Πρόταση συνοδευόμενη από τις απαραίτητες μελέτες κατατέθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου στο Υπουργείο Αλιείας, με σκοπό την ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ  για τη χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ (!) για την ανάπλαση του αλιευτικού καταφυγίου  στο Λουτράκι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Loutrakiblog.gr και όσα μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου κ. Κων/νος Δήμου.

Η πρόταση προβλέπει πλωτή εξέδρα, για την παροχή σύγχρονων λιμενικών υποδομών και υπηρεσίες ικανές να καλύψουν τις απαιτήσεις ελλιμενισμού μικρών και μεγάλων σκαφών.

Σκοπός να  ενισχυθεί σημαντικά η γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής στοχεύοντας παράλληλα και στην ανάδειξη του λιμανιού ως πόλος έλξης τουριστικών σκαφών

 

Η νέα πλωτή εξέδρα που θα τοποθετηθεί στη λιμενική ζώνη του Λουτρακίου δημιουργεί  100 επιπλέον θέσεις ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και σκαφών αναψυχής ενισχύοντας σημαντικά το τουριστικό προφίλ της πόλης.

Οι ιδιοκτήτες των σκαφών θα έχουν επίσης πρόσβαση στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση μέσω των αυτόματων πωλητών τροφοδοσίας νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ θα υπάρχει και πλήρη εγκατάσταση πυρόσβεσης των πλωτών προβλητών, ελαστικοί προσκρουστήρες τελευταίου τύπου, φωτισμός (περιμετρικά του λιμανιού με κολόνες)

Προβλέπεται φάρος με περίφραξη περιμετρικα του λιμανιού, κάμερες ασφαλείας και σύστημα ελέγχου !