν την Ευρώπη από την Ασία, επικρατούν τον χειμώνα συνθήκες ακραίου ψύχους.

Η Ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας γιορτάζει τα Θεοφάνεια στις 19 Ιανουαρίου. Παρά το τσουχτερό κρύο, πολλοί τολμηροί βουτούν στα παγωμένα νερά λιμνών ή ποταμών, για να τηρήσουν το έθιμο.

Μετά από μια ειδική νυχτερινή λειτουργία, οι πιστοί αλλά και οι τολμηροί κάνουν βουτιά στα πολύ παγωμένα νερά, συνήθως τρεις φορές ο καθένας, προς τιμήν της Αγίας Τριάδος.

O Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, ταξίδεψε στη Σιβηρία καλεσμένος από την Ομοσπονδία κατασκηνωτών, οι οποίοι το περασμένο καλοκαίρι είχαν επισκεφθεί το Λουτράκι πραγματοποιώντας το ετήσιο συνέδριό τους.

 

Τιμώντας  το έθιμο  και μη μπορώντας να αντισταθεί στην πρόκληση,  βούτηξε στα παγωμένα νερά στους -20 βαθμούς.

Ο δήμαρχος αναφέρει: 

«…είναι Χριστιανοί Παλαιοημερολογίτες – ανοίγουν μία τρύπα σε παγωμένη λίμνη και μπαίνουν μέσα… δεν μπορούσα να αφήσω την εμπειρία σε τόσο παγωμένο νερό…. εξωτερική θερμοκρασία – 20 …..»

 

και συνεχίζει

«Οι Χριστιανοί στην Σιβηρία έχτισαν και μία εκκλησία από χιόνι λόγω Θεοφανίων άναβαν κεράκι και μετά βουτιά μέσα στην παγωμένη λίμνη…. εμπειρία για μένα τεράστια….»

Πραγματικά θαρραλέο το εγχείρημα !

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά είναι τα ταξίδια κύριε Γκιώνη……Όμως κοίταξε να προγραμματίσεις και καμιά επισκευή των δρόμων (οικισμός Αρίων)Κυρά βρύση,και τον Γερμανικό δρόμο Στο Λουτράκι ΜΑΣ……….Να σαι καλά….J.K….

  2. Έχουμε δήμαρχο κομάντο. Αυτά μόνο ο Πουτιν και ο Γκιωνης τα κάνουν να τα λέμε αυτά 💪😜Αντε γειά μας Αντρικος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog