Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παγκόσμια συγκίνηση-Μαρόκο: Δραματική μάχη για πέμπτη συνεχή ημέρα για να σωθεί το 5χρονο που έπεσε σε πηγάδι

- Advertisement -

Το αγοράκι έπεσε κατά λάθος, ενώ έπαιζε το απόγευμα της Τρίτης στο ξεροπήγαδο.

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η παγκόσμια κοινή γνώμη την επιχείρηση της διάσωσης του  5χρονου στο Μαρόκο, που βρίσκεται για πέμπτη ημέρα, σήμερα Σάββατο, μέσα σε στενό πηγάδι, που είναι δύσκολο στην πρόσβασή του.

Η επιχείρηση είναι στο κρισιμότερο στάδιο από την αρχή της  καθώς οι διασώστες προσεγγίζουν το παιδί μέσω οριζόντιας σήραγγας που διανοίγουν από χθες, με τον κίνδυνο μιας κατολίσθησης να είναι μεγάλος σε κάθε φάση της επιχείρησης.

Πώς έγινε το κακό

O πατέρας του επισκεύαζε το πηγάδι και κάποια στιγμή το παιδί διέφυγε της προσοχής των γονιών του και γλίστρησε στη βαθιά τρύπα.

«Η διάσωση του παιδιού πλησιάζει», δήλωσε χθες Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσταφα Μπαϊτάς.

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Από το στενό μόλις 45 εκατοστών άνοιγμα του πηγαδιού έχουν κατεβάσει μια κάμερα για να το παρακολουθούν. Του έδωσαν οξυγόνο νερό και τροφή αλλά είναι άγνωστο αν το παιδί κατάφερε να φάει.

Άνοιξαν παράλληλη τάφρο

Για να μην κινδυνεύσει η ζωή του επέλεξαν τη διάνοιξη παράλληλης τάφρου που έχει ολοκληρωθεί απομακρύνοντας ολόκληρη πλαγιά του λόφου δίπλα στο πατρικό του.

 

Ξεκίνησε και το επόμενο βήμα: η εξόρυξη οριζόντιας σήραγγας μέχρι το σημείο που βρίσκεται το αγοράκι. Η επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη, λόγω του κινδύνου κατολίσθησης του εδάφους γύρω από το πηγάδι. 

Συνεργεία πρώτων βοηθειών με συσκευές ανάνηψης βρίσκονται επί τόπου και σε επιφυλακή ελικόπτερο για επείγουσα μεταφορά του παιδιού σε νοσοκομείο. Για τη ζωή του μικρούλη Ράιαν προσεύχονται οι συγγενείς και εκατοντάδες συμπατριώτες του που έχουν φθάσει στην περιοχή. Εκατοντάδες χιλιάδες Μαροκινοί παρακολουθούν τις προσπάθειες από την τηλεόραση. Μέσω διαδικτύου στο αραβικό #SaveRayan διάσημοι Μαροκινοί αλλά και Αλγερινοί αθλητές προσεύχονται να τα καταφέρει.

Το βίντεο που συγκλόνισε τον κόσμο

Το ατύχημα του μικρού Ραγιάν έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση και πολλά είναι τα μηνύματα αλληλεγγύης που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στο Twitter υπάρχει και το σχετικό hashtag #SaveRayan.

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog