Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Νοσοκομείο Κορίνθου: Μοναδική ελπίδα στα άλυτα προβλήματα η ανθρωπιά των γιατρών του  

- Advertisement -

Αντιπροσωπεία του Σύριζα-ΠΣ Ν.Κορινθίας, (αποτελούμενη από τον βουλευτή Κορινθίας κ. Γιώργο Ψυχογιό, την πρώην Βουλευτή κ.Μαρία Θελερίτη και το Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Ανδρέα Χασάπη) επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση

Αν κάτι πρέπει να γεμίζει ανησυχία κάθε άνθρωπο δεν είναι να διαπιστώνει τα προβλήματα που υπάρχουν. Είναι να ανακαλύπτει πως αυτά παραμένουν, ακόμα και όταν διαπιστώθηκαν, ακόμα κι όταν καταγράφηκαν, χωρίς να μπαίνει κανείς στον κόπο να τα λύσει.

Αυτό θα μπορούσε να είναι με μια πρόταση το συμπέρασμα, στο οποίο καταλήξαμε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας (αποτελούμενη από τον βουλευτή του νομού Γιώργο Ψυχογιό, τον συντονιστή της ΝΕ Ανδρέα Χασάπη και την αναπληρώτρια συντονίστρια και πρώην βουλεύτρια Μαρία Θελερίτη) μετά την επίσκεψή μας στο Νοσοκομείο Κορίνθου, την περασμένη Τρίτη 1 Φεβρουαρίου.

Ύστερα από την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, ύστερα από το (μηδέποτε διαψευσμένο στο περιεχόμενό του) ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των γιατρών του νοσοκομείου, ύστερα από τις ανακοινώσεις του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, ύστερα από τρία δελτία Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η κατάσταση στο Νοσοκομείο παραμένει απελπιστικά ίδια.

Και τελικά, αυτό που τρομάζει δεν είναι ότι παραμένουν οι ελλείψεις σε εξειδικευμένες ειδικότητες.

Δεν είναι πως το πρόβλημα με την επαρκή κάλυψη των αναγκών για πνευμονολόγο, παραμένει, παρά το γεγονός ότι ήρθε ένας ύστερα από έξι μήνες.

Δεν είναι πως κάθε μέρα οι άνθρωποι πεθαίνουν στην covid ΜΕΘ, όπου η θνησιμότητα φτάνει το 85%.

Δεν είναι πως στα έκτακτα περιστατικά οι πολίτες περιμένουν ώρες και ώρες, μέχρι να καταφέρουν να βρουν ανακούφιση.

Δεν είναι πως τα χειρουργεία που αφορούν τον γενικό πληθυσμό έχουν σταματήσει, με αποτέλεσμα αρκετοί να οδηγούνται σε ιδιωτικές κλινικές με μεγάλο κόστος και ταλαιπωρία.

Δεν είναι ότι το πρόβλημα λειτουργίας της παιδιατρικής παραμένει, λόγω της έλλειψης χώρου.

Είναι ότι όλα αυτά τα προβλήματα -που έχουν καταγραφεί και έχουν ειπωθεί ξανά και ξανά από καθέναν ο οποίος βρίσκεται γύρω από το Εθνικό Σύστημα Υγείας- παραμένουν άλυτα. Συζητάμε γι’ αυτά εδώ και πάρα πολλούς μήνες, αλλά μάλλον «εις ώτα μη ακουόντων».

«Ζητείται ελπίς», όπως θα έλεγε και ο Αντώνης Σαμαράκης. Αλλά, τελικά αυτή η «ελπίς» βρίσκεται μονάχα στα κουρασμένα πρόσωπα των γιατρών και των νοσηλευτών, που δεν τα παρατάνε και παλεύουν μόνοι τους, αβοήθητοι, να συμπαρασταθούν σε όποιον φτάνει στο νοσοκομείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας στέκεται με σεβασμό μπροστά στον επαγγελματισμό τους και την ανθρωπιά τους.

Στην διάρκεια της επίσκεψής μας, και κατά την συζήτηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου, καταθέσαμε πρόταση για την ανάληψη της αποκατάστασης των ασθενών covid από το ΚΕΦΙΑΠ, σε συνδυασμό με την πρόσληψη προσωπικού και την αξιοποίηση του σύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτει το κέντρο, ώστε να σταθεί δίπλα στους πολίτες και να παρέχει την περίθαλψη που απαιτείται.

Καταστήσαμε σαφή την αντίθεσή μας στην πολιτική του υπουργείου Υγείας, όσον αφορά στις συμβάσεις με συνεργεία εργολάβων. Ζητήσαμε την ανανέωση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας φύλαξης και σίτισης και την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού.

Τέλος, ζητήσαμε να αναληφθούν πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του νοσοκομείου, μέσα από πόρους του ΕΣΠΑ και άλλων προγραμμάτων. Το νοσοκομείο μας χρειάζεται νέα μαγειρεία, σύγχρονο ιατροτεχνικό εξοπλισμό και βελτίωση της ενεργειακής του απόδοσης.

Αλίμονο, όμως! Είναι δυνατόν να περιμένεις να τα κάνουν αυτά, εκείνοι που χρειάστηκαν έξι μήνες για να φέρουν έναν πνευμονολόγο;

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κορινθίας

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το να έχεις μια βασική εύρυθμη λειτουργία νοσηλευτικού ιδρύματος χρειάζεται προγραμματισμός ετών. Ο διορισμός ιατρικού προσωπικού στο ΕΣΥ δεν ακολουθεί τον τρόπο διορισμού των υπόλοιπων υγειονομικών ειδικοτήτων που είναι μέσω ΑΣΕΠ.ΝΑ μας πει ο κ. Ψυχογιός τί έκαναν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ για τα συμβούλια κρισεων και την έγκριση νέου οργανογράμματος του ΓΝ Κορίνθου που θα ενέκρινε νέες θέσεις ιατρών. Όχι πως άλλαξε κάτι μέχρι σήμερα !!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog