Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκινούν τα έργα στη Διώρυγα Κορίνθου – Mεταφέρθηκαν τα πολυβολεία

- Advertisement -

Ξεκινούν τα έργα συντήρησης στη διώρυγα Ισθμού. Η πρώτη εργασία που έκανε η εταιρεία ήταν η μεταφορά πολυβολείου σε ασφαλή θέση.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιώργος Καραγιάννης ενημέρωσε την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το έργο.

Την καλύτερη οικονομική προσφορά για την αποκατάσταση των ζημιών στην Διώρυγα της Κορίνθου ύψους 30,6 εκατ. ευρώ έκανε η ΆΚΤΩΡ ΑΤΕ στο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν επίσης η ΑΒΑΞ και η Μυτιληναίος. Λόγω της σημασίας του έργου και οι τρεις φορείς κλήθηκαν να υποβάλουν νέες βελτιωμένες προσφορές, ενώ μειοδότης του έργου ανακηρύχθηκε εκείνος με την καλύτερη προσφορά.

Εκπονήθηκε μελέτη που εξασφαλίζει την οριστική επίλυση των ζητημάτων, στο πλαίσιο της οποίας εξετάστηκαν εναλλακτικές τεχνικές λύσεις, εκτελέστηκαν 730 m γεωτρήσεων και τοποθετήθηκε δίκτυο ενόργανης παρακολούθησης, ειδικά στην κρίσιμη περιοχή, που θα είναι ο οδηγός και για την υπόλοιπη διώρυγα.

Για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην κρίσιμη περιοχή μελετήθηκαν και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο της σύμβασης κατασκευής τα ακόλουθα έργα:

Κατασκευή μέτρων ενίσχυσης της θεμελίωσης του νοτίου ακροβάθρου της γέφυρας των αγωγών μεταφοράς λυμάτων.
Εκσκαφές προς άρση της ετοιμορροπίας των υφισταμένων πρανών.
Έργα διευθέτησης και απορροής των επιφανειακών υδάτων.
Καθαρισμός της Διώρυγας από προϊόντα καταπτώσεων και συντρίμματα λιθεπένδυσης
Κατασκευή πασσαλοτοίχου ποδός για την εξασφάλιση της προστασίας του ποδός του πρανούς της Διώρυγας.

 

- Advertisement -

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog