Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Τεράστιο άγαλμα του Ηρακλή κοσμεί το Άργος (φωτο)

- Advertisement -

Πιστό αντίγραφο του αγάλματος του Ηρακλή που φιλοτέχνησε ο σπουδαίος αρχαίος γλύπτης Λύσιππος, κοσμεί από σήμερα το κέντρο της αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης , στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος., Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022.

Το ύψος του αγάλματος είναι 3 μέτρα και 20 εκατοστά. Ο Ηρακλής του Λύσιππου είναι αρχαίος ανδριάντας από τις πιο φημισμένες απεικονίσεις του ημίθεου Ηρακλή.

Ο Ηρακλής ήταν Αργείος, γιος του Αμφιτρύωνα και της Αλκμήνης . “Από τη γενιά των Ηρακλειδών από το Άργος κατάγονταν οι βασιλιάδες της Μακεδονίας μεταξύ των οποίων και ο Μέγας Αλέξανδρος” έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, ενώ ευχαρίστησε για την βοήθεια την σχολή Καλών τεχνών του ΕΜΠ και τον καθηγητή Γιάννη Μελανίτη.

 

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καμάρι ο Καμποσος όνομα και πράγμα 😜😜Ο φωτογράφος πάντως που πήρε την φωτογραφία με τον δήμαρχο έκανε 2 λαθοι. Πρώτα δεν φαίνονται τα γράμματα στο άγαλμα όπως τον έβαλε στη μέση και το δεύτερο πάνω από το κεφάλι του Δημάρχου βλέπουμε δεν το λέω 😜😜Έπρεπε να τον βάλει στην μια άκρη του αγάλματος. Εμείς εκεί στο Λουτράκι δεν μπορούμε να βάλουμε και εμείς κάποιο άγαλμα. Να βάλουμε πχ την Ήρα αφού υπάρχει και το Ηραιον. Αυτά τα ολίγα μην ξεφύγω 😂

  2. Φυσικά του Ηρακλή θα είχαν. Προς τιμή τους! Ολόκληρος Χατζηπαναγής έχει παίξει στην ομάδα. Ποιού να βάζανε, του Σέστιτς ή του Λεάλι?

  3. Έχω απαντήσει σε εσένα που λες για το Σεστιτς αλλά δεν έχει περάσει. Απορώ γιατί δεν έχει περάσει γιατί ρωτούσα να μας πεις τι κοινό έχουν ο Ηρακλής ο Χανζηπαναγης και το άγαλμα στο Άργος. Μόνο εσύ με το δικό σου το μυαλό μπορείς να μας το εξηγήσεις. Τώρα μήπως η Χαρά το κόβει για το ρόπαλο που έγραφα.?!Πόσους σαν τον Σεστιτς σου έχουν αφήσει ψυχολογικά προβλήματα, κουσούρι που έγραψα. Ελπίζω σε δημοσίευση έστω και με την τριτη προσπάθεια 😜😜

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog