Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γάτα οδηγεί διασώστες στη ρεματιά που είχε πέσει η 83χρονη κηδεμόνας της

- Advertisement -

Αυτό που συμβαίνει με τις γάτες είναι πέρα από κάθε φαντασία. Η γάτα έχει καταφέρει να σώσει τον άνθρωπο με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, καλώντας τηλεφωνικά την Άμεση Βοήθεια, ξυπνώντας τον άνθρωπό της όταν το σπίτι πιάνει φωτιά, τρέποντας σε φυγή αφηνιασμένους σκύλους και αρκούδες και η λίστα είναι πολύ μακριά.

Σήμερα θα σας πάω μια βόλτα μέχρι την Κορνουάλη, στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια ρεματιά που λίγο έλειψε να στηθεί το σκηνικό ένος μεγάλου δράματος. Ένα δράμα που δεν συνέβη ποτέ επειδή μια γάτα δεν επέτρεψε να συμβεί! Περιμένετε όμως, μη βιάζεστε!

Μια 83-χρονή, χουμανιστική γονέας μιας εκπάγλου καλλονής μαύρης γάτας, της Πιράν, έκανε τη βόλτα της στις εξοχές της Κορνουάλης, κάπου κοντά στο σπίτι της, αλλά κάτι δεν πήγε καλα και εξαφανίστηκε!

Οι γείτονες αντιλήφθηκαν την εξαφάνιση και άρχισαν να ψάχνουν γι’ αυτήν ενώ κάλεσαν την αστυνομία της περιοχής για να διεξαχθεί έρευνα. Η αναζήτηση της εξαφανισμένης κυρίας ήταν άκαρπη μέχρι που μια από τις γειτόνισσες, η Ταμάρ Λόνγκιμρ παρατήρησε την μαύρη γάτα της να νιαουρίζει επίμονα σε ένα σημείο στην άκρη ενός καλαμποκοχώραφου που βρισκόταν κοντά στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας!

Η Ταμάρ μίλησε για την εμπειρία της διάσωσης στο Sky News λέγοντας ότι αντιλήφθηκε την απουσία της γυναίκας νωρίς και την αναζήτησε αλλά δεν κατάφερε να βρει κανένα ίχνος της. Στην αναζήτηση μπήκαν αμέσως και πολλοί γείτονες. Κάποια στιγμή παρατήρησαν ότι η Πιράν, η μαύρη γάτα – που σύμφωνα με τα λεγόμενα της Ταμάρ ήταν πολύ εξαρτημένη από την 83χρονη – νιαούριζε πολύ επίμονα σε ένα συγκεκριμένο σημείο ενώ πηγαινοερχόταν μπρος πίσω από εκείνο το σημείο και προς τους γείτονες που την αναζητούσαν.

Η Ταμάρ κατάλαβε ότι η γάτα προσπαθούσε να τους πει κάτι οπότε και ερεύνησε το καλαμποκοχώραφο και φτάνοντας στην άκρη του φώναξε, αλλά αρχικά δεν έλαβε απάντηση. Καθώς ετοιμαζόταν όμως να απομακρυνθεί από το χωράφι άκουσε μια αδύναμη απόκριση στα καλέσματά της και τότε κατάλαβε ότι η αγνοούμενη βρισκόταν εκεί.

Η ηλικιωμένη μάλλον είχε πέσει και είχε προσπεράσει τα προστατευτικά συρματοπλέγματα καταλήγοντας σε ένα ίσωμα 70 πόδια (δηλαδή πόσα μέτρα;) πιο κάτω οπότε και και βρισκόταν εκεί για ώρες. Η Λονγκμιρ τόνισε τέλος ότι αν δεν υπήρχε η Πιράν είναι πιθανό να περνούσαν πολλές ώρες πριν ελέγξουν εκείνο το σημείο κάτι που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο!

Η Ταμάρ αμέσως κάλεσε για βοήθεια την άμεση δράση που κατάφεραν να απομακρύνουν τη γυναίκα από το σημείο και να την πάνε με νοσοκομειακό ελικόπτερο αμέσως στο νοσοκομείο. “Η Πίραν, η γάτα έσωσε τη μέρα” δήλωσε η τοπική αστυνομία (στο Μποντμιν της Κορνουάλης) ενώ αργότερα είπαν ότι η κυρία ήταν σε καλή διάθεση καθώς λάμβανε τις πρώτες βοήθειες!

Αμέσως παρακάτω δείτε μερικά στιγμιότυπα από τη διάσωση που έλαβε χώρα!

 

tsitsosthecat.gr

- Advertisement -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε ακόμα

Σχετικά άρθρα

loutrakiblog