Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σχίνος Λουτρακίου: Συμβολική ανάβαση στα Γεράνεια με καλό σκοπό

- Advertisement -

Σχεδόν ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 στα Γεράνεια, οι Mountain Guests, διοργανώνουν μια συμβολική ανάβαση στο μέρος που σώθηκε από τύχη από τα σχέδια κάποιων.

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τον οικισμό του Σχίνου, θα ανέβουν το μονοπάτι της σκάλας της γερακίνας, το οποίο αποτελεί μέρος της διάσχισης των Γερανείων και θα καταλήξουν στο ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας όπου, σε συνεννόηση με του τοπικούς φορείς, θα προσπαθήσουν να έχουν μια ενημέρωση για τις μέχρι τώρα ενέργειες των δημόσιων αρχών για την προστασία και αποκατάσταση των Γερανείων.

Από εκεί, και αφού πάρουν μια ανάσα, θα ξεκινήσουν την επιστροφή τους προς τον Σχίνο, είτε από την ίδια διαδρομή είτε πραγματοποιώντας μια κυκλική διαδρομή και περνώντας και από τον αρχαιολογικό χώρο του Δίκαστρου.

Η επιλογή της κυκλικής διαδρομής θα εξαρτηθεί από το εάν το δάσος έχει επουλώσει τις πληγές του από την περσινή καταστροφή. Με την επιστροφή τους στο Σχίνο, θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος είτε για βουτιά, είτε για φαγητό είτε και για τα δύο!

**Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην κίνηση πολιτών «Γερανίδες – Κίνηση για τη Διάσωση του Δάσους», https://www.facebook.com/Geranides, η οποία δραστηριοποιείται στην προστασία και αποκατάσταση των Γερανείων.

Πληροφορίες
mountainguests@gmail.com
6984478204 – 6987124906

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog