Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Λουτράκι: Τα έξι ξενοδοχεία της Brown Hotels που μεταμορφώνουν την Κορινθία (φωτο)

- Advertisement -

Eξι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις μεταμορφώνουν το Λουτράκι και την Κορινθία σε προορισμό αναψυχής και τουρισμού, μόλις μια ανάσα από την Αθήνα, με νέα πολυτελή ξενοδοχεία να βρίσκονται στα σκαριά, που θα τοποθετήσουν την περιοχή στον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για έξι ξενοδοχειακές μονάδες που περιήλθαν στη κατοχή της Ισραηλινής υπερδύναμης Brown Hotels. Tρία στο Λουτράκι και τρία στους Αγίους Θεοδώρους.

Μέχρι σήμερα, στο άκουσμα “Κορινθία” ερχόταν στο μυαλό το Λουτράκι και το πολυτελές ξενοδοχείο / καζίνο εκεί.

Σύντομα αναμένεται αυτό να αλλάξει καθώς η Ισραηλινή ξενοδοχειακή “υπερδύναμη” Brown Hotels, με την υποστήριξη της WH Europe που επενδύει συστηματικά σε νέα ξενοδοχειακά πρότζεκτ στην Ευρώπη (Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία και Ρουμανία), θα προσθέσει 6 νέα ξενοδοχεία στην Κορινθία στο χαρτοφυλάκιό της.

Ξεκινώντας από την απόκτηση ενός ιστορικού ξενοδοχείου της περιοχής, των αδελφών Χανικιάν, στους Αγίους Θεοδώρους, η Brown τριπλασίασε την επενδυτική της δραστηριότητα στην περιοχή.

Στρατηγικός στόχος είναι εκτός από την Αθήνα (και ειδικά την περιοχή της Ομόνοιας στην οποία επικεντρώνεται) να ανοίξει την “παλέττα” της και σε γειτονικές στην Αττική περιοχές, όπως η Κορινθία και η Εύβοια, που παρέχουν φυσικές ομορφιές αλλά βρίσκονται σε αρκετά κοντινή από την Αθήνα απόσταση.

Το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Brown Beach Corinthia

Παράταση για την επόμενη τουριστική σεζόν πήρε η νέα πολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα της Brown Hotels στην Κορινθία.

Ενώ αρχικά αναμενόταν το νέο ξενοδοχείο, μετά την ανακαίνιση και αναβάθμιση, να ανοίξει τον Αύγουστο του 2021, τελικά αναμένεται να ανοίξει τον Απρίλιο του 2022.

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων Brown Beach Corinthia στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, προέκυψε από τη ριζική ανακαίνιση του ιστορικού ξενοδοχείου Χανικιάν, που απέκτησε πριν μερικά χρόνια η Brown Hotels.

Το ξενοδοχείο “Χανικιάν” ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του ’70 υπό τη διοίκηση τριών αδερφών αρμενικής καταγωγής. Τη δεκαετία του ’80 και κυριως ’90 όμως άρχισε η πτώση.

Άλλαξε μάλιστα το 1988 και χέρια αλλά αυτό δεν κατέστησε δυνατόν να ξαναβρεί το ξενοδοχείο το βηματισμό του. Τελικά, το 2001 έκλεισε οριστικά αλλά πλέον ανοίγει τις πύλες του ριζικά αλλαγμένο.

Το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων Brown Beach Corinthia θα έχει 116 δωμάτια ενώ σε επόμενη φάση θα κατασκευαστούν και 120 bungalows.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου ανέλαβε το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic Architects.

Οι δίδυμες ξενοδοχειακές επενδύσεις DAVE by the Beach

Μετά το opening του πρώτου ξενοδοχείου υπό το brand DAVE στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2021, του DAVE Red Athens στο πρώην “Σπίτι του Λαού” στη Βεραντζέρου, το ιντριγκαδόρικο brand ταξιδεύει εκτός Αθήνας, όπου ήδη βρίσκονται στα σκαριά δύο νέα ξενοδοχειακά πρότζεκτ στην Κορινθία.

Πολύ κοντά στο νέο 5άστερο ξενοδοχείο της Brown στους Αγίους Θεοδώρους, οι Ισραηλινοί επενδυτές ετοιμάζουν δύο νέα αποκτήματα.

Το πρώτο μάλιστα από αυτά αφορά τη δημιουργία ενός κτιρίου με εξυπηρετούμενα διαμερίσματα (serviced apartments). Θα ονομάζεται DAVE By the Beach Corinth και θα αποτελεί ένα κτίριο με 42 διαμερίσματα με όλες τις ανέσεις και κοινόχρηστες παροχές.

Το 3ώροφο κτίριο, σε οικόπεδο 3 στρεμμάτων στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, θα περιλαμβάνει εκτός των μοντέρνων διαμερισμάτων με “χαρακτήρα” κοινόχρηστο lobby lounge, μπαρ, εστιατόριο αλλά και rooftop terrace με θέα τη φύση αλλά και τη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι τα διαμερίσματα στο ισόγειο θα έχουν ιδιωτικούς κήπους αλλά και τζακούζι. To σχεδιασμό έχει αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Urban Soul Architects (USP).

Στην ίδια περιοχή, προετοιμάζεται και το “αδελφάκι” του DAVE by the beach Corinth. Το νεανικού στυλ κατάλυμα θα αποτελεί ξενοδοχείο με 31 δωμάτια και σουίτες και θα ονομάζεται DAVE by the beach Sisters.

Αποτελεί υφιστάμενο κτίριο με υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, που θα διαμορφωθούν σε ξενοδοχείο.

Σε απόσταση μόλις 50 μέτρων από τη θάλασσα, θα προσφέρει εκτός της διαμονής και επιλογές εστίασης και αναψυχής, όπως χώρο εστιατορίου, lobby lounge, μπαρ και πισίνα.

To σχεδιασμό έχει αναλάβει το γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο Liakos Architects.

πληροφορίες από bizness.gr

 

Τρία ακόμα ξενοδοχεία στο Λουτράκι

Το ιστορικό Palace, το ξενοδοχείο Κόντης και το ξενοδοχείο Ελπίς, αγοράστηκαν από την Brown Hotels. Οι εργασίες ανακαίνισης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, καθώς το μεγάλο στοίχημα, είναι να λειτουργήσουν την φετινή τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Loutrakiblog.gr το ξενοδοχείο Κόντης αναμένεται να είναι έτοιμο τέλη Φεβρουαρίου- αρχές Μάρτη, ενώ τα άλλα δύο το Πάσχα.

 

Loutrakiblog.gr

 

 

- Advertisement -

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καταρχάς αξιζουν συγχαρητήρια για αυτό το πραγματικά έξοχο, καθώς και εξαιρετικα διαφωτιστικο ρεπορτάζ του Loutrakiblog! Κατά δεύτερον, να ευχηθώ ωστε μακαρι αυτά τα εντυπωσιακά και πολυτελη ξενοδοχεία της “brown” – όχι μονάχα στην Κορινθία, αλλά και γενικότερα στην υπολοιπη Ελλαδιτσα – να καταστούν προσιτα και για πολλούς (και όχι όπως είθισται σε τέτοιες των περιπτώσεων), για ορισμενους και εκλεκτούς! Και μια ερώτηση στους αγαπητούς συντελεστές του blog: Εαν γνωρίζετε, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ενάρξεως λειτουργίας των δίδυμων ξενοδοχείων (“DAVE By the Βeach Corinthia”) στους Αγίους Θεοδώρους? Ευχαριστω

  2. Πραγματικά έξοχο, καθώς και λιαν διαφωτιστικο το ρεπορτάζ αυτο του Loutrakiblog! Εγώ απλώς να ευχηθω, έτσι ώστε αυτα τα εντυπωσιακά και πολυτελη ξενοδοχεία της Ισραηλινης εταιρείας “Brown” ( όχι μονάχα της Κορινθίας, αλλά και γενικότερα της υπολοίπου Ελλαδιτσας) να καταστούν όσο γίνεται και οσο μπορούν φυσικά, προσιτα σε πολλούς ( και όχι όπως συμβαίνει και είθισται σε αυτές των περιπτώσεων), για ολίγους και εκλεκτούς…

  3. Αυτά είναι ωραία θεματα να βλεπουμε και να μαθαίνουμε από το μπλογκ !!Ξενοδοχεια ανανεώνονται για να παραδίδουν σε νέες γενιές τουριστών η πελατών αν προτιμάτε !!Απο ότι διάβασα καπου άλλου για τις τιμές της διαμονής είναι λίγο θεματάκι αλλά το καλό πληρώνεται !!Αυτα σημερις από τον Αντρικό !

  4. Δυστυχώς, (διότι υπάρχουν και ορισμενα “δυστυχως”, εδώ) αυτά τα ωραία και υπέροχα ξενοδοχεία, όπως επίσης και πολλά άλλα τετοια ακόμα, έτσι όπως πάει θα καταστούν, εάν δεν έχουνε ήδη καταστεί, απλησίαστα (για διάφορους λόγους), για το βαλαντιο του μέσου Έλληνα πολιτη! Πέρα από το δεδομενα αυτό κάθε αυτό υψηλό κόστος τους, υπάρχει και η γενικότερη ακρίβεια (δίχως ουσιώδη αντιμετρα) που τελευταια επικρατεί στην χώρα μας, όπως για παράδειγμα, το ξέφρενο ραλι στο ύψος της τιμής της βενζίνης – πληρωνουμε πλέον την ακριβότερη σε ολόκληρη την Ευρώπη – πιο ακριβή και από αυτήν ακόμη του… Μονακό – και βεβαίως με τις αποδοχές μας και τους μισθούς (έπειτα μάλιστα και από μια σκληρή δωδεκαετια μνημονίων και των συνεχών περικοπων του εισοδηματος) να εξακολουθούν να ευρίσκονται αυτοι στα τάρταρα, στο ναδίρ και στον πάτο του βαρελιού…

  5. Αντρέα μου αγαπητέ, ασφαλως και το καλό θα πρέπει να πληρώνεται, συμφωνώ απόλυτα σε αυτό που λες, όμως απ’ την αλλη κάπου θα πρέπει να “ανεβουνε” και λιγάκι “τα μισθα μας” και οι εν γενει αμοιβές! Λίγο ως πολύ έχουμε, αλλά και κυριως ΜΑΣ έχουνε καταντήσει (διαχρονικά όλοι τους σχεδόν οι αχρηστοι ταγοι μας, οι… σωτήρες και φωστήρες) να εχουμε από την μια, αμοιβές και μισθούς πείνας, Βαλκανιων και Αφρικής και από την άλλη βεβαια, ένα Βοριοευρωπα’ι’κο υψηλότατο και πανακριβο κοστος ζωής!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog