Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Λουτράκι: 1,500,000 ευρώ ζητά το Λιμενικό Ταμείο για την ανάπλαση του αλιευτικού καταφυγίου-λιμάνι

- Advertisement -

Πρόταση συνοδευόμενη από τις απαραίτητες μελέτες κατατέθηκε από το Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου στο Υπουργείο Αλιείας, με σκοπό την ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ  για τη χρηματοδότηση 1.500.000 ευρώ (!) για την ανάπλαση του αλιευτικού καταφυγίου  στο Λουτράκι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Loutrakiblog.gr και όσα μας δήλωσε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου κ. Κων/νος Δήμου.

Η πρόταση προβλέπει πλωτή εξέδρα, για την παροχή σύγχρονων λιμενικών υποδομών και υπηρεσίες ικανές να καλύψουν τις απαιτήσεις ελλιμενισμού μικρών και μεγάλων σκαφών.

Σκοπός να  ενισχυθεί σημαντικά η γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής στοχεύοντας παράλληλα και στην ανάδειξη του λιμανιού ως πόλος έλξης τουριστικών σκαφών

 

Η νέα πλωτή εξέδρα που θα τοποθετηθεί στη λιμενική ζώνη του Λουτρακίου δημιουργεί  100 επιπλέον θέσεις ελλιμενισμού τουριστικών σκαφών και σκαφών αναψυχής ενισχύοντας σημαντικά το τουριστικό προφίλ της πόλης.

Οι ιδιοκτήτες των σκαφών θα έχουν επίσης πρόσβαση στην υδροδότηση και ηλεκτροδότηση μέσω των αυτόματων πωλητών τροφοδοσίας νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ θα υπάρχει και πλήρη εγκατάσταση πυρόσβεσης των πλωτών προβλητών, ελαστικοί προσκρουστήρες τελευταίου τύπου, φωτισμός (περιμετρικά του λιμανιού με κολόνες)

Προβλέπεται φάρος με περίφραξη περιμετρικα του λιμανιού, κάμερες ασφαλείας και σύστημα ελέγχου !

 

- Advertisement -

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κώστας Δήμου, λιμενικό ταμείο Λουτρακίου. Η ήρεμη δύναμη της παράταξης Γκιώνη, και με αποτελέσματα!Η ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΌΝΟ, ΜΕΤΡΆΕΙ.

  2. Δεν θελαμε τη “ΜΑΡΙΝΑ” ! Το “ΑΡΑΞΟΒΟΛΙ”!! Γιατι θα ΡΙΠΑΙΝΕΙ τον περιβαλλοντα χωρο!!!(Αυτα ειπωθηκαν επανειλημμενα και προταθηκαν επιμονα σε παρα πολλα Δημοτικα Συμβουλια οταν την κατασκευη ειχε και την εχει αναλαβει η ” Club Hotel” σαν συμβατικη υποχρεωση προς το κρατος ! Για την αδειοδοτηση του καζινο.)Τωρα που τη κατασκευη και την εργολαβια της “ΜΑΡΙΝΟΥΛΑΣ” διπλα στους Λουομενους θα την αναλαβουμε “ΥΜΕΙΣ” οχι μονο δεν ΒΡΟΜΙΖΕΙ αλλα αναδεικνυει ……………και τον περιβαλλοντα χωρο και συμβαλλει στην ανελθξει της πολης(?)!!!

  3. Πω πω στεναχώρια που θα περάσουν μερικοί που δεν θέλουν μαρίνες πλωτή εξέδρα τα υδροπλάνα και γενικά ανάπλαση και τέτοια πράγματα. Όχι μόνο θα ομορφύνει που λέει και ο φίλος από κάτω αλλά θα έχει και όφελος για την πόλη γενικά. 100 θέσεις μας λέει το ρεπορτάζ της Χαράς από αυτούς οι 15 από τους 100 να πάνε μια βόλτα στη πόλη θα είναι money money. Για να έχεις κότερο λογικό θα είναι να το έχεις το money Αύτα να μου πεις για τους αντιδραστικους Λουτρακίου και Περαχωρα είναι ψιλά γράμματα. Μπράβο φυσικά και από τον Αντρικο που είναι πάντα της γνώμης μια πέτρα πάνω στην άλλη είναι κάτι.

  4. Πολύ καλή, εξαιρετική πρόταση. Σε συνδυασμό με την ανάπλαση της παραλίας, θα αναβαθμιστεί περαιτέρω όχι μόνο η εικόνα του κέντρου, αλλά και ολόκληρου του Λουτρακίου.

  5. Μαρινα =βρωμια μη νομιζετε οτι φτιαχνοντας μαρινα θα ερχονται τσουβαλια τα ευρω οι περισσοτεροι απο αυτους τη βγαζουν στα σκαφοι τους ενας κοσμογυρισμενος κοσμοπολιτης

  6. Στον Σαρωνικό κόλπο προβλέπεται κάποια αναβάθμιση ή θα προσευχόμαστε να μην τραυματισθούν τα παιδιά μας στις επικινδυνες αυθαίρετες προβλήτες που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες;;;

  7. Άσε τους περισσότερους να τη βγάζουν στα σκαφοι ρε εσύ 2359 Τους λίγους θα τους πιάσουμε που δεν θα την βγάζουν στα σκαφοι. Τώρα τι πιάνουμε? Δεν το γράφω. Το ότι έπρεπε να είναι αυτά εκεί πριν 30 χρόνια δεν το λες. Αλλά με μυαλά σαν το δικό σου τι περιμένεις. Πες μας αν θες εσύ τα τσουβάλια τα ευρώ πως θα έρθουν. Ίσως με τα δικά σου μυαλά θα έρθουν μόνα τους. Αντρέας

  8. Από όσα γνωρίζω είναι σε διαδικασία μελέτης το αλιευτικό καταφύγιο στους Αγίους Θεοδώρους.Και κάτι ακόμα επειδή κάποιοι έχουν μπερδευτεί. Δεν είναι μαρίνα αυτή που συζητάμε εδώ. Στην ουσία είναι προσθήκη για έξτρα θέσεις στον υπάρχοντα λιμένα. (εάν έχω καταλάβει σωστά)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog